Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Pokemon Go Mysterious Components, Rocket Radar en Rocket Leaders uitgelegd

Alles wat je moet weten over de Team Go Rocket Leaders uitgelegd

Team Go Rocket Leaders nemen vanaf nu PokéStops over in Pokémon Go. Dit bovenop de Team Go Rocket Grunts.

Het is dus aan jou om Leaders als Arlo, Cliff en Sierra te vinden door Mysterious Components en de Rocket Radar te vinden. Door hen te verslaan vang je misschien zelfs een shiny Shadow Pokémon. Uiteindelijk kan je zelfs vechten tegen grote Team Rocket-baas Giovanni zelf.

Team Go Rocket Leaders kan je niet altijd tegenkomen. Ze waren lang enkel te vinden in London, Atlanta, Austin en San Francisco bijvoorbeeld. Op 7 november 2019 werden ze echter wereldwijd beschikbaar toen de Looming in the Shadows Special Research quest van start ging.

Op deze pagina:

Hoe Mysterious Components vinden in Pokémon Go

Als je een battle wil doen tegen een Team Go Rocket Leader, dan moet je eerst zes Mysterious Components zien te vinden.

Je kan deze Mysterious Components vinden door Team Go Rocket Grunts te verslaan.

Deze battles gebeuren niet anders dan normaal, met het verschil data ls de Grunt eenmaal verslagen is, je mogelijks een Mysterious Component krijgt.

Je krijgt deze melding als je je eerste Mysterious Component vindt.

Normaal gezien krijg je na elke gewonnen Battle tegen een Team Rocket Grunt een Mysterious Component maar dat is nooit officieel bevestigd geweest.

Met de release van Looming in the Shadows zijn de Team Go Rocket Leaders wereldwijd verspreid. Uiteindelijk leiden deze gevechte na een battle tegen Giovanni, de ultieme climax na het verzamelen van Mysterious Components en het opzoeken van Team Go Rocket Leaders.

De Mysterious Components die je vindt, komen in je item bag terecht, dus je kan gemakkelijk zien hoeveel je er hebt.

Wanneer je zes Mysterious Components hebt verzameld, zal je deze kunnen combineren om een Rocket Radar te maken.

Bekijk op YouTube

Hoe gebruik je de Rocket Radar om Team Go Rocket Leaders in Pokémon Go te vinden

Als je de Rocket Rader gebruikt zal de kaart in Pokémon Go veranderen.

Deze nieuwe versie van de kaart zal de locatie aanduiden van Team Go Rocket Leaders, zodat je naar hen toe kunt gaan.

PokéStops die door een Rocket Leader overgenomen zijn, hebben een rode Team Rocket 'R' erboven zweven.

Wanneer je een overgenomen PokéStop benaderd, zal de Rocket Leader op de kaart verschijnen, net zoals gebeurd met Team Go Rocket Grunts.

Gebruik de Rocket Radar om op de Team Go Rocket Leaders te jagen.

Als je geen zin hebt om tegen die specifieke Rocket Leader te vechten, kan je altijd naar de volgende PokéStop wandelen die overgenomen werd door Team Go Rocket en zien wie je daar tegenkomt.

Wanneer je een Rocket Leader vindt waar je wel tegen wil vechten, ga dan de PokéStop in, en start de battle.

Belangrijk om te weten is dat als je eenmaal een Rocket Radar gemaakt hebt, je niet langer Mysterious Components kunt vinden. Je kan dus maar één Rocket Radar tegelijkertijd hebben.

Team Go Rocket Leader battles uitgelegd in Pokémon Go

Elke Team Go Rocket Leader heeft een team bestaande uit drie Shadow Pokémon.

De eerste Shadow Pokémon die ze de battle insturen zal altijd dezelfde zijn, maar voor de tweede en derde Pokémon hebben ze altijd de keuze uit telkens drie opties.

Je weet dus nooit op voorhand tegen welke twee Pokémon je het moet opnemen. Je moet dus ervoor zorgen dat je een team maakt dat sterk is tegen alle zeven mogelijke tegenstanders.

Je moet ook weten dat de Team Go Rocket Leader's Pokémon allemaal erg sterk zijn, dus je moet ook een team maken van Pokémon met hoge CP.

Het voornaamste verschil tussen een Team Go Rocket Leader battle en een battle tegen een Team Go Rocket Grunt is dat de Rocket Leader de mogelijkheid heeft om een Protect Shield te gebruiken.

Hiermee kan de Team Go Rocket Leader je charged attacks blokkeren. Net zoals je dat zelf ook kunt doen.

De Rocket Leader gebruikt meestal deze Protect Shields om je eerste twee charged attacks te blokkeren.

Daarom is het een goed idee om hen hun Protect Shields te laten gebruiken op hun eerste en zwakste Pokémon. Voor Sierra is dit Sneasel, voor Alro Scyther en voor Cliff Meowth.

Probeer een Pokémon in te zetten met een charged attack die je snel kan gebruiken zodat ze snel hun Protect Shields kwijt zijn. Het is moeilijk, maar deze gevechten zijn dan ook niet gemaakt om gemakkelijk te zijn.

Team Go Rocket Leaders Pokémon teams en counters uitgelegd in Pokémon Go

Als je het wil opnemen tegen Giovanni, dan zal je eerst zijn drie Team Go Rocket Leaders moeten veslaan.

Dit zijn moeilijke battles, niet enkel omdat je niet zeker bent tegen welke Pokémon je het moet opnemen, maar ook omdat elke Pokémon erg sterk is. Als je wil winnen, moet je een team samenstellen dat de zwakke punten van het team van de Team Rocket Go Leader zoveel mogelijk raakt.

Hieronder vindt je alle mogelijke Pokémon teams voor elke Team Go Rocket Leader, samen met de Pokémon die er het best tegen werken als counter.

Arlo Rocket Leader Pokémon team

Eerste PokémonTweede PokémonDerde Pokémon
MawileCharizardSalamence
BlastoiseDragonite
SteelixScizor

Om Arlo te verslaan zal je een team willen dat minstens drie van de volgende Pokémon types bevat: water, fire, ground, ice en dragon. Elk van deze types zal je een voordeel geven tegenover één van Arlo's mogelijke Pokémon. Het is natuurlijk wel een kwestie van de juiste balans vinden.

Een sterke water Pokémon zoals Poliwrath or Swampert is ideaal om Alro's Shadow Mawile te verslaan. Daarna is het een goed plan om een sterke Rock Pokémon zoals Tyranitar in te zetten. Deze staat sterk tegen zowel Charizard als Salamance indien Alro die gebruikt. Heatran is ook een goede keuze voor je Pokémon team aangezien deze sterk is tegen zowel Steelix als Scizor.

De beste manier om Arlo en zijn Pokémon te benaderen is door eerst te verkennen. Kies een Pokémon, Poliwrath bijvoorbeeld, waarvan je weet dat hij gemakkelijk Mawile kan verslaan zodat je weet wat zijn derde keuze zal zijn. Op die manier kan je je goed voorbereiden op de eerste twee Pokémon en heb je meer kans om de derde Pokémon ook te verslaan.

Cliff Rocket Leader Pokémon team

Eerste PokémonTweede PokémonDerde Pokémon
PinsirMarowakTyranitar
OmastarSwampert
ElectivireTorterra

Een sterke Grass Pokémon hebben is essentieel om Cliff te verslaan, aangezien drie van zijn mogelijke Pokémon zwak zijn voor Grass Pokémon. Torterra, Leafon en Roserade zijn allemaal goede keuzes om snel Swapert, Marowak of Omastar te verslaan (als dat de Pokémon zijn die Cliff beslist te gebruiken).

Een Fire Pokémon als Moltres, Charizard of Heatran is ook belangrijk. Niet alleen zal die je helpen om Shadow Pinsir te verslaan, maar het komt ook van pas tegen Torterra.

Om je team af te sluiten kan je een Ground Pokémon of Fighting Pokémon gebruiken. Machamp, Garchomp en natuurlijk Lucario zijn allemaal goede keuzes tegen Tyrantar of Electrivire. Opnieuw, als je je kansen wil vergroten is het slim zijn team eerst te verkennen en je team daarop aan te passen.

Sierra Rocket Leader Pokémon team

Eerste PokémonTweede PokémonDerde Pokémon
BeldumExeggutorShiftry
SharpedoHoundoom
LaprasAlakazam

Zowl Scizor als Giratina zijn goede keuzes voor je Pokémon team als je het gevecht aangaat met Sierra. Scizor is sterk tegen Exeggutor, Shiftry en Shadow Beldum. Giratina is in feite beter dan Scizor tegen Shadow Beldum en kan Alakazam serieus pijn doen. Je moet niet beide Pokémon in je team hebben, eentje zal je team al goed op weg helpen.

You should also consider using a Tyranitar, because, as a ground-type Pokémon, it will have an advantage over Shadow Beldum, Houndoom and Exeggutor.

Het is Lapras en Sharpedo waar je voor moet uitkijken. Geen van beide Pokémon zijn volledige Water types, dus een Electric Pokémon in je team steken is niet de voor de hand liggende Pokémon. Je kan een Melmetal met een electric aanval gebruiken voor Lapras, maar je bent beter af als je experimenteert met een Dragon Type zoals Hydreigon. Of je kan gewoon Lucario nog eens bovenhalen. Dat kan ook.

Het Pokémon Go Ultra Unlock Part 1: Time event is hier. Wist je al dat je er nu ook Pokémon Go Trading bestaat, waarmee je Pokémon met vrienden kunt ruilen? Of heb je nog meer Pokémon Go tips en tricks nodig? Zoals de nieuwe Pokémon Go Research Quests om de Pokémon Go Mew te vangen. Weet je alles al over Pokémon Go Raids en Pokémon Go Gyms? Denk er ook steeds aan dat je Pokémon Go Eggs kunt uitbroeden, of een Pokémon Go Map kunt gebruiken om de Pokémon Go Legendary Pokémon en Pokémon Go Gen 3 Pokémon van alle verschillende Pokémon Go Types te vangen.

Team Go Rocket Leader beloningen in Pokémon Go

Als je een Team Go Rocket Leader verslaat, krijg je een hoop beloningen.

Per gewonnen gevecht tegen een Team Go Rocket Leader krijg je 1000 Stardust en twee items uit de volgende lijst:

Sierra - één van de drie Team Go Rocket Leaders.

Je krijgt ook telkens de kans om één van de Shadow Pokémon van de Team Go Rocket Leader te vangen. Bij Arlo is dit Scyther, bij Cliff een Shadow Meowth en voor Sierra is dat Sneasel.

Ook fijn is dat deze Shadow Pokémon allemaal shiny kunnen zijn.

Bij het vangen van deze Shadow Pokémon krijg je standaard 5 Premier Balls. Daarbovenop krijg je nog eens Bonus Pokéballs afhankelijk van de volgende factoren:

  • Hoeveel Pokémon nog rechtop staan na het gevecht
  • Je Purifier medal rank
  • Je Hero medal rank

Veel success met het opjagen van die slechte Team Go Rocket leaders!

Wil je meer weten? Start dan eens bij onze Pokémon Go tips en tricks - de grote gids voor meer tips.

Read this next