Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Pokémon Go Metal Coat - Scyther in Scizor en Onix in Steelix evolueren, en hoe je de Metal Coat krijgt

Zo vind je dit kostbare metaal.

De Pokémon Go Gen 2 update is eindelijk gearriveerd. Er zijn niet alleen nieuwe Pokémon zoals Scizor en Steelix, maar ook nieuwe Pokémon Go Special Items zoals de Metal Coat.

Als gevolg daarvan zijn er nieuwe manieren om te evolueren. In de normale Pokémon-games gebruik je de Metal Coat om Scyther en Onix te evolueren. Dat doe je door ze de item vast te laten houden wanneer je ze ruilt. Die methode zit echter niet in Pokémon Go.

De vraag is dus: hoe evolueer je Scyther in Scizor en evolueer je Onix in Steelix? En hoe krijg je de Metal Coat in Pokémon Go? Het antwoord lees je hieronder.

Naast de Metal Coat heb je ook nog de:

Hoe Scyther naar Scizor evolueren in Pokémon Go

In de normale Pokémon-games is Scythers evolutie in Scizor wat vreemd. Je moet namelijk niet alleen de Metal Coat item bij je houden, maar hebt ook nog eens een vriend nodig om mee te ruilen.

Gelukkig gaat het in Pokémon Go er een stuk gemakkelijker aan toe. Je moet nog steeds aan een Metal Coat zien te komen, maar hoeft niet op een omslachtige manier te ruilen. Je hebt alleen nog 40 Pokémon Go Candy nodig om je Scyther in Scizor te evolueren. Dat doe je in hetzelfde in-game menu waarin je met Candy andere Pokémon evolueert.

Houd er rekening mee dat je hierna dus geen Metal Coat meer hebt en de nodige Candy kwijt bent, dus wees er zeker van dat dit echt de Pokémon is die je wilt evolueren.

  • Scyther naar Scizor evolueren - 1 Metal Coat en 50 Scyther Candy
Bekijk op YouTube

Hoe Onix naar Steelix evolueren in Pokémon Go

Hetzelfde geldt voor Onix. Ook voor die Pokémon is evolueren in de normale Pokémon-games op zijn zachtst gezegd onhandig.

In Pokémon Go evolueer je Onix in Steelix op precies dezelfde manier als dat je Scyther in Scizor evolueert. Zorg ervoor dat je de juiste hoeveelheid Candy bij elkaar gesprokkeld hebt, bemachtig een Metal Coat en evolueer je Onix vanuit het in-game menu.

Ook hier geldt: denk goed na of je je zuurverdiende Candy en schaarse Metal Coat voor deze Pokémon wilt inzetten. Je bent je Metal Coat kwijt na de evolutie (al kan je wel een nieuwe krijgen uiteraard).

  • Onix naar Steelix evolueren - 1 Metal Coat en 50 Scyther Candy
Bekijk op YouTube

Het Pokémon Go Ultra Unlock Part 1: Time event is hier. Wist je al dat je er nu ook Pokémon Go Trading bestaat, waarmee je Pokémon met vrienden kunt ruilen? Of heb je nog meer Pokémon Go tips en tricks nodig? Zoals de nieuwe Pokémon Go Research Quests om de Pokémon Go Mew te vangen. Weet je alles al over Pokémon Go Raids en Pokémon Go Gyms? Denk er ook steeds aan dat je Pokémon Go Eggs kunt uitbroeden, of een Pokémon Go Map kunt gebruiken om de Pokémon Go Legendary Pokémon en Pokémon Go Gen 3 Pokémon van alle verschillende Pokémon Go Types te vangen.


Hoe een Metal Coat in Pokémon Go krijgen

De Metal Coat in Pokémon Go vind je in Pokéstops, op dezelfde manier hoe je aan Pokémon Go Eggs komt. Dat houdt in dat het dus op geluk aankomt, net zoals bij de andere Pokémon Go Special Items zoals de King's Rock, Up-Grade, Dragon Scale en Sun Stone.

Daarnaast krijg je ook een special evolution item op de zevende dag van je PokéStop Daily Bonus streak. Je weet niet op voorhand welk item je krijgt, het is volledig willekeurig, maar aangezien er niet zoveel dergelijke items zijn, zal je normaal gezien niet zo lang moeten wachten tot je degene hebt die je moet hebben.

Wil je meer weten? Start dan eens bij onze Pokémon Go tips en tricks - de grote gids voor meer tips.

Read this next