Skip to main content

Pokémon Go Masterwork Research Apex uitgelegd: zo vang je Apex Shadow Ho-Oh en Apex Shadow Lugia

Een overzicht van wat je moet doen in Apex Shadow Lugia en Ho-Oh's quest.

Masterwork Research: Apex is de tweede Masterwork Research quest in Pokémon Go. Door deze te voltooien krijg je twee krachtige legendary Pokémon - Apex Shadow Ho-Oh en Apex Shadow Lugia.

Als je deze quest echter wil voltooien, moet je een Pokémon Go Tour: Johto ticket gekocht hebben en Pokémon Go gespeeld hebben tijdens het event. Als je dat gedaan hebt, dan unlock je de Pokémon Go Tour: Johto special research quest. Maak die af en Masterwork Research: Apex wordt beschikbaar.

Hieronder helpen we je met alle Masterwork Research: Apex quest stappen zodat je Apex Shadow Ho-Oh en Apex Shadow Lugia kunt vangen voor je Pokémon Go collectie.

Op deze pagina:

Pokémon Go Tour: Johto opening cutscene + Collection Challenge previewBekijk op YouTube

'Masterwork Research: Apex' quest in Pokémon Go

Hieronder kan je alle stappen van de Masterwork Research: Apex quest vinden. Maar niet vergeten: deze quest is helemaal ontworpen zodat het een ontzettend lange tijd duurt om deze te voltooien, dus niet panikeren.

Om deze quest te starten, moet je eerst en vooral een Pokémon Go Tour: Johto ticket gekocht hebben en vervolgens de Pokémon Go Tour: Johto special research quest uitgespeeld hebben. Gelukkig heeft deze special research geen deadline en moet je deze dus niet tijdens het event klaar hebben.

Wees wel voorzichtig want onderstaand gedeelte bevat spoilers.

'Masterwork Research: Apex' stap 1 van 4

 • Verdien 100,000 XP - 10x Hyper Potions beloning
 • Voltooi 100 Field Research opdrachten - 1000 XP beloning
 • Vang 100 verschillende soorten Pokémon - kans om Apex Shadow Ho-Oh te vangen

Beloning: 1000 XP, 1000 Stardust en 20 Ho-Oh Candy

'Masterwork Research: Apex' stap 2 van 4

 • Verdien een hartje bij je buddy 30 days na elkaar - 1x Poffin
 • Stuur 50 Gifts naar friends - 1x Lure Module
 • Open 10 Gifts - 1x Lucky Egg

Beloning: 2000 XP, x3 Rare Candy en 2000 Stardust

Later volgt meer…

Tips om de Masterwork Research: Apex te voltooien in Pokémon Go

Hier zijn een aantal tips die je zullen helpen om Masterwork Research: Apex te voltooien:

 • Je kunt een Lucky Egg gebruiken om 30 minuten lang de XP die je verdient in Pokémon Go te verdubbelen.
 • Niet vergeten, je kan ook field research opdrachten verwijderen, dus als je eentje niet wil doen, dan hoeft dat ook niet.
 • Gebruik vaak Incense om veel verschillende Pokémon naar je locatie te lokken.
 • Als je moeite hebt met veel verschillende soorten Pokémon te vinden, probeer dan ook eens een Lure Module bij een PokéStop. Elke soort Lure lokt een andere groep Pokémon types.

Apex Shadow Ho-Oh en Apex Shadow Lugia in Pokémon Go uitgelegd

Apex Shadow Ho-Oh en Apex Shadow Lugia zijn de eerste van een geheel nieuwe soort shadow legendary Pokémon in Pokémon Go.

Beide Pokémon kunnen gevangen worden door Masterwork Research: Apex te voltooien. Zoals eerder gezegd is deze enkel beschikbaar voor spelers die een Go Tour: Johto ticket kochten en de Pokémon Go Tour: Johto special research quest voltooid hebben.

Los van welke versie van de Go Tour: Johto je koos, je zal zowel Apex Shadow Ho-Oh als Apex Shadow Lugia krijgen met deze questline.

Wanneer je een Apex Shadow Pokémon gevangen hebt, krijg je de keuze om een Purify te doen. Als je dat doet zal één van z'n aanvallen sterker worden als je deze gebruikt in Gyms of raids.

Voor Apex Shadow Ho-Oh:

 • Sacred Fire - stijgt van 135 naar 155 power

Voor Apex Shadow Lugia

 • Aeroblast - stijgt van 200 naar 225 power

Maar je hoeft ook geen Purify te doen. Bovenstaande sterkere aanvallen gelden ook enkel voor Gyms en Raids, maar niet voor trainer battles of de Go Battle League.

Hoe werkt Masterwork: Research Apex in Pokémon Go

Masterwork: Research Apex is de tweede Masterwork Research quest die uitgebracht wordt in Pokémon Go en geeft je de kans om twee gevaarlijke legendary Pokémon te vangen: Apex Shadow Lugia en Apex Shadow Ho-Oh.

Net zoals de eerste Masterwork Research quest - All-in-One #151 - is deze quest exclusief voor wie een ticket kocht voor een Go Tour event. In dit geval was dat event de Go Tour: Johto. Spelers moeten Pokémon Go minstens één keer opstarten op de dag van dat event, zaterdag 26 februari, om eerst de Pokémon Go Tour: Johto special research quest te krijgen.

Zodra die quest klaar is, zal de Masterwork: Research Apex automatisch starten.

De opdrachten voor de Masterwork Research quests zijn zo gemaakt dat ze veel, en echt veel, langer duren dan een normale special research quest. Eén challenge uit All-in-One #151 vraagt bijvoorbeeld dat je Trainer Level 40 bereikt. Wees dus niet verbaasd als het je maanden duurt om Masterwork: Research Apex volledig af te werken.

Los van de hoge moeilijkheidsgraad van de opdrachten, is het verloop van Masterwork Research: Apex exact hetzelfde als de vele andere research quests. Je moet je set opdrachten voltooien, de beloningen innen, en vervolgens krijg je een nieuwe set opdrachten. Dit tot de quest volledig afgerond is.

Gelukkig maar dat er geen deadline staat op Masterwork Research Apex!

Read this next