Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Pokémon Go Lures - Rainy Lure, Glacial Lure, Mossy Lure en Magnetic Lure Modules uitgelegd

Hoe de verschillende Lure Modules in Pokémon Go werken.

Pokémon Go Lures zitten sinds de lancering van Pokémon Go al in de game, maar er zijn nu drie nieuwe Lure Modules aan toegevoegd. Namelijk Glacial Lure, Mossy Lure en Magnetic Lure. Daardoor vang je verschillende Pokémon.

Het aantal lures is sinds mei 2021 uitgebreid met de Rainy Lure en die helpt je dan weer met het vangen en evolueren van bepaalde Pokémon.l

We leggen uit hoe je de Rainy Lure, Glacial Lure, Mossy Lure en Magnetic Lures krijgt en hoe de nieuwe Pokémon Go Lure Modules werken. Plus misschien wel het belangrijkste, namelijk welke nieuwe Pokémon je door de lures vangt.

Op deze pagina:

Rainy Lure, Glacial Lure, Mossy Lure en Magnetic Lure uitgelegd - hoe werken de nieuwe Lure Modules?

Er zijn vier verschillende elemental Lure Module in de game beschikbaar:

  • Glacial Lure Module - Een ijzige Lure Module dat Water-type en Ice-type Pokémon voor 30 minuten aantrekt.
  • Magnetic Lure Module - Een elektronische Lure Module dat Electric-type, Steel-type en Rock-type Pokémon voor 30 minuten aantrekt.
  • Mossy Lure Module - Een natuurlijke Lure Module dat Bug-type, Grass-type en Poison-type Pokémon voor 30 minuten aantrekt.
  • Rainy Lure Lure Module - Een natte Lure Module dat Water-type, Bug-type en Electric-type Pokémon voor 30 minuten aantrekt.
Gen 5's Cryogonal.

Een Lure gebruiken heeft drie voordelen:

1) Eenmaal gebruikt bij een PokéStop, zullen Pokémon van dat type eerder rond die locatie voorkomen. Lures kunnen niet bij een Gym worden gebruikt.

2) Exclusieve Pokémon kunnen bij Lures opdagen. Er is maar een Pokémon bekend die exclusief door een Lure voorkwam, namelijk Gen 5's Cryogonal - tijdens het evenement in december 2019 kwam de Pokémon dankzij de Glacial Lure voor. Al lijkt het erop dat de Pokémon niet meer via lures voorkomt. Nu kom je Cryogonal alleen tijdens sneeuwachtig weer tegen.

3) Iedere Lure zorgt ook voor speciale evolutes, waarvan enkele exclusief zijn. Wanneer je de lure gebruikt, kan je naar de respectievelijke pre-evolutie gaan en de Pokémon in het volgende evolueren:

  • Magnetic Lure evoluties: Magnezone (via Magneton) en Probopass (via Nosepass)
  • Mossy Lure evoluties: Leafeon (via Eevee)
  • Glacial Lure evoluties: Glaceon (via Eevee)
  • Rainy Lure evoluties: Goodra (van Sliggoo - ook mogelijk als het in-game weer regenachtig is)

Houd er rekening mee dat zowel Leafeon als Glaceon ook gebruik kunnen maken van de Eevee evolutie namen. Alleen moet je onthouden dat je dat alleen een keer per naam kan doen. Je vindt meer info in die guide.

Bovenstaande methodes zijn hetzelfde als in een traditionele Pokémon game - zoals het opzoeken van magnetische velden om zo een bepaalde Pokémon te evolueren.

Hoe krijg je Rainy Lure, Glacial Lure, Mossy Lure en Magnetic Lures

De enige gegarandeerde methode om Rainy Lure, Glacial Lure, Mossy Lure en Magnetic Lure te krijgen, is door ze te kopen in de in-game shop. In juli 2022 kostten ze 180 coins per stuk.

Die lures komen ook wel eens als eenmalige beloningen voor specifieke quests voor, dus hou dat in de gaten. Tijdens het debuut van de Rainy Lure kon je er eentje krijgen door de laatste stap van het Luminous Legends X-evenement te voltooien

Het is het vermelden waard dat alle lokale spelers de uitgezette Lures ook kunnen zien. Zolang een andere speler het gebruikt heeft, kun je er zelf ook voordelen uithalen.


Het Pokémon Go Ultra Unlock Part 1: Time event is hier. Wist je al dat je er nu ook Pokémon Go Trading bestaat, waarmee je Pokémon met vrienden kunt ruilen? Of heb je nog meer Pokémon Go tips en tricks nodig? Zoals de nieuwe Pokémon Go Research Quests om de Pokémon Go Mew te vangen. Weet je alles al over Pokémon Go Raids en Pokémon Go Gyms? Denk er ook steeds aan dat je Pokémon Go Eggs kunt uitbroeden, of een Pokémon Go Map kunt gebruiken om de Pokémon Go Legendary Pokémon en Pokémon Go Gen 3 Pokémon van alle verschillende Pokémon Go Types te vangen.


Pokémon Go lures uitgelegd - hoe werken de standaard Lure Modules?

Standaard Lure Modules in Pokémon Go zijn vrij simpel: het zijn voorwerpen die op verschillende manieren in-game kunnen worden verdiend en die op PokéStops kunnen worden geplaatst om de hoeveelheid wilde Pokémon die in de buurt opdagen voor een korte periode te vergroten.

Je krijgt ze vooral via de in-game shop, als individuele aankopen of als onderdeel van verschillende bundels. Die bundels rouleren met regelmaat, dus houd de shop in de gaten.

Standaard Lure Modules krijg je soms ook als beloning voor levelen. Net zoals met Incubators en Lucky Eggs het geval is, maar verwacht niet dat het vaak voorkomt.

Om een Lure te gebruiken, ga je naar een PokéStop en tik je op de kleine, witte ruimte boven de schijf in het close-up scherm en daar kun je Lure vanuit je items toevoegen. Lures werken meestal 30 minuten, maar er zijn soms speciale evenementen zoals Community Day, waardoor Lures een paar uur langer werken.

Wil je meer weten? Start dan eens bij onze Pokémon Go tips en tricks - de grote gids voor meer tips.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article
Follow a topic and we'll email you when we write an article about it.

Pokémon Go

Android, iOS

Related topics
Over de auteur
Redactie avatar

Redactie

Teamwork!

Dit artikel is tot stand gebracht door verschillende Eurogamer Benelux-redacteurs. Teamwork!

Reacties