Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Pokémon Go Lugia vangen: counters, zwakke plekken en aanvallen uitgelegd

De bewaker van de zeeën wacht je op.

Lugia, de legendarische psychic en flying Pokémon keer terug naar Pokémon Go.

Lugia is gekend als de duikende Pokémon en de bewaker van de zeeën. Hij komt uit de Johto regio. Samen met Ho-oh maakt hij deel uit van het Tower duo.

Net zoals alle andere legendary Pokémon in Pokémon Go is Lugia enkel beschikbaar in vijf sterren raids, dus als je deze Gen 2 legendary Pokémon aan je Pokédex wil toevoegen zal je de hulp van je mede-Trainers nodig hebben.

Op deze pagina:

Lugia counters en zwakke plekken in Pokémon Go

Hier is een overzicht van de counters die je kan inzetten en de zwakke plekken van Lugia die je kunnen helpen om hem te verslaan:

 • Lugia type: Psychic en flying
 • Lugia is zwak tegen: Dark, electric, ghost, ice en rock
 • Lugia counters: Gengar, Zapdos, Mewtwo, Tyranitar, Raikou, Luxray, Weavile en Electrivire
 • Andere Lugia tips: Je beste strategie is om het gevecht te starten met een sterke Pokémon als Tyranitar en vervolgens over te schakelen op een goede electric Pokémon, zoals Luxray, om hem af te maken.

Lugia CP in Pokémon Go

Lugia heeft de volgende CP waarden:

 • Raid Boss CP - 45.925 CP
 • Normale CP bij vangen Lugia - 2.115 CP
 • Lugia vangen met Weather Boost CP (Windy) - 2.645 CP

Lugia aanvallen in Pokémon Go

Lugia kan verschillende fast en charged moves leren en gebruiken in Pokémon Go zoals:

Mogelijke Fast Moves:

 • Dragon Tail (Dragon)
 • Extrasensory (Psychic)

Mogelijke Charged Moves:

 • Future Sight (Psychic)
 • Hydro Pump (Water)
 • Sky Attack (Flying)

Het Pokémon Go Ultra Unlock Part 1: Time event is hier. Wist je al dat je er nu ook Pokémon Go Trading bestaat, waarmee je Pokémon met vrienden kunt ruilen? Of heb je nog meer Pokémon Go tips en tricks nodig? Zoals de nieuwe Pokémon Go Research Quests om de Pokémon Go Mew te vangen. Weet je alles al over Pokémon Go Raids en Pokémon Go Gyms? Denk er ook steeds aan dat je Pokémon Go Eggs kunt uitbroeden, of een Pokémon Go Map kunt gebruiken om de Pokémon Go Legendary Pokémon en Pokémon Go Gen 3 Pokémon van alle verschillende Pokémon Go Types te vangen.

Alles wat we weten over Lugia

Lugia ontmoetten we voor het eerst in Pokémon Gold en Silver. Samen met Ho-oh was Lugia de eerste legendary Pokémon die gebruikt werd als mascotte voor een generatie. Hij stond op de verpakking van Pokémon Silver.

Lugia kan je vangen in zowel Pokémon Gold als Pokémon Silver, dat is samen met Ho-oh een van de zeldzame legendary Pokémon die je in beide games kunt vangen. Lugia kan gevonden worden diep in de Whirl Island, al heb je een Silver Wing nodig om hem te vinden.

Lugia vormt samen met Ho-oh het Tower duo. Lugia is bewaker van de zeeën terwijl Ho-oh bewaker is van de lucht. Hij wordt ook gezien als de meester van de legendarische vogels Articuno, Zapdos en Moltres.

Lugia lijkt geïnspireerd te zijn door Ryujin, een draak uit de Japanse Shinto-religie. Daar is Ryujin ook de bewaker van de zee in. Hij zou leven in Ryugu-jo, een onderwaterpaleis gemaakt van koraal. Vanuit dat paleis beheerst Ryujin de stroming van het water en het eb en vloed van de zee. Erg gelijkaardig aan de krachten die Lugia toebeschreven krijgt.

Lugia lijkt ook op een draak waar Ho-oh op een phoenix lijkt. Hierdoor kunnen we ook de vergelijking doortrekken naar de dualiteit van yin en yang in de Oosterse mythology. Lugia is de waterdraak, verbonden met yang, terwijl Ho-oh de vuurvogel is, verbonden met yin.

Wil je meer weten? Start dan eens bij onze Pokémon Go tips en tricks - de grote gids voor meer tips.

Onderwerpen in dit artikel

Volg onderwerpen en we e-mailen je wanneer we iets nieuws publiceren over dit onderwerp.  Beheer de instellingen voor je meldingen.

Over de auteur
Redactie avatar

Redactie

Teamwork!

Dit artikel is tot stand gebracht door verschillende Eurogamer Benelux-redacteurs. Teamwork!

Reacties