Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Pokémon Go Lucky Friends en Lucky Pokémon - hoe word je Lucky Friends en krijg je gegarandeerd Lucky Pokémon

Gelukszoekers.

Pokémon Go Lucky Pokémon is een nieuw soort Pokémon waar je voor moet uitkijken, vergelijkbaar met Shiny Pokémon en Forms zoals Alolan Pokémon.

Shiny Pokémon en Alolan Pokémon bieden geen voordeel buiten het vullen van je Pokédex, maar aan Lucky Pokémon hangen een aantal andere directe voordelen. Je kan ze een stuk gemakkelijker sterker maken dan normale Pokémon.

Daarnaast is er de toevoeging van Lucky Friends, een manier om Lucky Pokémon te verzenden en te krijgen.

Op deze pagina:

Hoe Lucky Friends krijgen in Pokémon Go

Lucky Friends is een special vriendschapstatus waarmee je gegarandeerd Lucky Pokémon krijgt.

Dit is hoe je Lucky Friends met iemand wordt in Pokémon Go:

 • Er bestaat een kans om Lucky Friends te worden met iemand met wie je reeds Best Friends bent
 • Wanneer je Lucky Friends bent met iemand, krijgen beide partijen bij de volgende Trade een Lucky Pokémon.
 • Je hebt één poging per dag om Lucky Friends te worden met iemand door één van de volgende acties te doen: een Gift openen, samenwerken in Raids of Gyms, of een Trainer Battle voeren. Dezelfde manieren dus waarmee je normaal gezien je Friendship Level verhoogt.
 • Als je success hebt, zal de game je ook vertellen dat je Lucky Friends bent, en het zal ook verschijnen in je Friends lijst.
 • Na de Pokémon Trade wordt je terug 'normale' Best Friends.

Andere dingen die je moet weten over Lucky Friends zijn:

Het is mogelijk om meer dan één Lucky Friend tegelijk te hebben.
 • Je kan meerdere keren Lucky Friends worden met een Best Friend, maar niet meer dan één keer per dag.
 • De kans dat je Lucky Friends wordt met iemand ligt rond de 15 percent.
 • De Lucky Friends status gaat pas weg na je volgende Pokémon Trade. Je kan dus Gifts blijven ontvangen en versturen naar die persoon of Trainer Battles doen tot je elkaar ziet en dicht genoeg bij elkaar bent om te traden.
 • Je kan meerdere Lucky Friends tegelijk hebben
 • In het begin was er een probleem waarbij trades met Lucky Friends niet altijd automatisch Lucky Pokémon opbracht. Dat probleem is ondertussen opgelost:

Wat zijn Lucky Pokémon in Pokémon Go?

Lucky Pokémon is een speciale status, onafhankelijk van Forms of Shinies, die Pokémon kunnen hebben.

Als een Pokémon Lucky is, dan heeft deze maar half zoveel Stardust nodig om sterker te worden dan normaal. Dit is dus een zeer groot voordeel aangezien Stardust bij de meer zeldzame items hoort in de game, zeker als je veel high level Pokémon hebt. Zo kan je je Pokémon een hoger maximum CP geven aan een lagere kost.

Het aantal Lucky Pokémon dat je gevangen hebt zal ook verschijnen in de Pokédex (naast 'seen' en 'caught, gezien en gevangen) en de status verschijnt ook op het Pokémon stats scherm, met een unieke achtergrond:

Hoe krijg je Lucky Pokémon in Pokémon Go

Lucky Pokémon krijg je enkel via Trade. Wanneer je een trade doet, is er een kans dat beide Pokémon de Lucky status krijgen achteraf.

Wat je kansen precies zijn is nog niet bekend, maar hoe langer je de Pokémon al hebt, hoe hoger de kans dat het een Lucky Pokémon wordt op het einde van de trade.

Dus stel dat je een Pokémon hebt die je gevangen hebt toen de game in 2016 uitkwam, dan zijn de kansen veel hoger dan bij een Pokémon die je onlangs gevangen hebt. De kans kan zelfs 100 percent zijn, meer daarover later op deze pagina.

De game zal hiervoor kijken naar het gemiddelde van de twee Pokémon die geruild worden, aangezien ofwel beide Pokémon Lucky worden, ofwel beide niet. Je hebt dus meer kans dat de Pokémon Lucky worden als beide Pokémon die geruild worden reeds vier jaar geleden gevangen werden dan als er eentje van vier jaar geleden is en eentje van gisteren.

Dat betekent echter niet dat een Pokémon die je net gevangen hebt, niet Lucky kan worden. De kans ligt gewoon lager, maar aangezien je maar één van een specifieke Pokémon kan ruilen, wil je natuurlijk dat die kans zo hoog mogelijk ligt.

Hoe krijg je gegarandeerd Lucky Pokémon in Pokémon Go

In september 2018 voerde ontwikkelaar Niantic wat aanpassingen door die je kansen om Lucky Pokémon te ontvangen verhogen.

Als je minder dan 10 Lucky Pokémon gehad hebt, dan zal een Pokémon die je gevangen hebt in juli of augustus 2016 (toen de game net uitkwam dus) met 100 percent zekerheid Lucky worden na een trade.

Dit hoeft maar bij één van de twee trainers zo te zijn. Dus als één trainer in de trade minder dan 10 Lucky Pokémon in totaal gehad heeft, dan zullen toch beide Pokémon Lucky worden. Dus in theorie kan een ervaren speler op zoek gaan naar iemand die minder dan tien Lucky Pokémon heeft en zo meer Lucky Pokémon blijven vezamelen.

Nog een verandering van Niantic die in september 2018 werd doorgevoerd is dat alle stats van Lucky Pokémon nog sterker zijn geworden. Vroeger begonnen ze rond de 10/10/10, nu is dat bij 12/12/12. Het hoogste mogelijk is 15/15/15 voor de duidelijkheid, dus dat is al een goed begin.

Naast bovenstaande methode is de enige manier om zeker te zijn dat je Lucky Pokémon krijgt, te ruilen met iemand die je Lucky Friend is.

Het Pokémon Go Ultra Unlock Part 1: Time event is hier. Wist je al dat je er nu ook Pokémon Go Trading bestaat, waarmee je Pokémon met vrienden kunt ruilen? Of heb je nog meer Pokémon Go tips en tricks nodig? Zoals de nieuwe Pokémon Go Research Quests om de Pokémon Go Mew te vangen. Weet je alles al over Pokémon Go Raids en Pokémon Go Gyms? Denk er ook steeds aan dat je Pokémon Go Eggs kunt uitbroeden, of een Pokémon Go Map kunt gebruiken om de Pokémon Go Legendary Pokémon en Pokémon Go Gen 3 Pokémon van alle verschillende Pokémon Go Types te vangen.

Wat je nog meer moet weten over Lucky Pokémon

Er zijn nog een aantal kleine details die je moet weten over Lucky Pokémon:

 • Lucky Pokémon hebben hoge IV's, startend op 12/12/12 voor HP, Defence en Attack. Je kan een zwakke Pokémon dus omvormen tot een sterk competitieve Pokémon!
 • Er staat geen maximum op hoeveel Lucky Pokémon je kan krijgen op één dag.
 • Als je in je Pokémon collectie zoekt op 'Lucky', dan krijg je al je Lucky Pokémon te zien.
 • Lucky Pokémon kunnen ook Shiny, of Shadow of Purified zijn.

Wil je meer weten? Start dan eens bij onze Pokémon Go tips en tricks - de grote gids voor meer tips.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article
Follow a topic and we'll email you when we write an article about it.

Pokémon Go

Android, iOS

Related topics
Over de auteur
Redactie avatar

Redactie

Teamwork!

Dit artikel is tot stand gebracht door verschillende Eurogamer Benelux-redacteurs. Teamwork!

Reacties