Skip to main content

Pokémon Go krijgt nu al Pokémon uit Sword en Shield

Inclusief de Mythical Pokémon

Verschillende Pokémon uit Pokémon Sword en Shield komen deze maand nog naar Pokémon Go. Dat maakt Niantic bekend via een trailer.

Eerder kwamen er al nieuwe forms en evoluties uit Pokémon Sword en Shield naar Pokémon Go, zoals Galarian Zigzagoon en Ponyta. Nu komen ook Wooloo, Skwovet en Falinks naar de game. Je zal deze in het wild tegenkomen, uit eieren kunnen broeden of in raids kunnen bevechten. Sommige Pokémon krijgen meteen ook al hun shiny versies.

Nog opmerkelijker is dat de legendary Pokémon uit Sword en Shield ook meteen geïntroduceerd worden in Pokémon Go. Zacian en Zamazenta maken respectievelijk op 20 augustus en 26 augustus hun debuut in raids.

Bekijk op YouTube

Zoals te zien in de aankondigingstrailer is Hoopa de verantwoordelijke. Hoopa is een Mythical Pokémon die we voor het eerst te zien kregen in Pokémon Go tijdens Go Fest 2021 vorige maand. Of Hoopa binnenkort ook te vangen zal zijn, is voorlopig nog onduidelijk.

Het is een opmerkelijke zet van Niantic. De Pokémon uit Sword en Shield vallen onder generatie 8 terwijl Pokémon Go nog actief Pokémon uit gen 6 aan het introduceren was. Hiermee slaat Pokémon Go ook Gen 7 volledig over. Het lijkt er dus op dat Niantic zich niet meer wenst te houden aan strikte generaties in Pokémon Go.

Read this next