Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Pokémon Go krijgt deze week Mega Evolutions

Een stevige uitbreiding.

Pokémon Go krijgt deze week voor het eerst Mega Evolutions. Samen met die toevoeging komen er ook verschillende nieuwe gameplay-elementen naar de game.

Mega Evolutions zijn net zoals in andere Pokémon-games tijdelijke boosts voor je Pokémon. In Pokémon Go zal dat niet anders zijn. Spelers kunnen Mega Energy verzamelen voor hun Pokémon om een Mega Evolution te activeren. De Mega Pokémon blijft vervolgens actief zolang je voldoende Mega Energy hebt.

Net zoals bij Pokémon Candy krijgt elke Pokémon een eigen variant op Mega Energy en moet je voldoende van die specifieke Mega Energy hebben om te evolueren. Na verloop van tijd wordt de Mega Pokémon terug normaal, maar het goede nieuws is dat om diezelfde Pokémon nadien terug naar Mega Pokémon te evolueren er minder Mega Energy nodig is. Er kan ook maar één van je Pokémon tegelijkertijd 'Mega Evolved' zijn.

Het is nog niet geheel duidelijk op welke verschillende manieren je Mega Energy verdient, maar één methode is alvast via de nieuwe Mega Raids. Hoe sneller je die Raids wint, hoe meer Mega Energy je krijgt. Daarmee moedigt Pokémon Go dus trainers opnieuw aan om met zoveel mogelijk spelers samen te raiden.

De eerste Mega Pokémon in Pokémon Go zijn Mega Venusaur, Mega Blastoise, Mega Charizard en Mega Beedrill. Die eerste drie Mega Pokémon zal je ook in de nieuwe Mega Raids tegenkomen.

Naast de Mega Pokémon en de Mega Raids, komt er ook een nieuwe Special Research questline om spelers bekend te maken met de nieuwe gameplay-elementen.

Verder kunnen Mega Pokémon ingesteld worden als je buddy, maar kunnen ze net als Legendary Pokémon geen Pokémon Gyms verdedigen. Ook kan je ze niet gebruiken in de Pokémon Go Battle League.

In september worden er verschillende evenementen georganiseerd die de nieuwe Mega Pokémon extra in de kijker zetten.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article
Follow a topic and we'll email you when we write an article about it.

Pokémon Go

Android, iOS

Related topics
Over de auteur
Bruce Vandeweyer avatar

Bruce Vandeweyer

Afgekickt

Speelt zelf steeds minder en minder games, maar blijft als liefhebber het wereldje volgen.

Reacties