Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Pokémon Go komt naar Android en iOS

'Real Life Pokémon' vanaf 2016.

Het nieuwe project van The Pokémon Company heet Pokémon Go. Dat bevestigt de uitgever tijdens een persconferentie in Japan. De game komt uit voor Android- en iOS-toestellen.

Volgens de CEO van ontwikkelaar Niantic is de game geïnspireerd op Ingress. Net als in die game stelt Pokémon Go je in staat om grote multiplayergevechten met andere spelers aan te gaan door middel van virtual reality. Je gebruikt je omgeving dus als een arena en interactieve wereld.

Er is echter meer te doen dan enkel vechten. Wanneer je naar bepaalde locaties in jouw buurt gaat, is de kans groot dat je daar een specifieke Pokémon tegenkomt. Deze Pokémon kun je vervolgens vangen en trainen.

Voor de game kun je ook een polsband kopen. De Pokémon Go Plus verbindt je via Bluetooth met je smartphone. Wanneer je dan in de buurt van een Pokémon komt, gaat er een lampje aan.

The Pokémon Company kondigde eerder al de Android- en iOS-puzzelgame Pokémon Shuffle aan.


Nog even tijd? Lees dan ook:

Over de auteur

Gijs Elings

Redacteur

Bedrijfskundige in opleiding. Liefhebber van indie muziek en sportfanaat. Als het op games aankomt zijn RPG's en verhalende shooters helemaal mijn ding.

Reacties