Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Pokémon Go Jump-Start Research: elke stap en alle beloningen uitgelegd

Zo krijg je een voorsprong in Jump-Start Research.

Jump-Start Research is een quest gemaakt om de derde verjaardag van Pokémon Go te vieren.

Deze nieuwe collectie Special Research opdrachten is gemaakt om nieuwe en terugkerende spelers kennis te laten maken met de vele nieuwe features die Pokémon Go heeft, zoals raids en Battles.

Na het voltooien van elke stap krijg je items als beloning die je zullen helpen met levellen en je Pokédex compleet te maken.

Op deze pagina:

Hoe werkt 'Jump-Start Research' in Pokémon Go

In maart 2018 introduceerde Pokémon Go voor het eerst Research Quests, waarin spelers een reeks opdrachten moeten uitvoeren in ruil voor beloningen.

Er zijn twee soorten Research Quests: Field Research en Special Research. Normale Field Research opdrachten zijn opdrachten die spelers kunnen uitvoeren op eender welk moment. Special Research opdrachten zijn daarentegen voor elke speler hetzelfde en moet je in een bepaalde volgorde uitvoeren.

Net zoals de Special Research quest voor Mew, Celebi en Spiritomb, is Jump-Start Research een reeks Special Research opdrachten die een verhaallijn volgen.

Maar in tegenstelling tot de vorige Special Research opdrachten is de eindbeloning voor Jump-Start Research geen Mythic Pokémon of een andere zeldzame Pokémon. De bedoeling, zoals de naam al zegt, is om spelers een vlotte start te bezorgen in de wereld van Pokémon Go. Elke stap is dan ook ontworpen om aan spelers een feature te introduceren, zoals eggs uitbroeden.

Jump-Start Research introduceert terugkerende spelers ook aan de nieuwe features die toegevoegd zijn aan Pokémon Go.

De quest bestaat uit zes stappen, met telkens drie individuele opdrachten per stap. Na het uitvoeren van elke opdracht en het voltooien van elke stap krijg je verschillende items als beloning.

Er staat geen tijdslimiet op het voltooien van Jump-Start Research, maar je moet wel starten voor 2 september 2019. Ga dus naar de Research Tasks in Pokémon Go om te starten.

Wat je moet doen in 'Jump-Start Research' stap per stap uitgelegd

Hier zijn de zes stappen en de beloningen die je krijgt in Jump-Start Research. Wees gewaarschuwd, deze uitleg bevat uiteraard spoilers want we verklappen alles.

'Jump-Start Research' Stap 1 van 6

Beloningen: 2 Lucky Eggs, kans om Dratini te vangen, 15.000 Stardust

'Jump-Start Research' stap 2 van 6

 • Verdien Candy door met je buddy te wandelen
 • Neem een snapshot van Dratini
 • Evolueer Dratini

Beloningen: Premium Raid Pass, 15.000 Stardust, 2 Lucky Eggs

'Jump-Start Research' stap 3 van 6

 • Gebruik 10x Power Up op een Pokémon
 • Battle tegen een andere trainer in de Great League
 • Battle in een Raid

Beloningen: 2 Lucky Eggs, 15.000 XP, 2 Star Piece

'Jump-Start Research' stap 4 van 6

 • Vang 5 verschillende soorten Pokémon
 • Vang een Legendary Pokémon via een Research Breakthrough of een Raid
 • Broedt 3 Eggs uit

Beloningen: 2 Lucky Eggs, kans om een Shiny Eevee te vangen, 15.000 Stardust

'Jump-Start Research' stap 5 van 6

Beloningen: kans om Lapras te vangen, 30.000 XP, 2 Lucky Eggs

'Jump-Start Research' stap 6 van 6

 • Voeg een friend toe
 • Win een Raid van drie sterren of hoger
 • Evolueer een Dragonair

Beloningen: 2 Lucky Eggs. 100.000 XP, 15.000 Stardust

Het Pokémon Go Ultra Unlock Part 1: Time event is hier. Wist je al dat je er nu ook Pokémon Go Trading bestaat, waarmee je Pokémon met vrienden kunt ruilen? Of heb je nog meer Pokémon Go tips en tricks nodig? Zoals de nieuwe Pokémon Go Research Quests om de Pokémon Go Mew te vangen. Weet je alles al over Pokémon Go Raids en Pokémon Go Gyms? Denk er ook steeds aan dat je Pokémon Go Eggs kunt uitbroeden, of een Pokémon Go Map kunt gebruiken om de Pokémon Go Legendary Pokémon en Pokémon Go Gen 3 Pokémon van alle verschillende Pokémon Go Types te vangen.

Wat je nog meer moet weten over Jump-Start Research in Pokémon Go

 • Stel een Pokémon waar je maar 1 km mee moet wandelen om een Candy te krijgen om snel door één van de stappen te gaan. In ons overzicht van Buddy afstanden zie je een lijst van alle 1km Pokémon.
 • Vergeet niet al die Star Pieces en Lucky Eggs te gebruiken tijdens het spelen. Lucky Eggs verdubbelen de XP die je krijgt voor een half uur, terwjil Star Pieces de hoeveelheid Stardust die je krijgt met 50 percent verhoogt voor een half uur.
 • Op het einde van de Jump-Start Research heb je je eigen Dragonite, één van de meest krachtige Pokémon in de game. Je kan deze gebruiken om gyms te verdedigen en PokéCoins te verdienen.
 • Als je je shiny Eevee in een specifieke (shiny) evolutie wil krijgen, bekijk dan eens onze Eevee evolutie gids.

Wil je meer weten? Start dan eens bij onze Pokémon Go tips en tricks - de grote gids voor meer tips.

Read this next