Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Pokémon Go Johto Collection Challenge: Zo voltooi je de Collect Challenge en Johto Celebration field research

Het is tijd voor de Johto Collection Challenge!

De Johto Collection Challenge maakt deel uit van het Johto Celebration event in Pokémon Go. Dit is ter voorbereiding van het event voor de Pokémon Go Tour: Kanto dat in februari zal lopen.

In Collection Challenges moet je specifieke Pokémon vangen tijdens de in-game events in Pokémon Go. De Johto Collection Challenge focust op de Gen 2 Pokémon die oorspronkelijk ut Johto komen.

Deze Pokémon kunnen gevonden worden door eggs uit te broeden, de Johto Celebration field research opdrachten uit te voeren, ze te vangen in het wild, of uit raids.

Op deze pagina:

Cover image for YouTube videoPokémon Go - Go Beyond Update and Gen 6 teaser
Pokémon Go - Go Beyond Update en Gen 6 teaser

Lijst van Pokémon en beloningen voor de Johto Collection Challenge in Pokémon Go uitgelegd

De Johto Collection Challenge geeft je de opdracht om negen Gen 2 Pokémon te vangen tijdens het Johto Celebration event. Als je deze challenge wil voltooien, dan moet je ervoor zorgen dat je al deze Pokémon vangt tijdens het event.

Smeargle.

Hier zijn de Pokémon die je moet vangen:

 • Chikorita (in het wild, field research opdrachten en één sterren raids)
 • Cyndaquil (in het wild, field research opdrachten en één sterren raids)
 • Totodile (in het wild, field research opdrachten en één sterren raids)
 • Sudowoodo (field research opdracht - 'Vang 5 Grass Pokémon')
 • Sunkern (in het wild)
 • Murkrow (in het wild)
 • Smeargle (Photobombing)
 • Miltank (in het wild, field research opdrachten en drie sterren raids)
 • Larvitar (5km eggs en één sterren raids)

Als je de Johto Collection Challenge voltooit, krijg je 15 PokéBalls, 10 Ultra Balls en een Incense als beloning.

Tips voor de Johto Collection Challenge in Pokémon Go

Hieronder staan tips die je helpen bij het voltooien van de Johto Collection Challenge in Pokémon Go:

 • Aangezien Smeargle enkel gevonden kan worden als hij je photobombt in je Pokémon Go Snapshot foto's, kan het best lang duren als je geen goede portie geluk hebt. Daarom raden we aan om om op minder foto's te nemen, maar wel op regelmatige tijdstippen. Zo is het minder vermoeiend, heb je evenveel kans op een Smeargle, en gaat je fotogallerij op je smartphone niet volstaan met Pokémon foto's.
 • Larvitar is een moeilijke Pokémon om te vinden als je enkel focust op het broedden van 5km eggs. Daarom houd je best ook de raids in de gaten.
 • Miltank en de Johto starter Pokémon verschijnen tijdens het Johto Celebration event ook in raids, en dankzij de will also be appearing in raids throughout the Johto Celebration event and, thanks to the Remote Raid pass, kan je hier aan meedoen van thuis uit.
 • Door een Lure Module te gebruiken op een PokéStop zal je meer Pokémon aantrekken naar die locatie. Je kan het type Pokémon dat je aantrekt kiezen door speciale Lures te gebruiken (Glacial, Magnetic of Mossy).
 • En vergeet niet om Incense te gebruiken om nog eens extra Pokémon aan te trekken. Dit werkt thuis en tijdens een wandeling!
 • De Johto Celebration event field research opdrachten belonen je ook met Pokémon uit de Collection Challenge. Het kan wel zijn dat je een aantal PokéStops moet bezoeken om de exacte opdracht te vinden die je nodig hebt.

Het Pokémon Go Ultra Unlock Part 1: Time event is hier. Wist je al dat je er nu ook Pokémon Go Trading bestaat, waarmee je Pokémon met vrienden kunt ruilen? Of heb je nog meer Pokémon Go tips en tricks nodig? Zoals de nieuwe Pokémon Go Research Quests om de Pokémon Go Mew te vangen. Weet je alles al over Pokémon Go Raids en Pokémon Go Gyms? Denk er ook steeds aan dat je Pokémon Go Eggs kunt uitbroeden, of een Pokémon Go Map kunt gebruiken om de Pokémon Go Legendary Pokémon en Pokémon Go Gen 3 Pokémon van alle verschillende Pokémon Go Types te vangen.

Field research opdrachten voor het Johto Celebration event in Pokémon Go

Tijdens de Johto Celebration in Pokémon Go zal je verschillende field research opdrachten kunnen verzamelen en voltooien. Als deze opdrachten in je collective zitten, kan je ze zelfs nog volbrengen na het einde van het event.

Aangezien sommige van deze challenges je belonen met Pokémon van de Johto Collection Challenge, is het wel een goed idee om deze opdrachten nog tijdens het event te volbrengen.

Hier zijn de Johto Celebration field research opdrachten en hun beloningen:

 • Gebruik 2 Berries om Pokémon te vangen beloning - kans om Chikorita, Totodile of Cyndaquil te vangen
 • Gebruik 7 Berries om een Pokémon te vangen beloning - kans om Miltank te vangen
 • Vang 5 Grass Pokémon beloning - kans om Sudowoodo te vangen
 • Neem een snapshot van je buddy beloning - kans om Mareep of Chinchou te vangen
Je kan bepaalde Pokémon uit de Johto Collection Challenge vangen door field research te doen.

Johto Celebration Event research quest in Pokémon Go uitgelegd

De Johto Celebration Event research quest in Pokémon Go is een timed research quest die samen met het Johto Celebration Event startte en op zondag 7 februari 20u stopt. Je hebt du seen extra week om de quest te voltooien. Je moet wel de quest in zijn geheel afwerken in die tijd, anders loop je de mogelijke belonging voor altijd mis!

Deze timed research heeft ook Team Go Rocket als thema, dus houd je ogen open voor de Rocket Balloons die voorbij vliegen.

Hieronder kan je alle stappen en opdrachten vinden die je moet volbrengen voor de Johto Celebration research quest. Pas op voor spoilers!

Ho-Oh.

'Johto Celebration Event' stap 1 van 2

Beloningen: 15 PokéBalls, 1 Incense en 5000 XP

'Johto Celebration Event' stap 2 van 2

 • Versla Team Go Rocket Leader Arlo - 2 Max Revives
 • Versla Team Go Rocket Leader Cliff - 3 Hyper Potions
 • Versla Team Go Rocket Leader Sierra - 2 Max Potions

Zodra je de laatste stap volbracht heb, zal je een kans krijgen om Ho-Oh te vangen. Deze kan zelfs shiny zijn.

Hoe werkt de Johto Collection Challenge in Pokémon Go

Collection Challenges in Pokémon Go warden in januari 2021 geïntroduceerd en lopen samen met de verschillende in-game events. Elke Collection Challenge vraagt dat je een aantal Pokémon vangt die, dankzij het lopende event, vaker dan normal voorkomen.

Als je de Collection Challenge volbracht hebt door deze Pokémon te vangen, zal je beloond worden met verschillende items en boek je vooruitgang voor je Elite Collector medal.

De Johto Collection Challenge loopt samen met het Johto Celebration event en loopt van dinsdag 26 januari 10u 's morgens tot zondag 31 januari 20u 's avonds.

De Collection Challenge kan je vinden onder de knop 'Today View', als je drukt op de kleine verrekijker rechtsonder het scherm. Je moet misschien naar links scrollen als je de research opdrachten ziet.

Na het bekijken van 'Today View', zie je een lijst van de Pokémon die je moet vangen om de Collection Challenge te voltooien. Deze Pokémon vangen zal ze afvinken in de Collection Challenge lijst zodat je gemakkelijk kan bijhouden welke je al gevangen hebt en welke niet.

Als je een Pokémon gevangen hebt worden ze afgevinkt op de Collection Challenge lijst.

Onthoud dat je de Collection Challenge volledig moet voltooien voordat het bijhorende event eindigt!

Veel plezier met het voltooien van de Johto Collection Challenge!

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Pokémon Go

Android, iOS

Related topics
Over de auteur
Redactie avatar

Redactie

Teamwork!

Dit artikel is tot stand gebracht door verschillende Eurogamer Benelux-redacteurs. Teamwork!

Reacties