Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Pokémon Go Jirachi vangen: elke stap van A Thousand-Year Slumber uitgelegd

Jirachi ontwaakt in Pokémon Go

Jirachi is de vierde Mythical Pokémon die arriveert in Pokémon Go.

Net zoals zijn voorgangers Mew, Celebi en Meltan is Jiarchi enkel te vangen als je een Special Research quest afwerkt. Hierin moeten spelers een reeks stappen doorlopen waarin ze opdrachten volbrengen. Op het einde van alle stappen ontwaakt Jirachi en kunnen ze deze Mythical Pokémon vangen.

Net zoals Celebi in 2018 maakte Jirachi zijn debuut op het Go Fest in Chicago van 2019. Jirachi werd later dat jaar wereldwijd beschikbaar als deel van het Ultra Bonuses event.

Op deze pagina:

Hoe werkt de Jirachi quest 'A Thousand-Year Slumber' in Pokémon Go

De Research Quests werden voor het eerst geïntroduceerd in Pokémon Go in 2018. In deze Research Quests moet je een verhaallijn doorlopen en in verschillende stappen bepaalde opdrachten volbrengen. Op het einde van de laatste stap krijg je een speciale beloning.

Er zijn twee soorten Research Quests: Field Research en Special Research. Field Research zijn een reeks opdrachten die je kan uitvoeren wanneer je maar wil. Deze verschillen per speler. Special Research bevat echter een verhaallijn en zijn daardoor hetzelfde voor elke speler. Je moet de stappen van een Special Research in een vaste volgorde doorlopen.

A Thousand-Year Slumber is de vierde Special Research quest in Pokémon Go die je op het einde beloond met een Mythical Pokémon. De vorige drie gaven je Mew, Celebi en Meltan.

Net zoals deze vorige Special Researchs assisteer je in A Thousand-Year Slumber Professor Willow in zijn onderzoek naar een Mythical Pokémon. Deze keer komt deze Pokémon uit de Gen 3 Hoenn-regio. Je raadt het alvast al, het gaat om Jirachi.

De quest is opgedeeld in zeven stappen, en elke stap bestaat uit drie individuele opdrachten. Je krijgt een beloning voor elke opdracht die je uitvoert, en ook nog eens voor elke stap die je succesvol voltooid. Uiteindelijk heb je alle stappen uitgevoerd en krijg je de kans om Jirachi te vangen.

Er staat geen tijdslimiet op A Thousand-Year Slumber, dus je kan deze quest om Jirachi te wekken op je eigen tempo afwerken.

Wat moet je doen in Jirachi's 'A Thousand-Year Slumber' stap voor stap

Hier zijn alle zeven stappen die je voor A Thousand-Year Slumber moet doorlopen, samen met de beloningen die je telkens krijgt. Wees gewaarschuwd, we vertellen alles over deze Special Research quest dus de tekst hieronder bevat spoilers! Als je niet wil weten wat elke stap inhoudt en wat je ervoor krijgt, dan scroll je best even verder met gesloten ogen!

'A Thousand-Year Slumber' stap 1 van 7

 • Vang 25 Pokémon (1.000 XP)
 • Bezoek 10 Pokéstops of Gyms (kans om Jigglypuff te vangen)
 • Maak 3 nieuwe Friends (kans om Freebas te vangen)

Beloningen: 1 Mossy Lure, 1 Magnetic Lure en 1 Glacial Lure

'A Thousand-Year Slumber' stap 2 van 7

 • Vang 3 Whismur (10 Whismur Candy)
 • Evolueer een Feebas (1500 XP)
 • Krijg een Gold Hoenn Medal (1500 XP)

Beloningen: 2.000 Stardust, 10 Pokéballs en 3 Lures

'A Thousand-Year Slumber' stap 3 van 7

Beloningen: 20 Silver Pinap Berries, 3 Star Pieces en 2.000 Stardust

'A Thousand-Year Slumber' stap 4 van 7

 • Vang 50 Psychic of Steel Pokémon (2.500 XP)
 • Gebruik 10x Power up op Pokémon 10 times (2.500 XP)
 • Verzend 10 Gifts naar friends (2.500 XP)

Beloningen: 1 Fast TM, 1 Charged TM en 1 Premium Raid Pass

'A Thousand-Year Slumber' stap 5 van 7

Beloningen: 3 Rare Candy, 20 Ultra Balls en 3000 Stardust

'A Thousand-Year Slumber' stap 6 van 7

 • Neem 5 snapshots van Steel of Psychic Pokémon (kans om Chimecho te vangen)
 • Doe 3 excellent curveball throws (kans om Bronzong te vangen)
 • Bezoek zeven dagen op rij een Pokéstop

Beloningen: 10 Silver Pinap Berries, 10 Star Pieces en 5000 Stardust

'A Thousand-Year Slumber' stap 7 van 7

De opdrachten die je in de zevende stap moet voltooien, zijn al automatisch gedaan, dus je krijgt meteen deze mooie beloningen.

Beloningen: kans om Jirachi te vangen, 20 Jirachi Candy en Jirachi T-shirt uit de Style Shop

Hoe Jirachi zijn debuut maakte in Pokémon Go

Net zoals voorganger Celebi was Jirachi origineel enkel beschikbaar op de Go Fests in 2019.

Zijn eerste opwachting maakte hij op het Go Fest in Chicago, dat liep van 13 juni 2019 tot 16 juni. Bezoekers konden de Mythical Pokémon vangen als ze een exclusieve Special Research quest volbrachten.

Dit hield eveneens een aantal opdrachten in, waaronder:

 • Maak drie nieuwe Friends
 • Vang drie Unown
 • Snapshots nemen van verschillende Pokémon die gevangen werden tijdens Go Fest
 • Trades van Pokémon die meer dan 100 km ver gevangen werden

Wanneer de bezoekers deze opdrachten succesvol ten einde hadden gebracht, konden ze Jirachi aan hun Pokédex toevoegen.

Jirachi werd later wereldwijd beschikbaar toen het Utra Bonuses event van 2019 van start ging.

Bekijk op YouTube

Het Pokémon Go Ultra Unlock Part 1: Time event is hier. Wist je al dat je er nu ook Pokémon Go Trading bestaat, waarmee je Pokémon met vrienden kunt ruilen? Of heb je nog meer Pokémon Go tips en tricks nodig? Zoals de nieuwe Pokémon Go Research Quests om de Pokémon Go Mew te vangen. Weet je alles al over Pokémon Go Raids en Pokémon Go Gyms? Denk er ook steeds aan dat je Pokémon Go Eggs kunt uitbroeden, of een Pokémon Go Map kunt gebruiken om de Pokémon Go Legendary Pokémon en Pokémon Go Gen 3 Pokémon van alle verschillende Pokémon Go Types te vangen.

Alles wat je moet weten over Jirachi in Pokémon Go

Jirachi is de vierde Mythical Pokémon die zijn weg vindt naar Pokémon Go via een Special Research quest. Het is ook de tweede Mythical Pokémon uit de Hoenn regio; de andere is Deoxys, die momenteel enkel beschikbaar is via Raids.

Net zoals de meeste Mythical Pokémon kan je Jirachi in de andere Pokémon-games niet zomaar vangen, maar moet je hem krijgen op events in de echte wereld, en in latere games, via online events.

Jirachi is een Steel en Psychic Pokémon. Dit maakt hem zwak tegen Ground, Ghost, Fire en Dark Pokémon. Jirachi is zeldzaam, maar dat betekent niet dat hij sterk is. Zijn stats vallen sterk tegen. Hij is dus vooral speciaal door zijn zeldzaamheid, niet vanwege zijn sterkte. Dat deze Mythical Pokémon niet beschikbaar is via Trade in Pokémon Go, maakt hem uiteraard des te zeldzamer.

Jirachi's design werd geïnspireerd door tanzaku in Japan. Dat zijn de papieren waar mensen hun wensen opschrijven en vervolgens vastknopen aan een paal bij een tempel. Ze doen dit vooral op een feestdag genaamd Tanabata. De turquooise papiertjes op het hoofd van Jirachi zijn een verwijzing naar de tanzaku, en Jirachi kon je ook vele jaren lang enkel krijgen op Tanabata.

Er zijn nog meer Mythical Pokémon op komst, aangezien elke generatie wel zijn eigen Mythicap Pokémon heeft. Gen 4 Pokémon hebben inmiddels hun opkomst gemaakt in Pokémon Go, dus we mogen verwachten dat Manaphy, Phione, Darkrai, Shaymin en Arceus ook hun opwachting zullen maken.

Wil je meer weten? Start dan eens bij onze Pokémon Go tips en tricks - de grote gids voor meer tips.

Read this next