Skip to main content

Pokémon Go Jessie en James: zo kan je Jessie en James vinden, met bijhorende counters

Om de wereld voor verder verval te behoeden!

Jessie en James, het bekende Team Rocket duo uit de langlopende Pokémon animatiereeks, zijn nu te vinden in Pokémon Go.

Jessie en James maken hun debuut samen met de Battle Go Fest Challenge in juli 2020 en je kan hun luchtballon in de vorm van Meowth vinden tussen alle andere Team Go Rocket Balloons die over de map vliegen in Pokémon Go.

Door erop te tikken kan je tegen Jessie en James vechten en zie je hun bekende Pokémon.

Inhoudsopgave:

Zo kan je Jessie en James vinden in Pokémon Go

Als je tegen Jessie of James wil vechten, dan moet je de lucht in de gaten houden en uitkijken naar een enorme zwevende Meowth.

Jessie en James in Pokémon Go vinden werkt op exact dezelfde manier als de andere Team Rocket Balloons vinden. Dat betekent dat je dus elke dag vier keer kans hebt om hun luchtballon tegen te komen.

Als je ze wil vinden, dan raden we aan om naar de Pokémon Go map te kijken vanop maximale afstand. Dat doe je door uit te zoomen door met twee vingers te 'knijpen' op de kaart. Dit geeft je niet alleen het beste zicht op de hemel, maar laat je ook toe om de schaduw van de luchtballon van op grotere afstand te zien op de map.

Als je de schaduw op de kaart ziet, ga dan dichter naar die plek, want zo wordt een luchtballon aangeduid. Misschien is het wel de Meowth ballon waar je naar zoekt!

Elke Meowth luchtballon laat je toe om tegen zowel Jessie als James te vechten, dat zijn dus twee Team Rocket gevechten voor de prijs van één. Als het tweede gevecht niet direct begint, of je verlaat het scherm, dan kan je opnieuw op de Meowth luchtballon tikken om verder te gaan.

Die pauze tussen de twee gevechten laat je toe om te healen of verder te gaan in een Battle Go Fest Challenge als je die moet voltooien voordat je verder kan naar de volgende 'versla een Rocket Grunt' stap.

Bekijk op YouTube

Jessie en James counters en verschillen in Pokémon Go

Jessie en James zijn gelijkaardig aan de Go Rocket Team Leaders . Ze hebben speciale character models en ze gebruiken altijd dezelfde Pokémon.

Als je tegen Jessie vecht in Pokémon Go, zal ze altijd het gevecht starten met Shadow Scyther. James start altijd het gevecht met Shadow Pinsir.

Verder kunnen zowel Jessie als James nog Scyther, Sneasel, Bagon of Beldum gebruiken in hun team.

Wat counters betreft zijn Jessie en James niet moeilijker dan een standaard Rocket Grunt, dus eigenlijk kan je winnen door gewoon je sterkste Pokémon in te zetten.

Zowel Ekans als Koffin zijn Poison Pokémon, dus met een Psychic Pokémon in je team heb je al meteen een groot voordeel.

Wanneer je Jessie's Shadow Scyther verslagen hebt, zal je het nog moeten opnemen tegen Ekans en Stantler.

Jessie heeft dus een mix van Pokémon types, maar ze zijn allemaal zwak tegen Steel Pokémon. Gebruik dus je sterkste Steel Pokémon zoals Metagross, Dialga of Excadrill en versla haar team. Als je niet zoveel Steel Pokémon hebt, dan kan je ook Rock, Psychic en Fire Pokémon gebruiken.

Naast Shadow Pinsir, heeft James ook Koffing en Grimer.

James' team bestaat letterlijk uit één Bug Pokémon en twee Poison Pokémon, dus het is relatief gemakkelijk om te plannen welke Pokémon je kan gebruiken tegen hem.

Pinsir laat zich gemakkelijk verslaan door een sterke Fire Pokémon en zodra die uitgeschakeld is, kan je kiezen uit een Psychic en Ground Pokémon voor Grimer en Koffing.

Vergeet niet dat Jessie en James qua moeilijkheid dichter bij een standaard Rocket Grunt liggen dan bij een Team Leader. Als het op counters aankomt, kan je dus gemakkelijker wegkomen met het gewoon gebruiken van je sterkste Pokémon, los van type.

De beloning voor het verslaan van Jessie en James is de kans om respectievelijk Shadow Scyther en Shadow Pinsir te vangen. Beide kunnen shiny zijn.

Het Pokémon Go Ultra Unlock Part 1: Time event is hier. Wist je al dat je er nu ook Pokémon Go Trading bestaat, waarmee je Pokémon met vrienden kunt ruilen? Of heb je nog meer Pokémon Go tips en tricks nodig? Zoals de nieuwe Pokémon Go Research Quests om de Pokémon Go Mew te vangen. Weet je alles al over Pokémon Go Raids en Pokémon Go Gyms? Denk er ook steeds aan dat je Pokémon Go Eggs kunt uitbroeden, of een Pokémon Go Map kunt gebruiken om de Pokémon Go Legendary Pokémon en Pokémon Go Gen 3 Pokémon van alle verschillende Pokémon Go Types te vangen.

Wanneer kan je Jessie en James tegenkomen in Pokémon Go

Jessie en James zijn sinds maandag 14 december terug te vinden in Pokémon Go en ze zullen erg vaak voorkomen op vrijdag 25 december. Je kan ze zien van 8u 's morgens tot 8u 's avonds.

Het beste moment om Jessie en James te vinden is op zondag 12 juli tussen 11u en 14u 's middags.

Houd je ogen dus open voor de grote Meowth luchtballon!

Read this next