Skip to main content

Pokémon Go Great League team aanraders

De beste Pokémon op lage CP

Pokémon Go's Great League heeft meer relevantie gekregen nu de Go Battle League er is.

Tijdens een periode van twee weken tijdens elke season van de Go Battle League zal de Great League in de kijker staan. Dat betekent dat je een zo goed mogelijk team moet samenstellen van Pokémon met 1500 CP en lager.

Deze lage CP vereiste maakt de Great League de meest creatieve League. Het betekent dat je niet kunt terugvallen op een lijst van beste Pokémon, want die Pokémon worden pas op hun 'best' als ze al geëvolueerd zijn of een hoog CP hebben. Er komen dus andere Pokémon in de spotlight te staan.

Daar bovenop moet je ook goed op de hoogte zijn van de verschillende Pokémon types en aanvallen die er zijn en welke sterk zijn tegen andere Pokémon. Deze pagina geeft je onze Great League aanraders gebaseerd op de huidige Great League meta zodat je zelf ook een zo sterk mogelijk Great League Pokémon team kan samenstellen.

Als je op zoek bent naar andere Go Battle League aanraders, moet je ook eens onze Ultra League pagina bekijken.

Wat je moet weten over een Great League team samenstellen in Pokémon Go

Een fijn effect van de Great League is dat een team samenstellen goedkoper en gemakkelijker is dan voor andere leagues. Als je dus vooruitgang wil maken in de Go Battle League ranks zonder veel Stardust uit te geven, dan is dit de plek voor je.

Er zijn niet veel Legendaries and Mythical Pokémon die je in overweging kunt nemen (al zijn er wel, check de lijst hieronder), dus je zal vooral veel voorkomende Pokémon inschakelen.

Ook een leuk voordeel: als je onz aanraders voor de Great League niet hebt, kan je ze relatief gemakkelijk gaan vangen. Zeldzaam zijn ze niet in elk geval. Het maakt de Community Day ook interessanter, want daarop vang je meestal veel sterke Pokémon die het goed doen ondanks hun lage CP.

Bekijk op YouTube

In welke League je ook speelt, vergeet niet dat je Pokémon nodig hebt die in staat zijn redelijk wat charged moves te overleven én het juiste type hebben om de huidige meta te counteren.

Er zijn altijd specifieke Pokémon en types die de meta domineren, maar vergeet niet dat je in de Go Battle League (en battles tegen andere spelers in het algemeen) nooit op voorhand weet welke Pokémon je voor je krijgt, dus zorg dat je een team maakt waarin je opties hebt op zowel defensief als offensief vlak. Geen enkel team is onverslaanbaar.

Maar toch, zelfs met een paar van de onderstaande Pokémon in je team zou je het een stuk beter moeten doen dan moest je gewoon de Pokémon in je collectie kiezen die het dichtst bij 1500 CP zitten.

Onze Pokémon Go Great League aanraders, van Altaria tot Whiscash

Voor de duidelijkheid: er is niet één 'beste' team dat je kan kiezen aangezien je op voorhand niet weet tegen welke Pokémon je het zal moeten opnemen. En niet iedereen heeft toegang tot elk type Pokémon.

Wat je hier vindt is dus een algemene lijst van Great League Pokémon die we aanraden om in je team te zetten. Deze Pokémon kan je op veel manieren vangen en zouden dus in de collecties van de meeste spelers moeten zitten, of je nu al sinds 2016 Pokémon Go speelt of pas begonnen bent.

Vergeet trouwens niet dat je maar één Pokémon van elke soort in de Go Battle League kan gebruiken, en idealiter bestaat je team uit Pokémon met verschillende sterktes en een goede defense. Bijvoorbeeld, moest je een team bouwen met Altaria, Skarmory en Azumarill, dan ben je enorm kwetsbaar moest je tegenstander ineens een Electric Pokémon bovenhalen.

Onze Pokémon Go Great Team aanraders (in geen specifieke volgorde):

Altaria

Type: Dragon / Flying
Aanbevolen aanvallen: Dragon Breath (Fast), Sky Attack (Charged)
Altaria zwakke punten: Ice (x2), Dragon, Rock, Fairy, Electric

Als er één Pokémon is die je eigenlijk altijd in je Great League team moet hebben, dan is het Altaria. Dragon Pokémon zijn zowat de sterkste Pokémon in Pokémon Go en deze Pokémon met z'n twee evoluties doet het uitstekend op lagere CP. Hij kan andere Pokémon in geen tijd uitschakelen. Al heeft hij natuurlijk ook zijn counters, maar die komen ook in deze lijst voor).

Swablu komt vrij vaak voor, maar een Swablu in Altaria evolueren kost je 400 Candy dus je moet er wel wat werk in steken.

Azumarill

Type: Water / Fairy
Aanbevolen aanvallen: Bubble (Fast), Ice Beam (Charged)
Azumarill zwakke plekken: Electric, Grass, Poison

Als iedereen een Altaria in z'n team heeft, dan wil je een sterke counter voor Altaria. De Ice Beam van Azumarill is daar perfect voor.

Goedkoop is het niet, Azumarill kan je maar vangen met een lage max CP. Je moet er dus heel wat Stardust in investeren. Maar Azumarill is sterk tegen andere Pokémon die meta zijn, zoals Deoxys Defence, Alolan Marowak en Flying Pokémon in het algemeen.

Maar ook Azumarill is zwak tegen verschillende veelvoorkomende types zoals Grass Pokémon.

Venusaur

Type: Grass / Poison
Aanbevolen aanvallen: Vine Whip (Fast), Frenzy Plant (enkel op Community Day) of Solar Beam of Sludge Bomb (Charged)
Venusaur zwakke plekken: Fire, Flying, Ice, Psychic

De evoluties van de starter Pokémon zijn allemaal goede keuzes voor de Great League. Ze zijn niet zeldzaam, komen vaak voor in Community Days met betere aanvallen en horen meestal bij de betere Pokémon in hun type.

Het gevolg is dat we Venusaur van harte aanbevelen, vooral omdat het een goede counter is tegen Azumarill en Whiscash.

Venusaur is zwak tegen Flying Pokémon en Psychic Pokémon dus wees voorzichtig maar verder is het een goede Pokémon om in je team te zetten. En als je geen Venusaur met Frenzy Plant op een Community Day hebt kunnen vangen zijn Solar Beam en Sludge Bomb goede alternatieven.

Registeel

Type: Steel
Aanbevolen aanvallen: Lock On (Fast), Flash Cannon (Charged)
Registeel zwakke plekken: Fighting, Ground, Fire

Legendaries zijn moeilijker te vangen dan de meeste Pokémon en een tweede Charge Move krijgen is erg duur. Er zijn echter al veel mogelijkheden geweest om Registeel te vangen en Steel is een sterk type in de Great League dankzij een aantal blinde vlekken in de huidige meta. Daardoor kunnen Steel pokémon vrij lang overleven en is Registeel een goede Pokémon voor de Great League.

Registeel is vooral sterk tegen Altaria, maar zelfs daarbuiten is een Registeel in je team zetten een goede manier om je team defensief sterker te maken.

Skarmory

Type: Steel / Flying
Aanbevolen aanvallen: Air Slash (Fast), Sky Attack (Charged)
Skramory zwakke plekken: Electric, Fire

Nog een Steel Pokémon (opnieuw: erg nuttig aangezien deze weinig zwakke plekken hebben tegen de populairste types in de Great League, en kan zich goed staande houden tegen Altaria), maar wat Skarmory uniek maakt is dat hij uitstekende Flying aanvallen heeft.

Skarmory komt vrij vaak voor dus als je regelmatig speelt, moet je er wel al een aantal gevangen hebben. Het is dus een mooi alternatief voor Registeel.

Deoxys (Defence)

Type: Psychic
Aanbevolen aanvallen: Counter (Fast), Psycho Boost of Rock Slide (Charged)
Deoxys (Defence) zwakke plekken: Bug, Dark, Ghost

Deoxys (Defence) is waarschijnlijk de moeilijkste Pokémon te krijgen op deze hele lijst, aangezien je ervoor moest meedoen aan een EX Raid. Omdat het een Mythical Pokémon is, kan deze niet geruild worden.

Maar moest je Deoxys (Defence) hebben, dan sta je er goed voor. Zijn stats zijn uitstekend op lager CP niveau en de unieke combinaties van zijn aanvallen (de fast move Counter is een Fighting aanval) maken van hem een grote winnaar. Hij is ook tegen geen enkele Pokémon in de huidige meta zwak.

Alolan Marowak

Type: Fire / Ghost
Aanbevolen aanvallen: Hex (Fast), Shadow Ball (Charged)
Alolan Marowak zwakke plekken: Water, Ghost, Ground, Dark, Rock

Ook Alolan Marowak is geen gemakkelijke Pokémon om te vangen want hij is enkel via Raids te vinden. Alolan Marowak heeft echter goede stats, heeft sterke Ghost aanvallen, en een unieke combinatie van Pokémon types dat het moeilijk maakt hem uit te schakelen. Alolan Marowak kan echt een spaak tussen de wielen steken van veel plannetjes van je tegenstanders.

Hij is het nuttigst tegen Fighting Pokémon en Psychic Pokémon zoals Hariyama en Deoxys (Defence). Als je hem nog sterker wil maken, geef hem dan een tweede Charge move van het Fire type en je kan hem ook inzetten tegen Grass en Steel Pokémon.

Het Pokémon Go Ultra Unlock Part 1: Time event is hier. Wist je al dat je er nu ook Pokémon Go Trading bestaat, waarmee je Pokémon met vrienden kunt ruilen? Of heb je nog meer Pokémon Go tips en tricks nodig? Zoals de nieuwe Pokémon Go Research Quests om de Pokémon Go Mew te vangen. Weet je alles al over Pokémon Go Raids en Pokémon Go Gyms? Denk er ook steeds aan dat je Pokémon Go Eggs kunt uitbroeden, of een Pokémon Go Map kunt gebruiken om de Pokémon Go Legendary Pokémon en Pokémon Go Gen 3 Pokémon van alle verschillende Pokémon Go Types te vangen.

Hariyama

Type: Fighting
Aanbevolen aanvallen: Counter (Fast), Superpower (Charged)
Hariyama zwakke plekken: Flying, Psychic, Fairy

Hariyama is gemakkelijk te vangen en een vrij sterke Fighting Pokémon. Met hem kan je gemakkelijk Registeel verslaan, maar wees wel voorzichtig als je het moet opnemen tegen Flying en Psychic Types. Weglopen als je Skarmory ziet dus.

Er zijn nog verschillende andere Fighting Pokémon die goede alternatieven zijn. Machamp, Medicham, Breloom en Heracross bijvoorbeeld. Al is Heracross als regionaal exclusieve Pokémon niet gemakkelijk te vinden.

Umbreon

Type: Dark
Aanbevolen aanvallen: Snarl (Fast), Foul Play (Charged)
Zwakke plekken: Bug, Fairy en Fighting

Van alle Eevee evoluties in Pokémon Go is Umbreon de beste keuze voor je Great League team. Zijn aanvallen zijn super effectief tegen zowel Ghost Pokémon als Psychic Pokémon, en past dus perfect in een team naast een Fighting Pokémon zoals Hariyama.

Umbreon heeft ook een sterke Defence, vooral tegen Fairy Pokémon. Als een Fairy Pokémon een Umbreon aanvalt, zal het de Fairy Pokémon zelfs damage doen. Handig!

Whiscash

Type: Water, Ground
Aanbevolen aanvallen: Mud Shot (Fast), Mud Bomb (Charged)
Whiscash zwakke plekken: Grass (x2)

De Charged move Mud Bomb is snel en vernietigend in de juiste situatie. Populaire Great League Pokémon als Altaria, Deoxys Defence, Alolan Marowak en Registeel worden in een mum van tijd verslagen door Whiscash.

Blizzard is altijd handig als tweede move als je deze hebt, zodat je ook kan verdedigen tegen Grass Pokémon. Anders is Whiscash daar erg zwak tegen. Aangezien Grass Pokémon echter het enige zwakke punt zijn aan Whiscash, is deze Pokémon echt de moeite waard.

Je moet een hoop Barboach vangen om een Whiscash te krijgen. Als dat niet lukt, kan je altijd op zoek gaan naar een Toxicroack. Dat is een Fighting Pokémon die met Mud Shot ook stevig wat damage doet.

Wil je meer weten? Start dan eens bij onze Pokémon Go tips en tricks - de grote gids voor meer tips.

Read this next