Skip to main content

Pokémon Go - Go Tour Challengers uitgelegd: Hoe vecht je tegen Go Tour Challengers

Hoe kom je de Kanto: Tour event-exclusieve tegenstanders tegen?

De Go Tour Challengers in Pokémon Go zijn tegenstanders die speciaal voor het Kanto Tour event van februari 2021 zijn toegevoegd.

Deze moet je voltooien om voortang te maken met je Defeat All Challengers research, een questline die voor zowel gratis als betaalde spelers beschikbaar is.

Ook al hoef je ze uiteindelijk slechts te verslaan, het is wel handig om te weten hoe je ze moet vinden en hoe je het beste Go Tour Challenger counters kunt gebruiken om ze te verslaan.

Op deze pagina:

Go Beyond Update en Gen 6 teaserBekijk op YouTube

Go Tour Challengers in Pokémon Go uitgelegd: Wat zijn Go Tour Challengers in Pokémon Go?

Go Tour Challengers zijn trainers die je tijdens het Kanto Tour event kunt bevechten. Dat zijn in totaal acht spelers die specifiek door Niantic zijn aangewezen, als prijs voor het winnen van een wedstrijd.

Net als Team Go Rocket, verschijnen Go Tour Challengers bij PokéStops.

Net als Go Team Rocket vind je ze bij bepaalde PokéStops. Deze PokéStops zien er net iets anders uit. De kubus bovenop beweegt namelijk willekeurig.

In tegenstelling tot Go Rocket PokéStops zijn ze niet donkerder, waardoor ze iets moeilijker van een afstand te spotten zijn. Let dus goed op dat bibberende kubusje.

Gelukkig is het ons opgevallen dat deze encounters vrij vaak voorkomen, dus als je genoeg PokéStops om je heen hebt moet het niet moeilijk zijn om in ieder geval één Go Tour Challenger tegen te komen.

En, net zoals met Go Team Rocket, verdwijnen en verschijnen ze geregeld. Dus ook al heb je maar een paar PokéStops om je heen kun je door geregeld te checken de benodigde encounters voltooien.

Als Go Tour Challengers niet in jouw game verschijnen, check dan of de Rocket Radar actief is. Deze is namelijk gemaakt om Rocket Leaders bij PokéStops op te roepen. Is hij inderdaad actief, schakel hem dan uit door in je inventaris op de Radar te tikken. Als dat niet helpt, is het volgens reddit verstandig om een Rocket Leader te verslaan zodat hopelijk daarna de Go Tour Challengers verschijnen.

Zodra je één van deze PokéStops hebt gevonden moet je eraan draaien om het gevecht te starten.

Het gevecht werkt ongeveer hetzelfde als de meeste trainer battles. Twee belangrijke punten om te onthouden is dat ze geen shields gebruiken om tegen aanvallen te verdedigen en je krijgt ook geen beloning voor het voltooien van de encounter. Immers hoef je namelijk geen Pokémon van Team Rocket te redden.

Het Pokémon Go Ultra Unlock Part 1: Time event is hier. Wist je al dat je er nu ook Pokémon Go Trading bestaat, waarmee je Pokémon met vrienden kunt ruilen? Of heb je nog meer Pokémon Go tips en tricks nodig? Zoals de nieuwe Pokémon Go Research Quests om de Pokémon Go Mew te vangen. Weet je alles al over Pokémon Go Raids en Pokémon Go Gyms? Denk er ook steeds aan dat je Pokémon Go Eggs kunt uitbroeden, of een Pokémon Go Map kunt gebruiken om de Pokémon Go Legendary Pokémon en Pokémon Go Gen 3 Pokémon van alle verschillende Pokémon Go Types te vangen.

Hoe versla je Go Tour Challengers in Pokémon Go

Er zijn acht unieke Go Tour Challengers die je tijdens het Kanto Tour event tegen het lijf kunt lopen. Tegen wie je vecht maakt niet uit, dus ook al kom je steeds dezelfde tegen, telt het hoe dan ook.

Deze trainers gebruiken dus geen shields, waardoor het makkelijker is om ze te verslaan dan het gemiddelde Trainergevecht. Dat gezegd hebbende is het wel fijn om een paar counters achter de hand te hebben.

Onthoud dat Trainergevechten opnieuw gespeeld kunnen worden. Ga het gevecht in en kijk eerst hoe goed de directe aanval werkt (We raden een verzameling Legendaries aan, waaronder Mewtwo als je die hebt, aangezien je die tijdens het Kanto-event in Raids kunt vangen.) Mocht je verliezen pas je je team aan om je zwakke punten te minimaliseren en probeer je het opnieuw.

Wat leuk is aan de Go Tour Challengers, is dat er unieke line-ups te ontdekken zijn. Telli9 komt bijvoorbeeld met de drie Kanto Eevee evoluties op je af, dus een counter tegen Electric, Water en Fire is handig, of in ieder geval een verdediging ertegen. DieCurryWurst gebruikt dan weer een Charmander en zijn twee evoluties, en is dus niet tegen Water of Rock opgewassen.

Denk er aan, als je moeite hebt tegen een bepaalde encounter voor de Defeat All Challengers research, wacht dan tot de Go Tour Challengers vernieuwen. Zo kun je later terugkomen en zien of er een makkelijkere tegenstander bij die PokéStop op je wacht.

Read this next