Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Pokémon Go Giovanni: counters, beloningen en legendary shadow Pokémon uitgelegd

Giovanni, de leider van Team Go Rocket, is gearriveerd in Pokémon Go.

Je kan Giovanni, de baas van Team Go Rocket, nu vinden in Pokémon Go.

Als je sterk genoeg bent om hem te verslaan, krijg je een aantal fantastische beloningen, waaronder de kans om een legendary Shadow Pokémon te vangen zoals Shadow Articuno.

Naast Leaders Arlo, Cliff en Sierra moet je het tegen hem opnemen in de Special Research verhaallijn van de Ultra Beast Protection Efforts in november 2022. Daarom is het handig om je nog eens bij te scholen over de Giovanni Counters.

Op deze pagina:

Hoe Giovanni vinden in Pokémon Go

Als je tegen Giovanni wil vechten in Pokémon Go, dan moet je de volgende zaken doen:

 1. Eerst en vooral moet je de Special Research quest A Troubling Situation voltooien om de meest recente Giovanni Special Research quest vrij te spelen. A Challenging Development was bijvoorbeeld de Giovanni Special Research quest in December 2019. (Die laatste is teruggekeerd in november 2022 dankzij Ultra Beast Protection Efforts quest.)
 2. Vervolgens moet je de vierde stap voltooien in de huidige Giovanni Special Research task, die je zal vragen om elke Team Go Rocket Leader - Arlo, Cliff and Sierra - te verslaan.
 3. Na het voltooien van de vierde stap in special research quest Looming in the Shadows krijg je de Super Rocket Radar.

Nu je de Super Rocket Radar hebt, kan je deze gebruiken om de leider van Team Go Rocket te vinden: Giovanni.

De Super Rocket Radar werkt op een vergelijkbare manier als de Rocket Radars die je maakt door Mysterious Components te verzamelen.

Ga naar je 'Bag' in het menu en scroll omlaag tot je de Super Rocket Radar vindt. Hier kan je deze aan of uit zetten wanneer je wil.

De Super Rocket Radar toont echter niet alleen de locatie van Giovanni. Er zullen ook een aantal Grunts zijn die zich vermommen als Giovanni om je op het verkeerde spoor te zetten.

Je zal hoogstwaarschijnlijk dus eerst een aantal battles moeten doen tegen deze vermomde Grunts tot je de echte PokéStop met Giovanni kunt vinden.

Giovanni counters in Pokémon Go

Wanneer je Giovanni gevonden hebt, mag je je voorbereiden op een stevige battle. Zijn Pokémon zijn een stuk sterker dan de andere Team Go Rocket Leaders waar je het tegen moest opnemen dus zorg dat je team ook een stuk sterker is.

Giovanni's Pokémon team verandert ook steeds. Zijn legendary Shadow Pokémon en tweede teamlid veranderen maandelijks, dus je zal je strategie vaak moeten aanpassen.

In november 2022 kreeg Giovanni's Pokémon team een update en daardoor gebruikt hij nu het volgende team:

Eerste Pokémon Tweede Pokémon Derde Pokémon
Persian Honchkrow Mewtwo
Steelix
Rhyperior

Persian zal altijd de eerste Pokémon zijn die Giovanni bovenhaalt. Deze Pokémon is zwak tegen Fighting Pokémon, dus een Lucario, Conkeldurr of Machamp bovenhalen is een goede zet.

Aangezien Giovanni's tweede keuze een van in totaal drie Pokémon kan zijn, moet je eerst goed onderzoeken of je zijn team kan verslaan. In tegenstelling tot de meeste gevechten met Giovanni, is er nu maar een klein verschil in types.

Trainers die geluk hebben, kunnen het met hun eerste Pokémon en Fighting-type opnemen tegen Steelix. Anders kun je ook gaan kiezen voor Fire, Water en Ground-types, zoals Entei, Kyogre of Garchomp respectievelijk, want die zij ook sterk tegen die Pokémon.

Wanneer hij zijn Honchkrow inzet, gebruik dan een Fairy, Electric, Ice of Rock-type, zoals Togekiss, Raikou, Articuno of Tyranitar.

Als laatste gebruikt hij de machtige Mewtwo. Voor dat gevecht hebben we een Mewtwo counters-guide gemaakt om je te helpen. Kort gezegd, je moet Ghost, Dark of Bug-types, zoals Gengar, Tyranitar of Mewtwo. Wie dit jaar meedeed aan enkele Community Days-evenementen, een powered up Chandelure of Hydreigon doen het hier ook erg goed.

Samengevat - Mamoswine en Tyranitar doen het erg goed tegen de tweede en derde Pokémon van hem, maar dat hangt af van tegen wie je het opneemt. Veel succes!

Pas op voor zijn sterke Pokémon.

Daarmee zou je het moeten halen in dit gevecht. Net zoals met Leaders Arlo, Cliff, en Sierra is het een goede gewoonte om, als je een team maakt om Giovanni te bevechten, je gebruik maakt van Pokémon die sterk zijn tegen twee van zijn team. Zo kan je dezelfde Pokémon twee keer gebruiken en heb je meer kans dat de Pokémon die je wil gebruiken tegen de Legendary Shadow Pokémon veilig blijft tot die tevoorschijn komt.

Het is ook belangrijk te onthouden dat, net zoals de Team Go Rocket Leaders, Giovanni Protect Shields kan gebruiken.

Je moet proberen een situatie uit te lokken zodat hij deze opgebruikt bij het beschermen van zijn Persian, zodat je altijd zijn tweede Pokémon kan aanvallen. Begin daarom het gevecht met een Pokémon wiens Charged Move snel opgeladen is.

Hoe vaak kan je tegen Giovanni vechten in Pokémon Go?

Zo lang je een Super Rocket Radar hebt, kun je het opnemen tegen Giovanni Special Research quest.

Jammer genoeg krijg je die meestal enkel als beloning voor Team Go Rocket quests, en die zijn maar om de zoveel maanden beschikbaar. Dan krijg je opnieuw de kans om het op te nemen tegen de drie Team Leaders en Team Giovanni. Ze beschikken dan ook telkens over andere Pokémon-teams en een nieuwe Shadow Legendary.

Super Rocket Radars zijn ook vaak beloningen van andere quests en evenementen - het is dus de moeite om ze op te sparen tot een maand waar de Shadow Pokémon beloning beschikbaar is en je Shadow Pokémon, zoals Shadow Mewtwo, kunt verzamelen.

Bekijk op YouTube

Het Pokémon Go Ultra Unlock Part 1: Time event is hier. Wist je al dat je er nu ook Pokémon Go Trading bestaat, waarmee je Pokémon met vrienden kunt ruilen? Of heb je nog meer Pokémon Go tips en tricks nodig? Zoals de nieuwe Pokémon Go Research Quests om de Pokémon Go Mew te vangen. Weet je alles al over Pokémon Go Raids en Pokémon Go Gyms? Denk er ook steeds aan dat je Pokémon Go Eggs kunt uitbroeden, of een Pokémon Go Map kunt gebruiken om de Pokémon Go Legendary Pokémon en Pokémon Go Gen 3 Pokémon van alle verschillende Pokémon Go Types te vangen.


Beloningen voor het verslaan van Giovanni in Pokémon Go

Je krijgt verschillende beloningen als je Giovanni verslaat. Je krijgt 5000 Stardust en verschillende healing items zoals Max Potions en Max Revives. Er is ook een kans dat je een Unova Stone krijgt.

De beste beloning echter is dat je de kans krijgt om een Legendary Shadow Pokémon te vangen.

Elke maand heeft Giovanni een nieuwe Legendary Shadow Pokémon. Als je dus een specifieke Legendary Shadow Pokémon aan je collectie wil toevoegen, dan moet je de Team Go Rocket Special Research quest van die maand voltooien.

Door The Take-Over Continues van januari 2020 te voltooien kon je bijvoorbeeld een Shadow Moltres vangen. Voltooide je die quest echter in een andere maand, dan had je een andere Legendary Shadow Pokémon gezien.

Hier zijn de Shadow Legendary Pokémon die Giovanni al in zijn team had:

Giovanni Shadow Legendary Pokémon tot hiertoe:

 • Shadow Articuno - november 2019 en maart 2021
 • Shadow Zapdos - december 2019, april en juni 2021
 • Shadow Moltres- januari 2020 en mei 2021
 • Shadow Raikou - februari 2020
 • Shadow Entei - maart tot juli 2020
 • Shadow Suicune - juli 2020 en van juli tot oktober 2020
 • Shadow Mewtwo - oktober 2020
 • Shadow Ho-Oh - juni 2021
 • Shadow Lugia - november 2021
 • Shadow Latias - april 2022
 • Shadow Latios - juli 2022
 • Shadow Mewtwo - november 2022

Giovanni verslaan zal je ook helpen om je Ultra Hero medal te levellen. Deze medal houdt bij hoevaak je Giovanni al verslagen hebt.

Naarmate je je Ultra Hero medal levelt, krijg je ook verschillende kleren die je kan dragen. Deze hebben Giovanni's stijl als inspiratie:

Dit zijn de verschillende kledingstukken die je kan ontgrendelen en de respectievelijke medal rank wanneer je het kledingstuk krijgt:

 • Shoes - Silver Badge Level (Versla Giovanni 5 keer)
 • Pants - Silver Badge Level (Versla Giovanni 5 keer)
 • Shirt - Gold Badge Level (Versla Giovanni 20 keer)
 • Gloves - Gold Badge Level (Versla Giovanni 20 keer)

Wil je meer weten? Start dan eens bij onze Pokémon Go tips en tricks - de grote gids voor meer tips.

Read this next