Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Pokémon Go Gifts - Zo verstuur en ontvang je Gifts in Pokémon Go

Zo verzend en ontvang je Gifts in Pokémon Go.

Pokémon Go Gifts zijn een nieuw soort item dat je kan ontvangen en versturen naar vrienden. Dit lanceerde samen met de toevoegingen van Friends en Trades.

Met Gifts krijg je niet enkel nieuwe items, zoals Poké Balls en Potions, maar verhoog je ook je Friendship Level.

Het openen van gifts kan je 7km Eggs opleveren. Sinds juli 2022 zitten er in die speciale eggs ook Hisuian Forms te vangen.

Leren hoe je Gifts verzendt en ontvangt is dus belangrijk als je alles uit Pokémon Go wil halen.

Op deze pagina:

Hoe Gifts versturen en ontvangen in Pokémon Go

Hieronder ontdek je hoe je gifts verzendt, ontvangt en opent in Pokémon Go:

Hoe krijg je gifts in Pokémon Go

Gifts zijn unieke items in Pokémon Go die je enkel kan openen als je deze ontvangen hebt van een Friend.

Net zoals bij de meeste dingen in Pokémon Go, leunt het Gift-systeem op willekeurigheid.

Dat begint al bij hoe je ze krijgt. Gifts komen willekeurig uit PokéStops of je krijgt ze cadeau van een Buddy. Net zoals met andere items, zoals Pokéballs en Potions. Als je bijna geen gifts hebt dan is de kans dat je een Gift krijgt hoger. Je kunt maar 30 gifts tegelijkertijd vasthebben.

De hoeveelheid gifts die je kunt dragen en de kans dat je ze krijgt, wordt ook vaak aangepast naar aanleiding van in-game festivals en evenementen. Trainers die graag gratis spullen naar hun friends sturen, moeten dit soort evenementen dus zeker in de gaten houden.

Afhankelijk van je friendship level, zal je af en toe ook een gift krijgen van je Buddy Pokémon. Maar net zoals bij andere items, zoals Poké Balls en evolutie items, is er slechts een kans dat je een Gift krijgt als bij elke spin.

De Gifts die je van PokéStops ontvangt kan je niet zelf openen. Je moet ze versturen naar iemand in je Friends List.

Onze aparte pagina legt je uit hoe je friends toevoegt in Pokémon Go zodat je dat snel onder de knie krijgt.

Hoe een Gift verzenden in Pokémon Go

Als je een Friend hebt, ga je naar hun profiel in je Friends list. Linksonderaan heb je de optie om een Gift te sturen. In tegenstelling tot Pokémon trades moet je niet in elkaars buurt zijn om een Gift te versturen. Kies dus een gift uit de lijst, welke maakt niet uit, en sturen maar!

Je vriend zal nu een bericht krijgen dat er een Gift is toegekomen. Hij zal deze kunnen openen en zien welk item er in zit.

Selecteer 'Send Gift' en kies je postkaart. Je kunt ook een Sticker toevoegen!

Dankzij de Postcard Book-optie, kunnen spelers hun postkaarten opslaan in een album. Zo kunnen andere trainers ze opslaan en nadien kijken naar foto's van lokale parken, kerken of andere herkenningspunten. Dus stuur ze een postkaart waarvan je denkt dat ze hem mooi zullen vinden.

Verder kun je ook Stickers toevoegen aan je Postcards. Dit heeft geen impact op de game, maar kan je vrienden wel doen lachen. Klik nu op Send en je Gift zal wegvliegen.

Je kan maar één keer Gift per dag naar dezelfde persoon sturen. Als je geen Gift kunt sturen (de knop is dan grijs), dan is dat omdat ze de vorige Gift nog niet geopend hebben, of omdat je die dag al een Gift gestuurd hebt. Het kan ook zijn dat de server niet goed reageert. Als er geen uitleg verschijnt, ga dan uit de game en start terug op om nog eens te proberen.

Hoe een Gift openen in Pokemon Go

Een Gift openen is nog gemakkelijker. De game zal je laten weten dat je een Gift hebt door een bericht bovenaan het scherm te zetten als je aan het spelen bent en met een rode stip boven je Trainer notificaties linksonderaan je scherm als er een Gift op je staat te wachten. Ga vervolgens naar de Friends List en je krijgt onmiddellijk te zien van welke Friend je een Gift hebt gekregen. Selecteer deze om hem te openen en je beloningen te ontvangen.

Bij het openen van een gift zal je eerst de toegezonden Postcard zien en dan pas ontvang je jouw items.

Wie dat voor de eerste keer die dag bij een vriend doet, zal merken dat zijn Friendship level is gestegen en dat hij een stap dichter is bij de Best Friends-status.

Welke items zitten er in Pokémon Go Gifts?

Dus, wat zit er nu in deze Gifts die je kan verzenden en ontvangen?

Gifts kunnen een hoop handige items bevatten die waardevoller zijn dan wat Trainers normaal kunnen krijgen via PokéStops. Althans, dat is toch de uitleg die Niantic eraan geeft. Alles wat je via een PokéStop krijgt kan je via een Gift krijgen, met wat meer zeldzame toevoegingen. Deze zijn

Er zijn ook items die je enkel via Gifts kunt krijgen: de 7km Eggs. Wanneer deze uitkomen kan je een Alolan form van een Pokémon uit de Kanto-regio krijgen. Soms zijn die Pokémon erg begeerd, maar regelmatig hangen ze ook samen met de Go Battle League. Hou de rotating pool dus goed in de gaten als je iets nodig hebt voor de Great League of Ultra League.

Hier is het belangrijk te onthouden dat je geen Eggs van Gifts krijgt als je geen open plekken hebt voor Eggs. Als je dus een 7km Egg wil, open dan een Gift pas nadat er een Egg uitgebroed is maar nog voordat je bij een PokéStop passeert of een Go Rocket Team Leader verslaat.

Pokémon Go 7km egg Pokémon Go 7km egg pool
7km eggs kunnen zeldzame Pokémon bevatten!

Het Pokémon Go Ultra Unlock Part 1: Time event is hier. Wist je al dat je er nu ook Pokémon Go Trading bestaat, waarmee je Pokémon met vrienden kunt ruilen? Of heb je nog meer Pokémon Go tips en tricks nodig? Zoals de nieuwe Pokémon Go Research Quests om de Pokémon Go Mew te vangen. Weet je alles al over Pokémon Go Raids en Pokémon Go Gyms? Denk er ook steeds aan dat je Pokémon Go Eggs kunt uitbroeden, of een Pokémon Go Map kunt gebruiken om de Pokémon Go Legendary Pokémon en Pokémon Go Gen 3 Pokémon van alle verschillende Pokémon Go Types te vangen.


Wat zijn Sponsored Gifts in Pokémon Go?

Sponsored Gifts kun je niet verzenden naar je vrienden en ze worden ook meteen geopend wanneer je ze ontvangt.

Deze roze Gifts krijg je bij PokéStops of af en toe via mini-luchtballons. Je kunt ze niet gedwongen laten spawnen en je kunt ze enkel ontvangen als er vlakbij je woonplaats een gesponsord evenement gaande is.

Wanneer je op die gifts tikt, dan zie je een postkaart met het logo van de sponsor op en vervolgens krijg je enkele items zoals bij normale Gift. Verder kun je ook op de 'Learn more'-optie klikken om meer te ontdekken over de sponsor als je geïnteresseerd bent in wat hij te bieden heeft.

Hieronder vind je enkel dingen die je moet weten over de sponsored gifts:

 • Je kunt er maar een beperkt aantal openen op dezelfde dag.
 • Trainers met een Child Account kunnen geen Sponsored Gifts ontvangen.
 • Alle trainers kunnen via de instellingen ervoor kiezen om geen Sponsored Gifts te ontvangen.

Wat je nog meer moet weten over Gifts in Pokémon Go

Er zijn nog een aantal dingen die je moet weten over Gifts in Pokémon Go:

 • Gifts geven verhoogt je Friendship Level. Je krijgt een aantal leuke beloningen als je je Friendship Level verhoogt, dus stuur zovaak je kan Gifts!
 • Je kan maximum 30 Gifts tegelijk in je zakken hebben
 • Je kan maar 30 Gifts per dag openen
 • Sinds de Lucky Pokémon update van juli 2018 krijg je 200 XP telkens je een Gift verstuurt.
 • Je krijgt een bericht als je vriend je Gift heeft geopend en hoeveel items erin zaten. Je kan zien wat er exact in je Gift zat via je News Feed.
 • Je hoeft een ontvangen Gift niet te openen voordat je er eentje terug kan sturen (bijvoorbeeld wanneer je wacht tot je een Egg slot vrij hebt). Annuleer het openen van de Gift door op het kruisje onderaan te tikken (geen zorgen, je kan de gift later nog openen). Je krijgt dan de optie gepresenteerd om een gift terug te sturen.
 • Elke Gift komt met een leuke postkaart die toont bij welke PokéStop de Gift uitgedeeld werd. Je kan deze postkaarten bijhouden in je Postcard-boek. Hoe leuk is het om een Gift te krijgen van iemand op reis met een postkaart van een PokéStop aan de andere kant van de wereld!
 • Als je bag vol is, dan kun je geen Gifts openen.

Veel plezier bij het versturen van gifts in Pokémon Go en check zeker ook eens onze friendship-gids.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article
Follow a topic and we'll email you when we write an article about it.

Pokémon Go

Android, iOS

Related topics
Over de auteur
Redactie avatar

Redactie

Teamwork!

Dit artikel is tot stand gebracht door verschillende Eurogamer Benelux-redacteurs. Teamwork!

Reacties