Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Pokémon Go Gifts - Zo verstuur en ontvang je Gifts in Pokémon Go

Een presentje is altijd fijn!

Pokémon Go Gifts zijn een nieuw soort item dat je kan ontvangen en versturen naar vrienden. Dit lanceerde samen met de toevoegingen van Friends en Trades.

Met Gifts krijg je niet enkel nieuwe items maar verhoog je ook je Friendship Level en kan je 7km Eggs krijgen voor de Alolan Forms te vangen. Leren hoe Gifts precies werken is dus belangrijk als je alles uit de game wil halen.

Op deze pagina:

Hoe Gifts versturen en ontvangen in Pokémon Go

Gifts zijn unieke items in Pokémon Go die je enkel kan openen als je deze ontvangen hebt van een Friend.

Gifts komen willekeurig uit PokéStops of je krijgt ze cadeau van een Buddy. Net zoals met andere items, zoals Pokéballs of Special Items, heb je enkel maar een kans dat je een Gift krijgt. En dus geen garantie.

Dus: blijf PokéStops bezoeken tot je neervalt. Maar weet wel dat je maar tien Gifts tegelijk kan vast hebben (vroeger waren het er maar vijf). Als je tien Gifts op zak hebt, zal je er geen meer ontvangen van PokéStops. Als je er tien hebt, begin je ze dus maar best te verzenden naar mensen in je Friends List.

De Gifts die je van PokéStops ontvangt kan je niet zelf openen. Je moet ze versturen naar iemand in je Friends List.

Onze aparte pagina legt je uit hoe je friends toevoegt in Pokémon Go zodat je dat snel onder de knie krijgt.

Hoe een Gift verzenden in Pokémon Go

Als je een Friend hebt, ga je naar hun profiel in je Friends list. Linksonderaan heb je de optie om een Gift te sturen. In tegenstelling tot Pokémon trades moet je niet in elkaars buurt zijn om een Gift te versturen. Kies dus een gift uit de lijst, welke maakt niet uit, en sturen maar!

Je vriend zal nu een bericht krijgen dat er een Gift is toegekomen. Hij zal deze kunnen openen en zien welk item er in zit. Je kan maar één keer Gift per dag naar dezelfde persoon sturen.

Als je geen Gift kunt sturen (de knop is dan grijs), dan is dat omdat ze de vorige Gift nog niet geopend hebben, of omdat je die dag al een Gift gestuurd hebt. Het kan ook zijn dat de server niet goed reageert. Als er geen uitleg verschijnt, ga dan uit de game en start terug op om nog eens te proberen.

Hoe een Gift openen in Pokemon Go

Een Gift openen is nog gemakkelijker. De game zal je laten weten dat je een Gift hebt door een bericht bovenaan het scherm te zetten als je aan het spelen bent en met een rode stip boven je Trainer notificaties linksonderaan je scherm als er een Gift op je staat te wachten.

Ga vervolgens naar de Friends List en je krijgt onmiddellijk te zien van welke Friend je een Gift hebt gekregen. Selecteer deze en je kan het meteen openen.

Dus, wat zit er nu in deze Gifts die je kan verzenden en ontvangen?

Welke items zitten er in Pokémon Go Gifts?

Gifts kunnen een hoop handige items bevatten die waardevoller zijn dan wat Trainers normaal kunnen krijgen via PokéStops. Althans, dat is toch de uitleg die Niantic eraan geeft. Alles wat je via een PokéStop krijgt kan je via een Gift krijgen, met wat meer zeldzame toevoegingen. Deze zijn

Er zijn ook items die je enkel via Gifts kunt krijgen: de 7km Eggs. Wanneer deze uitkomen kan je een Alolan form van een Pokémon uit de Kanto-regio krijgen.

Hier is het belangrijk te onthouden dat je geen Eggs van Gifts krijgt als je geen open plekken hebt voor Eggs. Als je dus een 7km Egg wil, open dan een Gift pas nadat er een Egg uitgebroed is maar nog voordat je een PokéStop passeert.

Het Pokémon Go Ultra Unlock Part 1: Time event is hier. Wist je al dat je er nu ook Pokémon Go Trading bestaat, waarmee je Pokémon met vrienden kunt ruilen? Of heb je nog meer Pokémon Go tips en tricks nodig? Zoals de nieuwe Pokémon Go Research Quests om de Pokémon Go Mew te vangen. Weet je alles al over Pokémon Go Raids en Pokémon Go Gyms? Denk er ook steeds aan dat je Pokémon Go Eggs kunt uitbroeden, of een Pokémon Go Map kunt gebruiken om de Pokémon Go Legendary Pokémon en Pokémon Go Gen 3 Pokémon van alle verschillende Pokémon Go Types te vangen.

Wat je nog meer moet weten over Gifts in Pokémon Go

Er zijn nog een aantal dingen die je moet weten over Gifts in Pokémon Go:

  • Gifts geven verhoogt je Friendship Level. Je krijgt een aantal leuke beloningen als je je Friendship Level verhoogt, dus stuur zovaak je kan Gifts!
  • Je kan maximum 10 Gifts tegelijk in je zakken hebben
  • Je kan maar 20 Gifts per dag openen
  • Sinds de Lucky Pokémon update van juli 2018 krijg je 200 XP telkens je een Gift verstuurt.
  • Je krijgt een bericht als je vriend je Gift heeft geopend en hoeveel items erin zaten. Je kan zien wat er exact in je Gift zat via je News Feed.
  • Je hoeft een ontvangen Gift niet te openen voordat je er eentje terug kan sturen (bijvoorbeeld wanneer je wacht tot je een Egg slot vrij hebt). Annuleer het openen van de Gift door op het kruisje onderaan te tikken (geen zorgen, je kan de gift later nog openen). Je krijgt dan de optie gepresenteerd om een gift terug te sturen.
  • Elke Gift komt met een leuke postkaart die toont bij welke PokéStop de Gift uitgedeeld werd. Je kan deze postkaarten jammer genog niet bijhouden maar het is wel een leuk detail. Hoe leuk is het om een Gift te krijgen van iemand op reis met een postkaart van een PokéStop aan de andere kant van de wereld!

Wil je meer weten? Start dan eens bij onze Pokémon Go tips en tricks - de grote gids voor meer tips.

Over de auteur

Redactie avatar

Redactie

Redactielid

Dit artikel is tot stand gebracht door verschillende Eurogamer Benelux-redacteurs. Teamwork!

Reacties