Skip to main content

Pokémon Go Ghost Pokémon vangen: waar kan je Ghost Pokémon vinden en lijst van alle Ghost Pokémon

Elke manier waarop je Ghost Pokémon kan vinden opgelijst.

Ghost Pokémon zijn zowat de moeilijkste Pokémon om te vinden in Pokémon Go, maar je hebt ze vaak nodig. Als je Mew wil vangen bijvoorbeeld moet je verschillende Special Research quests doen waarbij je Ghost Pokémon nodig hebt.

Er zijn verschillende manieren om Ghost Pokémon te vinden en vangen. Op deze pagina geven we daarom elke methode om Ghost Pokémon te vangen. We geven ook een snelle lijst van alle Ghost Pokémon die er beschikbaar zijn en andere tips die je in gedachten moet houden tijdens je jacht.

Pokémon Go Ghost Pokémon - waar vindt je deze Pokémon

Veruit de gemakkelijkste manier om Ghost Pokémon te vangen is door 's nachts te spelen.

Tussen 20u en 8u, met een piek van 2u 's nachts, vindt je veel meer Ghost Pokémon dan normaal. De game spelen als het donker is, geeft je dus de grootste kans om hopen Ghost Pokémon te vangen.

Nadeel is natuurlijk dat niet iedereen de game 's nachts kan of wil spelen. In het donker rondlopen met je smartphone is niet overal vanzelfsprekend. Gelukkig zijn er dus nog een aantal andere manieren.

Tijdens de jaarlijkse Halloween events zijn er ook meer Ghost Pokémon te vinden.

De volgende manier is aan Raids meedoen - Duskull, Shuppet, Sableye, Gengar, Misdreavous, Alolan Marowak en Giratina zijn op het moment van schrijven allemaal regelmatig te vinden in Raids, en vooral Sableye komt vaak voor.

Een raid met Duskull, Shuppet, Misdreavous of Sableye kan je ook in je eentje doen, wat het meteen een stuk eenvoudiger maakt. Een Gengar raid moet je helaas nog steeds met drie of vier andere trainers doen om het een beetje haalbaar te maken.

Via raids heb je ook de extra bonus dat het je kansen verhoogt om een Shinyh Shuppet, Sableye of Duskull te vangen. Gengar is ook sterk in de Go Battle League dus zelfs als je niet perse op zoekt bent naar Ghost Pokémon puur om te verzamelen, zijn de raids met Ghost Pokémon de moeite.

Het nadeel is natuurlijk wel dat je maar één Raid per dag kunt doen zonder extra Raid Passes te kopen. Daarnaast heb je ook geen controle over welke Pokémon er in welke Raid verschijnt.

Nog een methode is spelen wanneer het mistig is. De game geeft dit aan als foggy weather. Met die weersomstandigheid geeft de game meer Pokémon die een Weather Boost krijgen bij dat soort weer, maar aangezien mist vrij zeldzaam is (als het al door de game herkend wordt), is dit ook geen methode waar je op kunt rekenen.

Je kan ook Ghost Pokémon krijgen door bepaalde quests uit te voeren in Field Research. Houdt goed onze pagina met de maandelijkse Field Research Pokémon in de gaten om te zien welke Pokémon je kan krijgen, en wat je ervoor moet doen.

Wees natuurlijk wel zeker van dat de beloning een kans is om de Pokémon te vangen en geen item, anders zal er geen Ghost Pokémon te voorschijn komen!

De laatste optie is om een Ghost Pokémon nest te vinden. Nesten zijn specifieke plekken waar één bepaalde Pokémon plots in grote getallen verschijnen. Als je bijvoorbeeld in een park aan het rondlopen bent en ineens springen er vijf Bulbasuar tevoorschijn, dan weet je dat je een Bulbasaur nest gevonden hebt. De Pokémon die in deze nesten zit, veranderen steeds dus vroeg of laat zal je zo ook een Ghost Pokémon nest tegenkomen, waarin je op korte tijd veel Pokémon kunt vangen. Je moet het uiteraard wel goed in de gaten houden daarvoor

Het Pokémon Go Ultra Unlock Part 1: Time event is hier. Wist je al dat je er nu ook Pokémon Go Trading bestaat, waarmee je Pokémon met vrienden kunt ruilen? Of heb je nog meer Pokémon Go tips en tricks nodig? Zoals de nieuwe Pokémon Go Research Quests om de Pokémon Go Mew te vangen. Weet je alles al over Pokémon Go Raids en Pokémon Go Gyms? Denk er ook steeds aan dat je Pokémon Go Eggs kunt uitbroeden, of een Pokémon Go Map kunt gebruiken om de Pokémon Go Legendary Pokémon en Pokémon Go Gen 3 Pokémon van alle verschillende Pokémon Go Types te vangen.

Pokémon Go Ghost Pokémon lijst

Het helpt ook om te weten welke Ghost Pokémon er in Pokémon Go zitten. Hier is een lijst van alle Ghost Pokémon momenteel:

 • Gastly
 • Haunter
 • Gengar
 • Misdreavus
 • Sableye
 • Shuppet
 • Banette
 • Duskull
 • Dusclops
 • Drifloon
 • Drifblim
 • Spiritomb
 • Giratina
 • Shedinja

Gastly, Misdreavus, Sableye, Shuppet en Duskull komen het meeste voor, vooral 's nachts, terwijl de rest allemaal evoluties zijn of unieke Pkoémon die algemeen minder vaak in het wild te vinden zijn.

Houd je ogen dus goed open en wees veilig als je toch besluit 's nachts te spelen!

Wil je meer weten? Start dan eens bij onze Pokémon Go tips en tricks - de grote gids voor meer tips.

Read this next