Skip to main content

Pokémon Go Friends - hoe vrienden toevoegen en Friendship levels verhogen voor grote XP bonussen

Alles wat je moet weten over Friendship Levels in Pokémon Go

Pokémon Go Friends is een nieuwe toevoeging aan de game die de deur opent voor verschillende features waar al lang veel vraag naar is, zoals Trading en Gifts sturen.

Een Friends-lijst opbouwen is meer dan alleen Pokémon vangen met je schoolvrienden of collega's. Het is een allesomvattend deel van de game geworden, van het bouwen van het beste team voor de Go Battle League tot het power levelen door een grote hoeveelheid XP te krijgen als je in-game Best Friends wordt. Zij die ze gewoon allemaal willen vangen, hebben daarbij hun vrienden nodig. Zeker door de komst van de exclusieve 7km Eggs.

Op deze pagina:

Wat gebeurt er als je Friends bent in Pokémon Go?

Pokémon Go Friends is een systeem waarin je bonussen en voordelen krijgt als je vrienden met iemand bent. Dit is wat het je geeft:

 • Volg de vooruitgang van Friends, je ziet hun Trainer Level, de Pokémon die ze gevangen hebben en de afstand die ze al gewandeld hebben.
 • Je kan Pokémon trades doen
 • Je kan Gifts versturen en ontvangen zoals 7km Eggs, die bevatten exclusieve Pokémon.
 • Met hogere Friendship Levels krijg je hogere attack bonussen tijdens Gym/Raid-gevechten en je krijgt meer Premier Balls na een raid.
 • Je moet minder Stardust betalen bij een Pokémon trade en je kan ook Special Trades doen
 • Lucky Friends kunnen Lucky Trades doen en Lucky Pokémon ontvangen.

Er zijn dus veel voordelen aan verbonden, maar laten we starten met de basis: hoe voeg je een friend toe in Pokémon Go.

Hoe Friends toevoegen in Pokémon Go en waar staat je Trainer Code

Spelers kunnen op alle Trainer Levels vrienden toevoegen. Je moet echter wel Trainer Level 10 bereiken om Pokémon te kunnen traden.

Om vrienden toe te voegen, ga je in Pokémon Go naar je Trainer-scherm door op het icoontje in de linkeronderhoek van het scherm te tikken. Vervolgens ga je naar 'Friends' in de rechterbovenhoek en tik je op 'Add Friend'.

Je kan nu de 12-cijferige Trainer Code van een vriend intikken en hem een vriendschapsverzoek sturen. Zodra dit verzoek word geaccepteerd zijn jullie officieel Pokémon Go Friends. Je hoeft dus niet elk apart elkaars code in te tikken.

Je eigen Trainer Code staat ook op dit scherm. Zo weet je dus ook welke Trainer Code je aan je toekomstige Friends kunt geven. Om dit process sneller te laten verlopen, kun je ook op de QR Code rechtsbovenin het scherm aantikken en de QR Code van jou en je vrienden laten scannen. Dit is erg handig als je samenspeelt met een nieuwe groep trainers.

Spelers die hun Facebook-account hebben verbonden met hun Pokémon Go-account, kunnen hun Pokémon Go-spelende Facebook-vrienden toevoegen via deze pagina.

Het moet gezegd worden dat Trainers die afhankelijk zijn van toestemming van hun ouders via de Pokémon Trainer Club om Pokémon Go te spelen, geen trades kunnen doen met andere Trainers in de game volgens ontwikkelaar Niantic.


Het Pokémon Go Ultra Unlock Part 1: Time event is hier. Wist je al dat je er nu ook Pokémon Go Trading bestaat, waarmee je Pokémon met vrienden kunt ruilen? Of heb je nog meer Pokémon Go tips en tricks nodig? Zoals de nieuwe Pokémon Go Research Quests om de Pokémon Go Mew te vangen. Weet je alles al over Pokémon Go Raids en Pokémon Go Gyms? Denk er ook steeds aan dat je Pokémon Go Eggs kunt uitbroeden, of een Pokémon Go Map kunt gebruiken om de Pokémon Go Legendary Pokémon en Pokémon Go Gen 3 Pokémon van alle verschillende Pokémon Go Types te vangen.


Hoe je Pokémon Go Friendship Level verhogen

Je kan je Friendship Level met een vriend op twee manieren verhogen:

 • Je kan Gifts sturen
 • Samen vechten in raids en gym
 • Tegen elkaar vechten in trainer battles
 • Pokémon Traden

Belangrijk om te weten is dat je je Friendship Level maar één keer per dag kunt verbeteren, dus als je één van bovenstaande activiteiten gedaan hebt, moet je wachten tot de volgende dag om het level verder te verhogen.

Pokémon Go Friendship bonussen en hoe je Good, Great, Ultra en Best Friend Levels bereikt

Aangezien je het Friendship Level maar één keer per dag per vriend kunt verhogen, kan het maanden duren om het hoogste Friendship Level te bereiken. Er zijn in totaal vier verschillende Friendship Levels die je kan bereiken:

Friendship LevelAantal dagen nodigBonussen
Good Friend1 Trade Pokémon en verstuur/ontvang Gifts
Great Friend73.000 XP, kleine (0.2x) Stardust korting bij een Trade
Kleine (1.05x) Gym en Raid aanval bonus
1 extra Premier Ball nadat je samen een Raid deed
Ultra Friend3050.000 XP, medium (0.92x) Stardust korting bij een Pokémon trade
Medium (1.07x) Gym en Raid aanval bonus
2 extra Premier Balls nadat je samen een Raid deed
Je kan een Trainer Battle doen op gelijk welke afstand van elkaar
Best Friend90100.000 XP, grote (0.96x) Stardust korting bij een Pokémon trade
Grote (1.1x) Gym en Raid aanval bonus
4 extra Premier Balls nadat je samen een Raid deed
Kans om Lucky Friends te worden

Er zijn genoeg voordelen aan verbonden, maar het beste is toch de 100.000 XP die je krijgt als je de Best Friend-status bereikt. Wanneer je dit nog eens combineert met een Lucky Egg, dan krijg je 200.000 XP per Best Friend die je maakt. Trainers die dit goed aanpakken kunnen gemakkelijk een miljoen XP krijgen bij aanvang van de maandelijkse Community Day.

Betere Friendship Levels betekenen hogere Stardust kortingen bij het traden en betere Raid en Gym aanval bonussen.

Om de vooruitgang van je Friendship Level te zien, ga je naar je vriend in je Friend feed, klik je op hun avatar en dan op de hartjes. Hier zal staan hoeveel dagen het nog duurt voordat je Great, Ultra of Best Friend kunt worden met die persoon.

Wat je nog meer over Friends in Pokémon Go moet weten

Hier zijn nog een aantal dingetjes over Pokémon Go Friends die je moet weten:

 • Je kan maximaal 400 vrienden in je Friends List hebben in Pokémon Go. Dat zou voldoende moeten zijn om Friendship Levels op te bouwen met je goede vrienden en misschien wat mensen waar je regelmatig in raids mee vecht.
 • Je vriendenlijst wordt gedeeld met Niantic Games via je Niantic Profile.
 • Als je het Trainer Code bericht dat je krijgt van een vriend kopieert en plakt in het Trainer Code veld, dan neemt ie automatisch de code aan. Handig!
 • Er verschijnt een rode stip boven het Trainer-icoontje in de linkeronderhoek van het scherm om aan te duiden dat er een vriendschapsverzoek of gift op je staat te wachten.
 • Friendship en Gift-notificaties kan je uitzetten in de instellingen, als je dat vervelend vindt.
 • Sinds juli 2018 is het mogelijk om nicknames aan vrienden toe te wijzen en je Friends te filteren op basis van naam, nickname, Friendship Level of Gift Status.
 • Je kunt je vrienden per friendship level filteren via de zoektermen 'friendlevel0' tot 'friendlevel4'. Als je vrienden wilt vinden, waar je nog steeds met in interactie kunt gaan, gebruik dan de zoektermen 'interactable'. 'Giftable' en 'lucky' werken ook en op dezelfde manier!
 • De Friend feed neemt willekeurige recente activiteiten van jou en stuurt het naar je vrienden. Het is momenteel niet mogelijk om specifieke updates in je friend feed te ontvangen of naar jouw vrienden te sturen.
 • Er zijn geen leaderboards beschikbaar in de Friend feed, dus als je stats wil vergelijken, zoals je level, hoeveel afstand je al gewandeld hebt, hoeveel Pokémon je al gevangen hebt, dan moet je dat handmatig vriend per vriend vergelijken.
 • Er is momenteel geen manier om je activiteit te verbergen op andermans Friend feed. Wees dus voorzichtig met wie je toevoegt als Friends!
 • Vergelijkbaar met het bovenstaande zullen de nicknames die je geeft aan Buddy Pokémon ook zichtbaar zijn voor je vrienden, in plaats van de echte naam van de Pokémon. Dus wees hier ook voorzichtig met wie je toevoegt als vriend!
 • Je kan Medals verdienen met Best Friends te zijn. Eén Best Friend is brons, twee Best Friends is silver, drie Best Friends is gold en twintig is Platinum.
 • Als je een Friend verwijdert en dan terug toevoegt (ruzies kunnen nu eenmaal gebeuren!), dan krijg je het Friendship Level en bijhorende bonussen terug die je eerder had.
 • In het begin kreeg je ook 1000 XP als je Good Friends werd met iemand, maar dit werd stopgezet omdat spelers massaal nieuwe vrienden toevoegden om XP te verzamelen.

Veel succes bij het maken van Friends in Pokémon Go en vergeet je Gifts te openen.

Read this next