Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Pokémon Go Flabébé flower forms - Zo vang je Flabébé en evolueer je in Floette en Florges

Flower power!

Flabébé en diens evoluties Floette en Florges - zijn nu in Pokémon Go te vangen.

Er zijn vijf verschillende Flabébé forms te vangen - het verschil zit hem in de kleur van de bloemen. Een aantal daarvan zijn bovendien exclusief per regio. Hierdoor is het een goed idee om precies te weten welke Flabébé bloemkleuren er in jouw regio beschikbaar zijn.

Zodra je een Flabébé hebt gevangen wil je vast ook de evoluties aan je Pokédex toevoegen en om de laatste evolutie te ontgrendelen moet je ook weten hoe je Floette in Florges evolueert.

Op deze pagina:

Hoe krijg je een Flabébé in Pokémon Go uitgelegd

Flabébé komt uit Gen 6 en is samen met Floette en Florges aan Pokémon Go in februari 2022 toegevoegd.

Tijdens het Valentine's Day 2022 evenement kan Flabébé alleen in het wild gevonden worden..

Aangezien hij alleen in het wild te vinden is raden we je aan om goed op je Pokémon radar te letten, zodat je weet wanneer er een Flabébé in de buurt is. Het is een goed idee om er zoveel mogelijk tijdens het Valentine's Day 2022 evenement te vangen, aangezien je een behoorlijk aantal Flabébé Candy nodig gaat hebben voor de derde evolutie.

Op het moment van schrijven weten we niet wat Flabébé's spawn rate zal zijn zodra het Valentine's Day 2022 evenement eindigt. Het is echter veilig om aan te nemen dat, net als alle andere Gen 6 Pokémon, Flabébé maar zeldzaam verschijnt. Hierom raden we je aan om er op z'n minst eentje te vangen voor het evenement voorbij is.

Flabébé evolutie: Hoe Flabébé in Floette en Florges evolueren in Pokémon Go

Flabébé is onderdeel van een drielagige evolutie die evolueert naar Floette en vanaf daar naar Florges. Er zijn ook vijf verschillende kleuren voor elk van deze Pokémon in Pokémon Go te vinden, waarover je hieronder meer kunt leren.

Om een Flabébé in Floette te evolueren moet je 25 Flabébé Candy hebben en om Florges te bereiken moet je 100 Flabébé Candy en 20 hearts met Floette als je buddy verdienen.

Flabébé's type - fairy - blijft gedurende alle drie de evoluties hetzelfde. (afbeelding: pokemon.com)

Voordat je begint aan het toevoegen van Florges aan je Pokédex, raden we je aan om een Flabébé met hoge IV stats te vinden. Aangezien het evolutieproces best lang duurt is het de moeite om tijd te investeren in het vinden van de beste Florges voor raids en de Go Battle League waar zijn fairy type nog best van pas kan komen.

Zodra je een geschikte Flabébé hebt gekozen maak je hem je buddy Pokémon! Nu kun je de benodigde 20 Hearts gaan verzamelen, door met hem te spelen, berries te voeren en foto's van Flabébé te maken, bijvoorbeeld.

Als je de Flabébé een Poffin verhoog je het aantal hearts dat je krijgt.

Als het gaat om het verzamelen van Flabébé Candy, raden we je aan om Pinap Berries of Silver Pinap Berries te gebruiken wanneer je er een probeert te vangen. Daarmee verdubbel je de hoeveelheid Candy die je krijgt, waardoor het makkelijker wordt om de 125 Flabébé Candy te verzamelen.

Je kunt ook Rare Candies gebruiken of Flabébé Candy verzamelen door Flabébé of Folette als je buddy in te stellen.

Het Valentine's Day 2022 event heeft ook een dubbele catch candy bonus dus gedurende het event is het een goed idee om echt alle Flabébés te vangen die je tegenkomt. Door Pinap Berries, het buddysysteem én de eventbonus te benutten, heb je binnen de kortste keren een grote stapel Flabébé candy.

Regio-exclusieve Flabébé bloemkleuren in Pokémon Go uitgelegd

Elke Flabébé in Pokémon Go heeft één van de vijf verschillende bloemkleuren. Drie daarvan zijn regiogebonden aan specifieke plekken op de wereld. Ongeacht waar je woont zijn er dus drie Flabébé varianten in jouw regio beschikbaar.

De bloemenkleur van jouw Flabébé bepaalt ook de kleur van je toekomstige Floette en Florges dus, als je deze echt allemaal wilt hebben moet je behoorlijk wat Flabébés vangen.

Hier zijn de vijf Flabébé bloemenkleuren, samen met de regio waarin ze te vinden zijn:

BloemkleurRegio
BlauwAzië-Pacific regio
Oranjewereldwijd
RoodEuropa, het midden oosten en Afrika
GeelAmerika
WitWereldwijd

Veel succes met het vangen en evolueren van Flabébé!

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Pokémon Go

Android, iOS

Related topics
Over de auteur
Sander van Leth avatar

Sander van Leth

Retrogamesnob

Sander speelt zo'n beetje alles wat los en vast zit, als het maar beweegt. Is er heilig van overtuigd dat er niets mooier klinkt dan de muziek van de SNES.

Reacties