Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Pokémon Go Field Notes: Team Go Rocket quest stappen en beloningen uitgelegd

Welkom terug Giovanni!

Field Notes: Team Go Rocket zijn de laatste nieuwe Special tasks die uitkwamen naar aanleiding van de Battle Weekend verhaallijn in Pokémon Go die in juli 2022 van start ging.

Bij deze nieuwe set van taken ligt de focus vooral op het verslaan van Team Go Rocket in Pokémon Go, de introductie van nieuwe Shadow Pokemon en de beloningen die je daardoor krijgt - maar je kunt je ook verwachten aan gevechten tegen bekende grunts en het vangen van terugkerende Shadow Pokémon voor je het opneemt tegen de leaders en uiteindelijk ook Giovanni zelf.

Je kunt als beloning ook experience en een waaier aan items krijgen voor alle stappen die je in een quest voltooid.

Op deze pagina:

Pokémon Go Field Notes: Team Go Rocket quest stappen uitgelegd

Hieronder ontdek je alle zes stappen van de research quest, waaronder alle individuele opdrachten en de beloningen van de Pokémon Go Field Notes: Team Go Rocket.

Je moet de voorgaande Team Go Rocket research quest hebben voltooid, waaronder A Troubling Situation, om toegang tot deze quest te krijgen. Dat kan ook de Silent Schemes research quest zijn die onlang aan de game werd toegevoegd.

'Field Notes: Team Go Rocket' Stap 1 van 6

Beloningen: 1000 XP, 15x Pokéballs, 3x Rare Candy

'Field Notes: Team Go Rocket' Stap 2 van 6

 • Vang 5 Shadow Pokémon - 10x Pinap Berry
 • Doe 3 Nice Curveball Throws op een rij - 10x Razz Berry
 • Versla 5 Team Go Rocket Grunts - 10x Nanab Berry

Beloningen: 1500 XP, 1000 Stardust, 10 Great Balls

'Field Notes: Team Go Rocket' Stap 3 van 6

 • Purify 5 Shadow Pokémon - 1000 XP
 • Versla 5 Team Go Rocket Grunts - 1000 XP
 • Verdien 3 Candy door te wandelen met je buddy - 1000 XP

Beloningen:2000 XP, 15 Great Balls, Rocket Radar

'Field Notes: Team Go Rocket' Stap 4 van 6

Beloningen: 2500 XP, 1000 Stardust, Super Rocket Radar

'Field Notes: Team Go Rocket' Stap 5 van 6

 • Vind Team Go Rocket Boss Giovanni - 5x Max Potion
 • Vecht met de Team Go Rocket Boss - 20x Ultra Ball
 • Versla de Team Go Rocket Boss - 5x Max Revive

Beloningen: 3000 XP, 1x Lucky Egg, 2 Golden Razz Berry

'Field Notes: Team Go Rocket' Stap 6 van 6

 • Claim beloning - 2500 XP
 • Claim beloning - 2500 XP
 • Claim beloning - 2500 XP

Beloningen: 1x Fast TM, 1x Charged TM, 2x Silver Pinap Berry

Hoe de Field Notes: Team Go Rocket werken in Pokémon Go

Field Notes: Team Go Rocket zijn de laatste nieuwe Team Go Rocket quests die voor het eerst hun opwachting in juli 2022 maakten bij aanvang van het Battle Weekend Challenge event.

Om toegang tot deze research quest te krijgen, moet je eerst de 'tutorial' quest, A Troubling Situation en alle andere voorgaande Team Go Rocket quests, zoals An Inter-egg-sting Development en The Shadowy Threat Grows, hebben voltooid.

Maak je geen zorgen als je ver achterloopt bij de Team Go Rocket line-up, want eens je je huidige Rocket quest voltooid, zal je automatisch overgaan naar Team Go Rocket.

Elke Team Go Rocket quest draait rond het verslaan van de misdaadorganisatie Team Go Rocket en het purifyen van Shadow Pokémon, die vind je doorgaans wereldwijd bij 'invaded' PokéStops.

Je moet het in deze quest uiteindelijk ook opnemen tegen Leaders Arlo, Cliff en Sierra en uiteindelijk ook tegen Giovanni.

Naast specifieke taken gaat Team Go Rocket exact hetzelfde in zijn werk als alle andere research quests, die je uitdagen om een bepaald aantal opdrachten in een specifieke volgorde te voltooien.

Je hebt redelijk veel tijd om de Field Notes: Team Go Rocket te voltooien. Doorgaans vervallen dit soort quests niet, maar je begint er best aan voor het Ultra Unlock: Battle Weekend evenement, dat eindigt op zondag 10 september om 12:00 uur (lokale tijd). Het is mogelijk om van een aantal bonussen te profiteren, waardoor het voltooien van bovenstaande opdrachten gemakkelijker wordt.

Tips voor het voltooien van Team Go Rocket

Hieronder vind je tips die je helpen bij het voltooien van Field Notes: Team Go Rocket in Pokémon Go:

 • Vergeet niet om Pinap Berries te gebruiken als je Shadow Pokémon vangt, zo ben je zeker dat je genoeg Candy hebt verzameld om de Pokémon te purifyen als hij van jou is.
 • Voor je vecht met de drie Team Go Rocket Leaders en Giovanni kijk dan eerst eens naar de mogelijke line-ups die ze gebruiken, want daardoor kun je op voorhand een team met effectieve counter Pokémon samenstellen.
 • Omdat zowel de Leaders als Giovanni verschillende samenstellingen van Pokémon-teams kunnen hebben, is het een goed idee om eerst hun team te onderzoeken alvorens je ze definitief gaat verslaan - voor deze 'test'-gevechten moet je wel wat healing items in voorraad hebben. Die strategie kun je het best aanpakken door een Pokémon te gebruiken die hun eerste Pokémon kan verslaan. De eerste Pokémon is namelijk altijd dezelfde. Wanneer je hun tweede keuze kent, dan kun jij je plan hierop aanpassen. Onthoud wel dat hun line-up kan veranderen als je naar een andere PokéStop gaat.
 • Als je problemen ondervindt bij het behalen van drie Nice Throws op een rij, ga dan op zoek naar een Pokémon met een grote catch radius. Wees vooral geduldig, want het is niet gemakkelijk!
 • Onthoud dat je nu een Remote Raid pass kunt gebruiken om vanaf thuis mee te doen aan gevechten, als je moeite hebt met deze raid-specifieke stap.

Veel succes bij het voltooien van deze Team Go Rocket research quest!

Read this next