Skip to main content

Pokémon Go Fest 2021 start tijdstip, ticket prijs en Go Fest 2021 activiteiten uitgelegd

Alles wat je moet weten over de muzikale festiviteiten van dit jaar.

Pokémon Go Fest 2021 viert de vijfde verjaardag van Pokémon Go en draait volledig rond muziek.

Als je een ticket gekocht hebt, zal je een nieuwe mythical Pokémon aan je Pokédex kunnen tovoegen en heb je ook de kans om een Pikachu Rock Star of Pikachu Pop Star te vangen.

Deze pagina vat alles wat je moet weten over Go Fest 2021 samen, zoals het start tijdstip, ticket prijs en een overzicht van het event zelf.

Op deze pagina:

Pokémon Go PvP gameplay: Battle van op afstand tegen een Ultra FriendBekijk op YouTube

Pokémon Go Fest 2021 start tijdstip uitgelegd: wanneer is Pokémon Go Fest?

Pokémon Go viert zijn vijfde verjaardag met een muzikale Go Fest 2021.

Go Fest 2021 vindt plaats op zaterdag 17 juli en zondag 18 juli, en loopt op die dagen van 10u 's morgens tot 18u 's avonds.

Zelfs als je geen ticket koopt, zal je nog kunnen meedoen met een aantal activiteiten!

Pokémon Go Fest ticket prijs: hoeveel kost Pokémon Go Fest 2021?

Een ticket voor Pokémon Go Fest 2021 kost 5,49 euro.

Tickets koop je in de shop in de game en je moet gelukkig maar één ticket kopen om toegang te krijgen tot beide dagen van Go Fest 2021.

Let op dat je je geld niet kunt terugvragen en dat je tickets niet kan kopen met PokéCoins.

Een Go Fest 2021 ticket kost maar een derde van de prijs van een ticket voor Go Fest 2020. De festiviteiten zijn dus een stuk toegankelijker geworden voor alle Pokémon Go spelers.

Hoe koop je een ticket voor Pokémon Go Fest 2021 in Pokémon Go

Een ticket voor Pokémon Go Fest 2021 kan je enkel kopen via de in-game Pokémon Go Store.

Deze in-game store bereik je via het Poké Ball menu en wanneer je in de winkel bent, moet je omlaag scrollen tot je de Go Fest 2021 banner ziet.

Kies de banner en tik op de 'Buy' optie. Zo kom je terecht in het aankoopscherm.

Je kan een Go Fest 2021 ticket kopen in de in-game winkel.

Na het afronden van je aankoop krijg je een melding dat je ticket voor Go Fest 2021 werd toegevoegd aan je Item Bag.

Later zal je ook de Go Fest 2021 medal krijgen. Vergeet echter niet dat als je wil genieten van alle bonussen die tijdens Go Fest lopen, je ook effectief de game moet opstarten tijdens het weekend zelf.

Pokémon Go Fest 2021 activiteiten uitgelegd

Pokémon Go Fest 2021 vindt plaats over twee dagen, en elke dag heeft verschillende activiteiten en bonussen te bieden. Om alles te zien moet je dus Pokémon Go spelen op zowel zaterdag als zondag.

Het is belangrijk tew eten dat iedereen van Go Fest 2021 kan genieten, maar dat verschillende aspecten en bonussen enkel beschikbaar zijn voor spelers met een ticket. Een aantal interessante activiteiten zijn:

  • De kans om wat regionale Pokémon te vangen - Chatot, Throh en Sawk
  • Een speciale research quest voor Meloetta
  • Nieuwe kostuums voor Pokémon, zoals Pikachu Rock Star en Pikachu Pop Star
  • De terugkeer van de Global Challenge Arena
  • Nieuwe shiny Pokémon

Hieronder zie je alles wat we momenteel weten over wat er te doen valt tijdens Go Fest 2021:

Dag 1 - zaterdag 17 juli

De eerste dag van Go Fest 2021 is verdeeld in vier verschillende habitats - Jungle, Desert Mountain, Ocean Beach en Cave.

Tijdens deze uren zal je telkens verschillende Pokémon tegenkomen die in deze habitats leven. Deino en Roggenrola bijvoorbeeld zullen vaker voorkomen tijdens de Cave Habitat uren.

Elk uur za look zijn eigen unieke Collection Challenge hebben om te voltooien.

Als je een Go Fest 2021 ticket hebt zullen ook verschillende regionale Pokémon en Unown F en G aangetrokken worden door incense. De perfecte kans om je Pokédex aan te vullen dus.

Chatot zal enkel aangetrokken worden door Icense tijdens Jungle uren, trwijl Thorh te zien zal zijn tijdens Desert Mountan uren. Sawk verschijnt dan weer enkel tijdens de Ocean Beach habitat uren.

Deze regionale Pokémon kan je vangen als je een Go Fest 2021 ticket hebt.

Aangezien Go Fest 2021 muziek als thema heeft, zal je ook verschillende muzikale Pokémon vaker tegenkomen. Dergelijke Pokémon zijn Chimecho, Kricketot, Audino en een Pikachu met Meloetta hoedje.

Om verder te gaan met Pokémon in kostuums, er is ook een Galarian Ponyta en Garian Zigzagoon te vinden in raids met een Meloetta hoedje. Ook Hitmontop, Cranidos en Deino verschijnen in raids.

Daarnaast is het ook een uitstekende gelegenheid om te jagen op shiny Pokémon aangezien er maar liefst 11 nieuwe Shiny Pokémon uitgebracht worden. Deze zijn onder andere shiny Whismur, Chimecho, Audino, Tympole, Unown F, Throh en Sawk.

De shiny versies van Chimecho, Audino en Tympole worden uitgebracht tijdens Go Fest 2021.
De Mythical Pokémon die zijn debut maakt tijdens Go Fest 2021 is Meloetta.

Om verder te gaan op het muzikale thema: als je een Go Fest 2021 ticket koopt, zal je kunnen meedoen met een special research quest waarbij je Professor Willow helpt met het organiseren van een muziekfestival. Tijdens deze quest kan je verschillende keuzes maken zoals kiezen tussen Pikachu Rock Star of Pikachu Pop Star.

Tijdens deze special research quest krijg je ook de kans om een nieuwe Mythical Pokémon aan je Pokédex toe te voegen. Aangezien Go Fest 2021 volledig rond muziek draait, is deze Pokémon natuurlijk Meloetta - een levende muzikale noot.

Ten laatste keert ook de Global Challenge Arena terug. Hier werken alle spelers met een ticket van over de hele wereld samen om elk uur nieuwe challenges uit te voeren, waarmee ze speciale bonussen krijgen die actief zijn voor de rest van het uur.

Dag 2 - zondag 18 juli

De tweeded ag van Go Fest 2021 draait dan weer volledig rond raids. Elke legendary Pokémon die ooit beschikbaar was in Pokémon Go zal opnieuw verschijnen in vijf sterren raids. En met elke raid die je wint, krijg je een extra 10.000 XP.

De Legendary Pokémon worden verdeeld in vier groepen, en net zoals de habitat uren op Dag 1, zullen deze uren roteren doorheen de dag zodat elk uur twee keer beschikbaar is. Vergeet niet dat alles start om 10u 's morgens en stopt om 18u 's avonds!

Hieronder kan je uren vinden samen met de legendary Pokémon die tijdens die uren beschikbaar zijn, in volgorde waarin ze plaatsvinden:

  • Wind Hour - Mewtwo, Ho-Oh, Latias, Latios, Regigigas, Altered Forme Giratina, Cresselia, Virizion en Therian Forme Tornadus
  • Lava Hour - Moltres, Entei, Regirock, Groudon, Heatran, Reshiram, Terrakion, Therian Forme Landorus en Yveltal
  • Frost Hour - Articuno, Suicune, Lugia, Regice, Kyogre, Palkia en Kyurem
  • Thunder Hour - Zapdos, Raikou, Registeel, Rayquaza, Dialga, Cobalion, Therian Forme Thundurus, Zekrom en Xerneas

Je hoeft je geen zorgen te maken dat je te weinig raid passes zou hebben want je krijgt er een extra 10 door Gyms te bezoeken.

Als je liever lekker van thuis uit een raid doet, dan kan dat ook. In de in-game store zal er een gratis bundle beschikbaar zijn waarmee je drie Remote Raid Passes krijgt. Je kan deze bundel enkel krijgen op zondag 18 juli wanneer Go Fest 2021 actief is.

Indien je al je Remote Raid passes opgebruikt hebt, kan je er nog eens acht krijgen door de timed research quest te voltooien.

Ook zullen alle Pokémon die al vaker voorkwamen in het wild of aangetrokken werden door Incense op dag 1 hetzelfde gedrag tonen op dag 2 van Go Fest 2021.

Beide dagen

Er zijn ook verschillende bonussen die actief zijn tijdens beide dagen van Go Fest 2021 zoals Lure Modules die drie uur lang actief blijven en eggs moeten nog maar half zo lang in een Incubator geplaatst worden tijdens het event.

Er zijn ook vele exclusieve field research opdrachten om te voltooien en de 7km eggs die te verzamelen zijn tijdens Go Fest 2021 zullen Pokémon als Igglybuff, Chingling en Audino bevatten.

Veel plezier met Go Fest 2021!

Read this next