Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Pokémon Go Fest 2021 lek doet verschijning tweede Mythical Pokémon vermoeden

Maar is waarschijnlijk niet te vangen dit weekend.

Dit weekend vindt het jaarlijkse Pokémon Go Fest plaats, en volgens nieuwe leaks zal ontwikkelaar Niantic de volgende Mythical Pokémon tijdens het event teasen.

Pokémon Go Fest 2021 draait rond de Mythical Pokémon Meloetta, dat wisten we al. Die Pokémon is dit weekend voor het eerst beschikbaar in Pokémon Go en spelers mogen dan ook verschillende activiteiten en challenges verwachten.

Maar de dataminers van PokéMiners ontdekten info over nog een andere Mythical Pokémon die tijdens Pokémon Go Fest 2021 zijn opwachting zou maken. Niantic kwam echter wel al snel met een bericht naar buiten dat deze tweede Mythical Pokémon niet gevangen kan worden tijdens het event.

Die tweede Mythical Pokémon waar PokéMiners info over vond is Hoopa. Die Pokémon zou vermeld worden tijdens de activiteiten van de tweede dag van Pokémon Go Fest 2021, nu zondag dus.

Op zondag komen alle Legendary Pokémon die Pokémon Go rijk is terug naar raids dankzij een mysterieuze kracht. Pokémon Professor Willow vermoedt dat Hoopa met zijn interdimensionale krachten de schuldige is.

Kort nadat PokéMiners die info publiek maakte, reageerde ontwikkelaar Niantic om de verwachtingen te temperen. Hoopa is namelijk niet te vangen tijdens het event.

Hoe de vork precies in de steel zit, is nog onduidelijk. Toch heeft verder onderzoek door PokéMiners uitgewezen dat zaterdagavond, na afloop van de eerste dag van Pokémon Go Fest 2021, het openingscherm van Pokémon Go gewijzigd zou worden. En jawel, op dat nieuwe scherm is Hoopa te zien.

De kans is dus groot dat Meloetta wel degelijk de enige Mythical Pokémon is die je kunt vangen tijdens Pokémon Go Fest 2021, maar dat tijdens hetzelfde event Niantic al de verhaallijn klaarlegt voor Hoopa. Niantic deed in het verleden al iets gelijkaardig toen tijdens een Community Day met Ditto Meltan voor het eerst werd getoond.

Dat Niantic de verwachtingen van spelers tempert is echter ook te begrijpen. Een ticket voor Pokémon Go Fest 2021 kost geld, en het bedrijf wil ongetwijfeld niet dat mensen tickets kopen in de hoop het weekend te beëindigen met twee ultrazeldzame Mythical Pokémon en vervolgens teleurgesteld zijn omdat ze er 'maar' één hebben gekregen.

De tijd zal het uitwijzen.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article
Follow a topic and we'll email you when we write an article about it.

Pokémon Go

Android, iOS

Related topics
Over de auteur
Bruce Vandeweyer avatar

Bruce Vandeweyer

Afgekickt

Speelt zelf steeds minder en minder games, maar blijft als liefhebber het wereldje volgen.

Reacties