Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Pokémon GO - Errors, crashes en oplossingen

De meest voorkomende problemen en oplossingen.

Zoals je van een populaire app als Pokémon Go kunt verwachten treden er tijdens het spelen heel wat errors, foutmeldingen en serverproblemen op. Dit is echter geen reden om je te laten ontmoedigen. Deze lijst zet alle potentiële problemen op een rij en biedt waar het kan een pasklare oplossing.

Wil je snel weten of de servers offline zijn? Check dan snel: Pokémon GO - Server Status: is de game down?

Pokémon Go server status en verbindingsproblemen

Error: "We are working to resolve the issue. Please try again soon!"

Dit bericht wijst er op dat de Pokémon Go servers down zijn, waarschijnlijk ten gevolge van overbelasting. Niantic heeft beloofd om de servercapaciteit uit te breiden, maar door de enorme populariteit van Pokémon Go blijven de servers moeilijkheden ondervinden. Je hebt jammer genoeg geen andere keuze dan te wachten totdat de servers terug up zijn.

Error: "Failed to login" of "Failed to get game date from server"
Probleem: Terugkeer naar het startscherm zonder error message.

Deze berichten zijn een indicatie dat de servers het erg druk hebben, maar nog wel steeds actief zijn. De enige oplossing is op de Retry-knop duwen of Pokémon Go opnieuw opstarten en opnieuw proberen te verbinden. Als dit niet helpt kun je best enkele minuten wachten.

Error: "You already own this item", wanneer dit niet zo is.

Deze error duikt in de Pokémon Go store op (wanneer je bijvoorbeeld PokéCoins wilt kopen) wanneer de servers overbelast worden. Dit leidt ertoe dat transacties niet correct verwerkt worden. Niantic raadt aan om Pokémon Go af te sluiten en opnieuw op te starten. Als dit niet helpt, moet je je smartphone heropstarten. Deze foutmelding komt trouwens enkel bij Android-apparaten voor.

Probleem: Gekochte PokéCoins en items verschijnen niet in je inventaris.

Dit probleem ontstaat ook in de shop wanneer de servers het zwaar te verduren krijgen. Geen reden tot paniek, je hebt de gekochte items ontvangen maar ze worden nog niet in je inventaris getoond. Simpelweg uitloggen (Main Menu - Settings - Logout) en opnieuw inloggen lost deze error op.

Geen GPS signaal, "GPS signal not found"

Probleem: Valse GPS locatie (kan je positie niet vinden of is onbeschikbaar)

Pokémon Go heeft soms problemen om de positie van de spelers met GPS te bepalen. Daarom kan het gebeuren dat je positie afwijkt, verspringt of zelfs helemaal niet verschijnt.

Hoewel dat correct GPS positionering op bovenaan de to-do lijst van Niantic staat, kun je zelf ook enkele dingen ondernemen om de situatie te verbeteren. Kijk in de settings van je telefoon of Pokémon Go de toestemming heeft om je locatie met GPS te bepalen. Let er ook op dat je GPS functie op "High accuracy"-modus staat. Als dit niet helpt, kun je tenslotte proberen om in de "Developer Options" in de settings van Pokémon Go "Allow mock locations" aan te zetten. Start daarna de app opnieuw op. Deze tips zouden je GPS problemen moeten oplossen.

Pokémon Go crasht of blijft hangen

Probleem: Pokémon Go blijft hangen als je een Pokémon vangt.
Probleem: Pokémon Go reageert niet als je een Pokémon vangt.
Probleem: Pokémon Go crasht wanneer je een Pokémon vangt.

Soms kan het gebeuren dat de Pokémon Go app vreemd doet nadat je een Pokémon vangt. Deze problemen nemen verschillende vormen aan. Zo kan het bijvoorbeeld dat na het vangen van een Pokémon de game niet verder gaat en bij het bericht van een succesvolle vangst blijft hangen. Ontwikkelaar Niantic is zich bewust van dit probleem, maar voorlopig is er geen andere oplossing dan de app heropstarten. De gevangen Pokémon zit daarna gelukkig wel in je zak.

Probleem: Eindeloze Gym Battles

Spijtig genoeg vormen momenteel de Gyms het grootste probleempunt van Pokémon Go. Soms gebeurt het dat de HP-punten van het vijandige team op 1 blijven steken. Dit is lastig voor de aanvaller die op deze manier geen overwinning kan scoren. Opnieuw is Niantic zich bewust van dit probleem en opnieuw is er geen alternatief dan heropstarten en de Gym snel terug aanvallen.

Probleem: Geluid heeft vertraging of wordt vervormd.

In specifieke situaties wordt soms het geluid van Pokémon Go vervormd. Dit gebeurt voornamelijk wanneer je een Bluetooth audio apparaat gebruikt. Niantic is zich bewust van de bug, maar heeft nog geen oplossing gevonden. Er is voorlopig dus geen oplossing voor dit probleem.

Probleem: Pokémon Go blijft hangen wanneer ik een Pokeball smijt.
Probleem: Ik zie enkel de cirkels rond de Pokémon, maar de Pokémon zelf niet.

Beide problemen komen vaak samen voor. Wanneer je geen Pokémons in de cirkels ziet, maar je Pokémon Go opnieuw opstarten. Als je toch een onzichtbare Pokémon probeert te vangen, dan mag je er bijna zeker van zijn dat de game zal crashen en de Pokémon ontsnapt.

Probleem: Bij "GO" start de Gym Battle niet.
Probleem: Game keert bij de start van een Gym Battle terug naar het Pokémon selectiescherm.
Probleem: Pokémon worden niet in de Gym weergegeven.

Deze bizarre bugs komen bij de start van een Gym Battle voor. Nadat de letters "GO" het begin van een Gym-gevecht aanduiden, keert de game herhaaldelijk terug naar het Pokémon selectiescherm. Soms start het gevecht wel, maar verschijnen er geen Pokémon in de Gym. Totdat Niantic deze error oplost, is er geen andere oplossing dan het gevecht annuleren en opnieuw proberen. Als dit niet lukt, start dan heel de app opnieuw op.

Probleem: Beeldscherm blijft zwart (Asus, Samsung Galaxy, Google Nexus).

Dit probleem komt voor bij Samsung Galaxy, Asus en Google Nexus apparaten en is te danken aan het gebrek aan Intel-ondersteuning. Voorlopig bestaat er geen oplossing voor het probleem en is het wachten op Niantic om dit aan te pakken.

Pokémon Go hoog batterijverbruik

Probleem: hoger dan gemiddeld batterijverbruik.

Het is je waarschijnlijk al opgevallen dat Pokémon Go heel wat van je batterij eist. Dit is niet vreemd voor een app van deze grootte, maar volgens Niantic is het batterijverbruik te groot. De ontwikkelaar belooft om de stress op je batterij in de toekomst te verlagen. Ondertussen is het misschien handig om in een powerbank te investeren.

Pokémon Go Augmented Reality (AR) problemen

Probleem: Pokémon niet in Augmented Reality zichtbaar.

Bij deze bug zijn wilde Pokémon onzichtbaar wanneer AR-modus aanstaat. Totdat dit probleem is opgelost, moet je overschakelen naar animated mode. Als alles goed is, moet de Pokémon dan opnieuw verschijnen.


Meer Pokémon Go tips nodig? Begin eerst bij de Pokémon Go Eggs om bijvoorbeeld de Pokémon Go zeldzame en Legendary Pokémon te verzamelen. De Pokémon Go Eevee evoluties krijg je op een unieke manier, maar net als altijd heb je natuurlijk ook een hele boel Pokémon Go Candy nodig. Om de nieuwe Pokémon Go Gen 2 Pokémon te evolueren heb je echter Pokémon Go Special Items nodig, zoals de King's Rock, Metal Coat, Up-Grade, Dragon Scale en Sun Stone. Om makkelijker de juiste Pokémon te vinden, gebruik je een handige Pokémon Go map en vervolgens gebruik je Pokémon Go Berries om ze makkelijker te vangen. Voor de meer 'avontuurlijke' Pokémon-jager zijn er ook nog Pokémon Go cheats of een meer risicovolle Pokémon Go hack. Aan het einde van 2017 werden de eerste Pokémon Go Gen 3 Pokémon tijdens het Pokémon Go Halloween event geïntroduceerd.


Probleem: Augmented Reality en camera werken niet.

Deze bug komt specifiek voor bij apparaten met de bèta van iOS 10. Pokémon Go ondersteunt die versie van het besturingsprogramma nog niet. De enige oplossing is een downgrade of wachten tot Niantic de game update.

Een gelijkaardig probleem bestaat er voor Android apparaten van HTC, Sony en Huawei. Hier is de boosdoener een gebrek aan een gyroscoopsensor. De enige oplossing is AR modus uitschakelen.

Onderwerpen in dit artikel

Volg onderwerpen en we e-mailen je wanneer we iets nieuws publiceren over dit onderwerp.  Beheer de instellingen voor je meldingen. .

Over de auteur
Redactie avatar

Redactie

Teamwork!

Dit artikel is tot stand gebracht door verschillende Eurogamer Benelux-redacteurs. Teamwork!

Reacties