Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Pokémon Go en Scarlet/Violet worden in 2023 gelinkt

Gimmighoul als boegbeeld.

Spelers kunnen in 2023 Pokémon Go en Pokémon Scarlet en Violet met elkaar linken om beide vormen van Gimmighoul te vangen. Dat meldt Pokémon Go-ontwikkelaar Niantic via de website van de mobiele game.

Via het evenement kunnen spelers de Gimmighoul chest form vangen in Scarlet/Violet en Gimmighoul roaming form bemachtigen in Pokémon Go. Vanaf 2023 kun je beide vormen vervolgens via Pokémon Home uitwisselen.

Ter voorbereiding van het evenement kleuren Pokémon Go Stops goud, verzamel je bij elke spin een speciale coin en word je na een kleine conversatie met Professor Willow en Jacq achtervolgd door Gimmighoul zelf. Tot het begin van het evenement kun je die Pokémon niet aantikken of vangen in Pokémon Go.

Het is niet het eerste cross-overevenement tussen Pokémon Go en een hoofdgame in de reeks. Zo kon je in 2020 Meltan enkel in Pokémon Let's Go Pikachu/Eevee krijgen als je die tranfereerde van Pokémon Go.

De Pokémon Scarlet en Violet Ghost-Pokémon Gimmighoul werd op 6 november onthuld. Op onze website vind je ook nog de Pokémon Scarlet en Violet preview van Menno.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Pokemon Scarlet and Violet

Nintendo Switch

Pokémon Go

Android, iOS

Related topics
Over de auteur
Glenn Nouws avatar

Glenn Nouws

Contributor

Door een spierziekte rolt Glenn door het leven in een elektrische rolstoel en is hij een gedreven Powerchair hockey-speler. Sinds zijn eerste aanraking met de PlayStation 1 is hij ook verslaafd aan alles wat met gaming te maken heeft.

Reacties