Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Pokémon Go Eevee evolueren naar Sylveon, Leafeon, Glaceon, Umbreon, Espeon, Vaporeon, Jolteon en Flareon

Gebruik de namen uit de cartoon.

Eevee evolueren in Pokémon Go blijft één van de meest besproken onderwerpen van de game. Eevee kan namelijk in acht verschillende Pokémon evolueren, en welke evolute je krijgt hangt volledig af van welke methode je gebruikt.

In de klassieke Pokémon games krijg je een specifieke Eevee evolutie, "Eeveelution" in de volksmond, door speciale items te gebruiken, het Happiness Level van Eevee te verbeteren, of zelfs het tijdstip van de dag te veranderen. In Pokémon Go werkt het weer net iets anders.

Met Pokémon Go Candy evolueer je Pokémon een stuk gemakkelijker, maar hoef je ook geen speciale Evolution Stones meer te gebruiken om Eevee in Flareon, Jolteon en Vaporeon te evolueren of Umbreon, Espeon, Leafeon, Glaceon of Sylveon te krijgen.

Wanneer je genoeg Eevees hebt gevangen en Eevee Candy hebt verzameld om de evolutie te starten (onze pagina's over de Pokemon Go map en de Pokemon Go Eggs kunnen helpen), hebben wij een handige truuk om zelf te bepalen welke Eevee evolutie je krijgt. Je hebt namelijk specifieke Eevee namen waarmee je specifieke evoluties kunt krijgen.

Op deze pagina:

Bekijk op YouTube

Pokémon Go Eevee namen voor alle evoluties

Dit is hoe Eevee evoluties normaal werken: als je Eevee evolueert met Eevee Candy, dan zal deze in één van deze drie Pokémon evolueren: Vaporeon, Jolteon of Flareon. Welke uit deze drie het wordt, is volledig willekeurig.

Al snel na de release van Pokémon Go ontdekten spelers dat als je Eevee een specifieke naam geeft, je zelf kan kiezen of je Leafeon, Sylveon, Glaceon, Espeon, Umbreon, Flareon, Jolteon of Vaporeon krijgt als evolutie.

Hiervoor moet je één van de volgende Eevee namen gebruiken:

  • Linnea om Eevee in Leafeon te evolueren
  • Rea om Eevee in Glaceon te evolueren
  • Sakura om Eevee in Espeon te evolueren
  • Tamao om Eevee in Umbreon te evolueren
  • Rainer om Eevee in Vaporeon te evolueren
  • Sparky om Eevee in Jolteon te evolueren
  • Pyro om Eevee in Flareon te evolueren
  • Kira om Eevee in Sylveon te evolueren

Belangrijk: Je kan deze truuk met de Eevee namen maar één keer per evolutie gebruiken! Als je dus bijv. al een Umbreon hebt gekregen door een Eeevee de naam 'Tamao' te geven, dan zal je niet op dezelfde manier een tweede Umbreon kunnen krijgen.

Nu, er zijn gelukkig nog andere methodes om de Eevee evoluties te krijgen, en die kan je wel onbeperkt gebruiken.

Eevee evolueren in Sylveon in Pokémon Go

Sylveon werd losgelaten in Pokémon Go op het Luminous Legends Y event op 25 mei 2021.

Zoals we hierboven schreven is de gemakkelijkste manier om Eevee in Sylveon te evolueren het veranderen van Eevee's naam in Kira en 25 Eevee Candy te gebruiken.

Bekijk op YouTube

Voor je op de 'Evolve' knop tikt, controleer je best nog even of je het silhouet van Sylveon wel ziet staan op de knop. Als dat niet zo is, gaat je Eevee in een andere Eevee evolutie evolueren.

Sylveon, de Fairy Eevee evolutie.

Om dat op te lossen herstart je Pokémon Go best eens. Dan zou het zichzelf moeten corrigeren en kan je met een gerust hart op de knop drukken.

Je kan Eevee echter maar één keer in Sylveon evolueren door de naam te veranderen.

Gelukkkig kan je Eevee ook in Sylveon evolueren door 'Great Buddy' te worden met je uitverkoren Eevee. Verzamel 70 Buddy hartjes met Eevee en verzamel 25 Eevee Candy om Sylveon te krijgen.

Deze manier van Eevee evolueren in Sylveon lijkt sterk op die van de andere Pokémon-games. Ook daar moet je zo goed als altijd je Friendship Level op een bepaald niveau krijgen. Verschillend is wel dat Eevee ook steeds een Fairy Move moet kennen, maar dat is in Pokémon Go niet het geval. https://twitter.com/gamewith_pkgo/status/1397587158341283852

Als je bovenstaande overigens doet met een shiny Eevee, dan krijg je ook een shiny Sylveon!

Eevee evolueren in Leafeon en Glaceon

In de andere Pokémon-games moet je Eevee naar speciale plaatsen brengen om hem in Leafeon en Glaceon te evolueren. In Pokémon Go is het gelijkaardig maar heb je één groot voordeel: je kan die speciale plaats zelf maken!

Als je in de buurt bent van een Mossy Lure, kan je naar je Eevee gaan en op 'Evolve' klikken. Eevee zal nu evolueren in Leafeon.

Hetzelfde geldt voor de Glacial Lure. Ga erheen, bekijk je Eevee en druk op 'Evolve' om deze te evolueren naar Glaceon.

Controleer wel het silhouet op de 'Evolve'-knop wel de juiste Pokémon toont voor je erop tikt!

Bekijk op YouTube

Eevee evolueren in Umbreon en Espeon

Je kan Eevee ook evolueren in Umbreon of Espeon door hem als Pokémon Go Buddy te gebruiken.

  • Wandel overdag 10km met Eevee om in Espeon te evolueren
  • Wandel 's nachts 10km met Eevee om in Umbreon te evolueren

Een erg handige manier om een tweede Espeon of Umbreon te krijgen!

Houd er wel rekening mee dat je specifiek 10 km moet wandelen en dus twee Candy moet verdienen. Vervolgens moet je Eeevee als je Buddy houden en moet het ofwel dag of nacht in de game zelf zijn voordat dit werkt. Dubbelcheck dus zeker of het tijdstip in de game zelf aangepast is.

Bekijk op YouTube

Wat is de beste Eevee evolutie in Pokémon Go?

Als je een Eevee met hoge stats hebt, dan zal je daar optimaal gebruik van willen maken en dus de best mogelijke evolutie willen kiezen. Welke dat is hangt natuurlijk van je voorkeur af, maar het is wel duidelijk dat sommigen nuttiger zijn dan andere.

Umbreon is erg nuttig in sommige Battle Leagues.

Onze aanraders voor beste Eevee evoluties in Pokémon Go zijn Sylveon, Espeon, Umbreon en Glaceon.

Sylveon en Espeon horen bij de beste van respectievelijk Fairy en Psychic Pokémon. Zelfs al zijn ze niet de meest sterke (zeker als je Legendaries meerekent), toch hebben ze één voordeel: Eevee zijn gemakkelijk te vinden. Je krijgt dus veel kansen om ze te vangen en Eevee Candy te verzamelen. Dat maakt van Sylveon en Espeon ideale Fairy en Psychic Pokémon die je gemakkelijk en goedkoop in je team kunt zetten.

Als we verder gaan in die logica is ook Glaceon een goede keuze. Er zijn maar weinig Ice Pokémon beschikbaar, maar Eevee zijn er in overvloed. Je eigen Ice Pokémon 'maken' is dus altijd mooi meegenomen.

Umbreon is dan weer een goede keuze in de Battle League, en met name in de lagere klasse zoals de Great League. Zijn aanvallen zijn super effective tegen zowel Ghost als Psychic Pokémon en hij houdt zich sterk tegen Fairy Pokémon. En die komen best vaak voor in de Battle League.

Waar komt die Eevee namen truuk in Pokémon Go vandaan?

Waar komen de namen Sakura, Tamao, Sparky, Rainer en Pyro vandaan? Uit de Pokémon tekenfilm!

In aflevering 40 van de reeks komen Ash en co drie broers tegen met elk een andere Eevee-evolutie: Jolteon, Vaporeon en Flareon. De namen van deze drie Pokémon waren Sparky, Rainer, en Pyro. Het is dus een leuke verwijzing naar deze specifieke aflevering waarin de drie Eevee evoluties centraal stonden.

Espeon en Umbreon halen hun namen ook uit de Pokémon-tekenfilm maar deze keer wordt er niet naar Pokémon verwezen maar naar mensen. In de 26ste aflevering van Pokémon: Johto League Champions (Trouble's Brewing) komen Ash en zijn vrienden de vijf Kimono-zussen tegen in Ecruteak City. Elke zus heeft een Eeveelution als partner. Sakura heeft een Espeon en Tamao dan weer een Umbreon.

Ook een leuk weetje: als je Pokémon Silver, Gold, Crystal, HeartGold of SoulSilver hebt gespeeld, dan herinner je je misschien wel dat je in de games tegen de Kimono-zussen moet vechten!

Alle Eeevee evoluties die beschikbaar zijn in Pokémon Go.

Leafeon en Glaceon halen hun namen dan weer niet uit de anime maar uit trainers in Pokémon Sun en Moon. Je komt deze twee trainers tegen terwijl je Eevium Z gaat halen. Linnea heeft Leafeon in haar team en Rea heeft Glaceon.

Sylveon haalt haar naam eveneens van de Eevium Z trainers. Maar moest je Death Note gezien of gelezen hebben, dan heeft deze naam mogelijk een heel andere betekenis voor jou...

Zodra je je gekozen Eevee één van de Eevee namen gegeven hebt, is het best dat je Pokémon Go heropstart om zeker te zijn dat de naamsverandering heeft plaatsgevonden. De servers zijn hier jammer genoeg niet altijd even betrouwbaar in.

Zodra je zeker bent dat de nieuwe naam toegepast is, kan je Eevee evolueren op dezelfde manier als een andere Pokémon.

Wil je meer weten? Start dan eens bij onze Pokémon Go tips en tricks - de grote gids voor meer tips.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Pokémon Go

Android, iOS

Related topics
Over de auteur
Redactie avatar

Redactie

Teamwork!

Dit artikel is tot stand gebracht door verschillende Eurogamer Benelux-redacteurs. Teamwork!
Reacties