Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Pokémon Go Eevee - Evolueren naar Sylveon, Leafeon, Glaceon, Umbreon, Espeon, Vaporeon, Jolteon en Flareon

Gebruik de namen uit de cartoon.

Hoe Eevee evolueren blijft een van de meest besproken onderwerpen als het over Pokémon Go gaat.

In de klassieke Pokémon games evolueer je Eevee - ook wel bekend als Eeveelutions - door middel van speciale items, het geluksniveau, aanvallen en het tijdstip. In Pokémon Go werkt het iets anders.

Met Pokémon Go Candy evolueer je Pokémon een stuk gemakkelijker, maar daardoor kun je dus geen speciale items gebruiken om Eevee in Flareon, Jolteon en Vaporeon te evolueren of de alternatieve methodes te gebruiken om Umbreon, Espeon, Leafeon, Glaceon of Sylveon te krijgen.

Als je eenmaal genoeg Eevees hebt gevangen om er een te evolueren - onze pagina's over de Pokemon Go map, de Pokemon Go Eggs lijst kunnen je helpen - zorgt een handige truc voor de eeveelution die je nodig hebt. Je hoeft alleen maar speciale Eevee namen te gebruiken om de juiste evolutie te krijgen.

Op deze pagina:

Pokémon Go Eeveelutions: Eevee evolueren naar Leafeon, Sylveon, Glaceon, Umbreon, Espeon, Vaporeon, Flareon en Jolteon met speciale Eevee namen

Dit is hoe Eevee evoluties werken: als je ervoor kiest om Eevee op de standaard manier te evolueren met Eevee Candy, dan zal deze volledig willekeurig in Vaporeon, Jolteon of Flareon evolueren.

Maar spelers hebben een trick ontdekt waardoor je zelf kan kiezen of je Leafeon, Sylveon, Glaceon, Espeon, Umbreon, Flareon, Jolteon of Vaporeon krijgt. Hiervoor moet je één van de volgende Eevee namen gebruiken:

  • Hernoem Eevee naar Linnea om in de Leaf Pokemon Leafeon te evolueren
  • Hernoem Eevee naar Rea om in de Ice Pokemon Glaceon te evolueren
  • Hernoem Eevee naar Sakura om in de Psychic Pokemon Espeon te evolueren
  • Hernoem Eevee naar Tamao om in de Dark Pokemon Umbreon te evolueren
  • Hernoem Eevee naar Rainer om in de Water Pokemon Vaporeon te evolueren
  • Hernoem Eevee naar Sparky om in de Lightning Pokemon Jolteon te evolueren
  • Hernoem Eevee naar Pyro om in de Fire Pokemon Flareon te evolueren
  • Hernoem Eevee naar Kira om in de Fairy Pokemon Sylveon te evolueren

Wat wel héél belangrijk is om te weten is dat deze Eevee namen trick maar één keer werkt per evolutie! Gebruik dus de Eevee met de hoogste CP-waarde vooraleer je beslist om die naar een bepaald type te evolueren.

Dat gezegd zijnde is het wel zo dat er voor bepaalde Eevee evoluties een alternatieve methode bestaat waardoor je alsnog een tweede exemplaar kan krijgen.

Eevee evolueren naar Sylveon in Pokémon Go

Sylveon werd op 25 mei 2021 eindelijk uitgebracht in Pokémon Go tijdens het Luminous Legends Y event.

Zoals hierboven beschreven is de gemakkelijkste manier om Eevee in Sylveon te evolueren het veranderen van Eevee's naam naar Kira en 25 Eevee Candy te gebruiken.

Voordat je op de 'Evolve' knop duwt, check je best nog eens snel of je het silhouet van Sylveon op de knop ziet staan. Als dat niet zo is, bestaat de kans dat je Eevee in een andere Eeveelution evolueert.

Sylveon, de Fairy Eevee evolutie.

De oplossing hiervoor is om Pokémon Go snel eens af te sluiten en opnieuw op te starten. Vervolgens zou je het silhouet wel moeten zien staan en kan je met een gerust hart op de knop duwen.

Maar deze Eevee namen trick kan dus maar één keer gebruikt worden om een Sylveon te krijgen. Gelukkig bestaat er een tweede manier. Zorg dat je uitverkoren Eevee een 'Great Buddy' van je is door 70 Buddy hartjes te krijgen. Geen zorgen, als je van Pokémon buddy wisselt, dan blijven je hartjes staan, dus je kan nog steeds vrij van buddy wisselen wanneer je dat wil.

Naast 'Great Buddy' te zijn met Eevee heb je ook nog steeds 25 Eevee Candy nodig.

Deze manier van Eevee evolueren naar Sylveon lijkt sterk op hoe het is in de andere Pokémon-games. Ook daar moet je een hoog friendship-level hebben met Eevee (en moet ie een Fairy-aanval kennen) als je een Sylveon wilt.

Je moet ook niet bang zijn dat Eevee in de plaats in een Espeon of Umbreon zal evolueren want er komt een specifieke 'Sylveon' evolutie knop bij op het profiel van je Eevee.

Als je bovenstaande overigens doet met een shiny Eevee, dan krijg je ook een shiny Sylveon!

Alternatieve Eevee evolutie methodes voor Leafeon, Glaceon, Umbreon en Espeon

Gen 4-nieuwkomers Leafeon en Glaceon hebben een tweede evolutie methode, dankzij Mossy Lure en Glacial Lure. Als je binnen het bereik van een PokéStop met een Lure bent, ga dan naar je Eevee en kies de evolutie.

Umbreon en Espeon kun je ook krijgen door Eevee als een Pokémon Go Buddy te gebruiken. Als je 10km wandelt evolueert Eevee overdag in Espeon en 's nachts in Umbreon. Dat is een handige manier om een tweede Umbreon en Espeon te krijgen.

Houd er wel rekening mee dat je specifiek 10 km moet wandelen en dus twee Candy moet verdienen. Vervolgens moet je Eeevee als je Buddy houden en moet het ofwel dag of nacht in de game zelf zijn voordat dit werkt. Dubbelcheck dus zeker of het tijdstip in de game zelf aangepast is.

Aangezien het trucje met de namen maar een keer werkt, is bovenstaande methode een handige manier om een tweede Espeon of Umbreon te krijgen.

Wat is de beste Eevee evolutie in Pokémon Go?

Als je een Eevee met hoge stats hebt, dan zal je daar optimaal gebruik van willen maken en dus de best mogelijke evolutie kiezen. Welke dat is hangt natuurlijk van je voorkeur af, maar het is wel duidelijk dat sommigen nuttiger zijn dan andere.

Umbreon is erg nuttig in sommige Battle Leagues.

Onze aanraders voor beste Eevee evoluties in Pkémon Go zijn Sylveon, Espeon, Umbreon en Glaceon.

Sylveon en Espeon horen bij de beste van hun respectievelijke types: Fairy en Psychic. Zelf al zijn ze niet de meest sterke (zeker als je Legendaries meerekent), ze hebben één voordeel: Eevee zijn gemakkelijk te vinden. Je krijgt dus veel kansen om ze te vangen en Eevee Candy te verzamelen. Sylveon en Espeon zijn kortweg de perfecte Fairy en Psychic Pokémon opties die je gemakkelijk en goedkoop in je team kunt zetten.

Als we verder gaan met dezelfde logica is ook Glaceon een goede keuze. Er zijn maar weinig Ice Pokémon beschikbaar algemeen gezien, maar Eevee zijn er in overvloed. Umbreon is dan weer een goede keuze i nde Battle League, zeker in lagere klasse zoals de Great League. Zijn aanvallen zijn super effective tegen zowel Ghost als Psychic Pokémon en ze kunnen goed tegen aanvallen hun hun eigen type: Fairy. En die komen vaak voor in de Battle League.

Eevee evolutie namen in Pokémon Go: waar komen ze vandaan?

Van waar komen de namen Sakura, Tamao, Sparky, Rainer en Pyro? De oorspronkelijke drie namen die werken voor Vaporeon, Jolteon en Flareon te krijgen kwamen uit de Pokémon anime. In aflevering 40 komen Ash en zijn vrienden de Eeevee-broers tegen. Elke broer had een Eevee evolutie, en dit is een leuke verwijzing. De Flareon van één van de broers heette bijvoorbeeld Pyro.

Espeon en Umbreon halen hun namen ook uit de Pokémon-tekenfilm maar deze keer verwijst het niet naar Pokémon maar naar mensen. In de 26ste aflevering van Pokémon: Johto League Champions (Trouble's Brewing) komen Ash en zijn vrienden de vijf Kimono-zussen tegen in Ecruteak City. Elke zus heeft een Eeveeolution als partner. Sakura heeft een Espeon en Tamao dan weer een Umbreon.

Ook een leuk weetje: als je Pokémon Silver, Gold, Crystal, Heartgold of Soulsilver hebt gespeeld, dan herinner je je misschien wel dat je in de games tegen de Kimono-zussen moet vechten!

Alle Eeevee evoluties die beschikbaar zijn in Pokémon Go.

Leafeon en Glaceon echter halen hun namen niet uit de anime maar uit trainers in Pokémon Sun en Moon. Je komt deze twee trainers tegen terwijl je Eevium Z gaat halen. Linnea heeft Leafeon in haar team en Rea heeft Glaceon.

Sylveon haalt haar naam eveneens van de Eevium Z trainers. Maar moest je Death Note gezien of gelezen hebben, dan heeft deze naam mogelijk een heel andere betekenis voor jou...

Zodra je je gekozen Eevee één van de bovenstaande namen gegeven hebt, is het best dat je Pokémon Go even afsluit en heropstart om zeker te zijn dat de naamsverandering heeft plaatsgevonden. De servers zijn hier niet altijd even betrouwbaar in jammer genoeg.

Zodra je zeker bent dat de nieuwe naam toegepast is, kan je Eevee evolueren zoals je dat met eender andere Pokémon zou doen.

Wil je meer weten? Start dan eens bij onze Pokémon Go tips en tricks - de grote gids voor meer tips.

Over de auteur
Redactie avatar

Redactie

Contributor

Dit artikel is tot stand gebracht door verschillende Eurogamer Benelux-redacteurs. Teamwork!

Reacties