Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Pokémon Go Distracted by Something Shiny quest opdrachten en beloningen: Zo vang je shiny Celebi

Zo krijg je deze shiny mythical Pokémon in Pokémon Go.

Distracted by Something Shiny is een speciale research questline in Pokémon Go, waarin je uiteindelijk een shiny Celebi krijgt.

Celebi werd oorspronkelijk voor het eerst in Pokémon Go uitgebracht in 2018 als één van de laatste beloningen voor de Ripple in Time special research.

Distracted by Something Shiny laat je niet enkel toe om nu een tweede Celebi aan je collectie toe te voegen, maar deze zal ook shiny zijn.

Naast Celeb ikan je ook nog andere mythical Pokémon zoals Mew, Jirachi, Meltan en Victini aan je Pokédex toevoegen door hun special research quests af te werken.

Op deze pagina:

Bekijk op YouTube

Hoe werkt de Shiny Celebi quest 'Distracted by Something Shiny' in Pokémon Go

Research quests laten spelers verschillende challenges uitvoeren in ruil voor beloningen. De eerste Research quest verscheen in maart 2018. Er zijn verschillende soorten research quests, zoals field research, timed research en special research.

Distracted by Something Shiny is een special research quest en werd op maandag 14 december uitgebracht als deel van het Secrets of the Jungle event. Aangezien het een special research quest is, heeft Distracted by Something Shiny geen deadline. Wel kan je de quest enkel starten als je Pokémon Go spelt tijdens de duurtijd van Secrets of the Jungle. Als je te lang Pokémon Go niet opstart, mis je dus alsnog je kans.

Dit betekent dat je Distracted by Something Shiny kan starten vanaf maandag 14 december tot donderdag 17 december om 22u. Niet vergeten: zolang je de Distracted by Something Shiny quest start in deze periode, heb je zo lang als je wil om de quest af te werken.

Distracted by Something Shiny is verdeeld in vier verschillende stappen, waarbij elke stap drie verschillende challenges, of opdrachten, bevat die je moet voltooien. Voor elke opdracht en elke stap die je voltooid krijgt je een belonging, en de allerlaatste beloning die je krijgt is een shiny Celebi.

Zodra je Distracted by Something Shiny gestart hebt, zal je de quest kunnen afwerken wanneer je wil, maar vergeet niet dat je Pokémon Go moet openen tijdens het Secrets of the Jungle event om de quest te kunnen starten.

'Distracted by Something Shiny' quest stap voor stap uitgelegd in Pokémon Go

Hieronder staan alle stappen en bevestigde beloningen opgesomd voor de Distracted by Something Shiny special research. Dit gedeelte bevat wel spoilers voor de quest, dus als je niet wil weten wat je te wachten staat, raden we je aan om dit over te slaan.

Celebi.

'Distracted by Something Shiny' stap 1 van 4

 • Transfer 10 Pokémon - x20 Ultra Balls
 • Vang 10 Grass Pokémon - kans om Nuzleaf te vangen
 • Evolueer 3 Grass Pokémon - kans om Cottonee te vangen

Beloningen: 500 Stardust, 1000 XP en een kans om Diglett te vangen

'Distracted by Something Shiny' stap 2 van 4

 • Speel 10 keer met je Buddy - kans om Poffin te vangen
 • Neem een snapshot van een Grass Pokémon - kans om Combee te vangen
 • Geef je Buddy 10 treats - kans om Cherubi te vangen

Beloningen: 500 Stardust, 1000 XP en een kans om Pinsir te vangen

'Distracted by Something Shiny' stap 3 van 4

Beloningen: 500 Stardust, 1000 XP en een kans om Vibrava te vangen

'Distracted by Something Shiny' stap 4 van 4

 • Claim beloning - 500 XP
 • Claim beloning - kans om Oddish te vangen
 • Claim beloning - Foongus

Beloning: 500 Stardust, 1000 XP en een kans om shiny Celebi te vangen

Het Pokémon Go Ultra Unlock Part 1: Time event is hier. Wist je al dat je er nu ook Pokémon Go Trading bestaat, waarmee je Pokémon met vrienden kunt ruilen? Of heb je nog meer Pokémon Go tips en tricks nodig? Zoals de nieuwe Pokémon Go Research Quests om de Pokémon Go Mew te vangen. Weet je alles al over Pokémon Go Raids en Pokémon Go Gyms? Denk er ook steeds aan dat je Pokémon Go Eggs kunt uitbroeden, of een Pokémon Go Map kunt gebruiken om de Pokémon Go Legendary Pokémon en Pokémon Go Gen 3 Pokémon van alle verschillende Pokémon Go Types te vangen.

Tips voor het voltooien van 'Distracted by Something Shiny' in Pokémon Go

Hier zijn nog wat extra tips die je zullen helpen om de 'Distracted by Something Shiny' quest in Pokémon Go te voltooien:

 • Het beste moment om deze quest te voltooien is tijdens het Secrets of the Jungle event. Niet alleen omdat Grass Pokémon dan vaker zullen voorkomen in het wild, maar ook omdat tijdens het event en de weken erna, de ballon van Jessie en James gemakkelijker te vinden zijn.
 • Als je het moeilijk hebt met Grass Pokémon vinden, prober dan eens een Mossy Lure toe te voegen aan een PokéStop. Zo lok je vele Bug, Grass en Poison Pokémon naar je locatie.
 • Incense zorgt er ook voor dat er meer Pokémon in je buurt verschijnen, en als je geluk hebt, zitten er een paar Grass Pokémon tussen.
 • Als je het moeilijk hebt moet het gooien van great curveballs, probeer dan vooral Pokémon te vangen met grote catch rings zoals Wailmer of Mr. Mime.

Veel success met het vangen van een shiny Celebi in Pokémon Go!

Wil je meer weten? Start dan eens bij onze Pokémon Go tips en tricks - de grote gids voor meer tips.

Read this next