Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Pokémon Go - Curveball werpen en een Nice, Great, Excellent bonus verdienen

De meest effectieve manier om Pokémon te vangen.

Zodra je een Pokémon in Pokémon Go hebt gevonden is het tijd om het te vangen met een Pokéball en dan nog het liefst met een Curveball. Dat is echter makkelijker gezegd dan gedaan, zeker wanneer de Pokémon hoger in level is dan je eigen Trainer level. Er zijn echter verschillende manieren om je kansen te verbeteren op vangst én ondertussen ook wat extra XP op te strijken.

Nice, Great en Excellent bonus krijgen

Zodra je een Pokémon op de kaart hebt gevangen, druk je erop om het proces van het vangen te starten. Of je nu in de augmented mode staat (waarbij de Pokémon in de echte wereld staat) of gewoon in-game, je moet altijd je worpen timen wanneer de gekleurde cirkel errond op zijn kleinst is. Als je erin slaagt om de bal in de cirkel te doen landen, dan heb je een grotere kans op het vangen van de Pokémon.

Om dit te doen moet je op de Pokéball drukken en het erop houden om de cirkel te doen verschijnen, en het dan gooien met een veeg wanneer je klaar bent. Onthou: hoe dichter je bent bij het centrum, hoe beter het type worp. Dit gaat van Nice voor het merendeel van de cirkel, Great voor ongeveer de helft, en Excellent wanneer het vlak bij het midden is.

Houd de Pokéball vast en wacht tot de cirkel op zijn kleinste punt is voordat je gooit.

Natuurlijk zit het zo dat het risico vergroot hoe kleiner de cirkel is. Dan wordt het namelijk makkelijker om te missen of dat de cirkel opnieuw begint rond te gaan. Dus zorg dat je oefent om de timing goed te krijgen. Het is het waard, aangezien je heel veel XP kunt krijgen op deze manier.

  • Vang een Pokémon met een Curveball - 10 XP
  • Vang een Pokémon met een Nice worp - 10 XP
  • Vang een Pokémon met een Great worp - 50 XP
  • Vang een Pokémon met een Excellent worp - 100XP

Curveballs werpen en bonussen krijgen

Naast vangen via goede timing en goede posities, kun je dus ook Curveballs gooien. Deze verhogen niet enkel de pakkans, ook geven ze je wat XP voor de moeite.

Om een Curveball te gooien, hou je eerst de Pokéball vast en roteer je die rond. Wanneer je de bal gooit, dan maakt deze een draai in de richting waarin je de bal roteerde. Ging dat met de klok mee, dan gaat 'ie rechts. Is het tegen de klok in, dan gaat het links. Als je dus in de tegenovergestelde richting van het centrum gooit, dan is er een effect naar het centrum toe.

Gooi perfecte Curveballs

Er is onlangs een techniek ontdekt die je in staat stelt om bij bijna elke poging een correcte Curveball te gooien.

Het is simpel: roteer de Pokéball met de richting van de klok, beweeg de bal dan helemaal naar de linkerkant van het scherm en laat los op ongeveer dezelfde hoogte als de Pokémon. Als deze niet bewoog of aanviel, dan landt de Pokéball normaal gezien perfect en begint de procedure van het vangen.

Zit je positie helemaal goed, dan landt de bal ook binnen de cirkel, waardoor de kansen op het vangen stijgen én je ook bonus XP krijgt. En natuurlijk, als je dat wenst, dan kan je de bal ook aan de uiterste rechtse kant van het bal loslaten, al moet je de Pokéball dan wel tegen de richting van de klok in roteren.

YouTube user MegaToys Collector toont de 'L-throw'-techniek in actie:

Cover image for YouTube videoTips for throwing Pokeballs in Pokémon GO - "The L Throw"

Gebruik Razz Berries om Pokémon te vangen

Geef een Pokémon een Razz Berry om hem makkelijk te vangen.

Wanneer je meer en meer speelt, zul je merken dat het steeds moeilijker wordt om Pokémon te vangen. De cirkel bij het werpen krijgt opeens gradaties van groen naar geel naar red (van makkelijkst naar moeilijkst) of Pokémon hebben niet eens een CP level, wat suggereert dat ze te sterk zijn voor jou om te vangen. Als dit gebeurt, dan zal het wat langer duren voor je ze kan vangen, òf lopen ze sneller weg dan andere types.

Het is op deze momenten dat items handig van pas komen. Als je je trainer doet levellen, dan speel je items vrij om je te helpen. Ook ontvang je ze soms wanneer je stijgt in Trainer level. Razz Berries gebruik je best aan het begin van gevechten om de wezentjes wat te verzwakken. Stop je bij genoeg PokéStops, dan heb je er normaal genoeg om bij de start van elk gevecht eentje te gebruiken.

Vanaf level 12 kan je dan weer Great Balls gebruiken, terwijl Trainer Level 20 je Ultra Balls geeft. Deze zijn zeldzame en krachtigere versies van de gewone Pokéball. Hoewel ze niet garant staan voor het vangen van een Pokémon, is het toch aangeraden om ze uit te proberen wanneer je een moeilijke Pokémon tegenkomt.


Het Pokémon Go Ultra Unlock Part 1: Time event is hier. Wist je al dat je er nu ook Pokémon Go Trading bestaat, waarmee je Pokémon met vrienden kunt ruilen? Of heb je nog meer Pokémon Go tips en tricks nodig? Zoals de nieuwe Pokémon Go Research Quests om de Pokémon Go Mew te vangen. Weet je alles al over Pokémon Go Raids en Pokémon Go Gyms? Denk er ook steeds aan dat je Pokémon Go Eggs kunt uitbroeden, of een Pokémon Go Map kunt gebruiken om de Pokémon Go Legendary Pokémon en Pokémon Go Gen 3 Pokémon van alle verschillende Pokémon Go Types te vangen.


Andere tips om makkelijker Pokémon te vangen:

  • Zet de augmented reality (ook bekend als AR) modus af. Eerst en vooral bespaart dit je batterijverbruik, maar het betekent ook dat Pokémon in eenzelfde positie blijven en makkelijker zijn om ballen naar te gooien. Soms is het wél een goed idee om AR aan te zetten, namelijk bij Pokémon die op het scherm op verschillende hoogtes en afstanden tevoorschijn komen, zoals de irritante Zubats. Dan kan je ze namelijk positioneren op een betere plaats.

  • De snelheid en lengte van je swipe op het scherm heeft een impact op het traject van de bal. Langere swipes zorgen voor een soort boogje bij de worp, terwijl kortere ervoor zorgen dat de bal sneller ter bestemming komt. Experimenteer met wat je het liefst hebt.

  • Gooi je in hetzelfde gevecht verschillende Curveballs zonder dat je ze lijkt te doen draaien, dan kan het dat je te maken hebt met de 'Curveball bug' die vele spelers al hebben meegemaakt. Je beste optie is om even weg te gaan van het gevecht en er dan terug aan te beginnen. Hopelijk is het dan weg.

  • De 'quickthrow' techniek is sinds de update van 31 juli blijkbaar niet meer zo nuttig. Hierin kon je een bal gooien zodra het gevecht begon en kon je soms heel makkelijk Pokémon vangen. Hoewel het misschien ooit terugkeert, steun je vanaf nu best op de meer traditionele methodes.

  • De meeste Bronze, Silver en Gold Medals in de game vragen je om heel veel Pokémon te vangen. Als je dus toch je technieken wil oefenen, dan kan je evengoed proberen om deze medailles te behalen!

Wil je meer weten? Start dan eens bij onze Pokémon Go tips en tricks - de grote gids voor meer tips.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Pokémon Go

Android, iOS

Related topics
Over de auteur
Redactie avatar

Redactie

Teamwork!

Dit artikel is tot stand gebracht door verschillende Eurogamer Benelux-redacteurs. Teamwork!

Reacties