Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Pokémon Go Community Day november 2022 en alle voorgaande Community Day Pokémon en moves

Alles wat je moet weten over het maandelijkse Pokémon Go event.

De Pokémon Go Community Day is een maandelijks terugkerend evenement waar een bepaalde Pokémon in de schijnwerpers wordt geplaatst en spelers worden aangemoedigd om naar buiten te komen en samen te spelen.

Tijdens elk evenement komt een Pokémon gedurende een beperkte tijd vaker voor en ontgrendel je een exclusieve Community Day-move als je ze laat evolueren in hun laatste evolutie. Daarnaast kun je tijdens het evenement ook profiteren van verschillende andere bonussen.

Op deze pagina vind je de tijd en datum van de volgende Community Day, maar krijg je ook een Community Day-lijst met daarop een overzicht van alle voorgaande evenementen en hun exclusieve moves.

Op deze pagina:

Wat is de Community Day in Pokémon Go?

Community Days vinden elke maand in een weekenddag plaats en duren in totaal zes uur.

Daarnaast komt de vooraf bepaalde Pokémon vaker voor en kun je gedurende het evenement profiteren van enkele bonussen - waaronder dubbele XP, Stardust of Lure Modules - en aanvullende stimulansen die ervoor zorgen dat je buitenkomt en gaat spelen. Bij die incentives horen een hogere kans dat de uitgelichte Pokémon een shiny is en het is verder ook makkelijker om de eindevolutie van de Pokémon in kwestie te bereiken en daarmee ook zijn exclusieve move te ontgrendelen.

Het is een geweldige manier om grondstoffen en een zeldzame versie van de Pokémon in kwestie te krijgen. Zoals de naam al doet vermoeden, is het echter ook een uitstekende gelegenheid om samen te werken met andere spelers.

Cover image for YouTube videoPokémon Go Trading gameplay
Community Days geven je de kans om samen met anderen te raiden en te traden - op een verantwoordelijke manier en veilige afstand natuurlijk.

Je zal waarschijnlijk merken dat andere Pokémon Go-spelers tijdens een Community Day ook vaker buiten komen. Daardoor is het makkelijker om raids of trades te doen.

De datum en tijd van de Pokémon Go Community Day van november 2022 uitgelegd

Hieronder ontdek je alles wat je moet weten over de Community Day van november:

Community Day Pokémon: Teddiursa

Datum: zaterdag 12 november

Tijd: 14:00 uur tot en met 17:00 uur (lokale tijd)

Bonus 1: 3x Catch Stardust

Bonus 2: 2x catch candy

Bonus 3: De kans dat je een XL Candy krijgt als je deze Pokémon vangt is dubbel zo groot, enkel voor spelers die level 31 of hoger zijn

Bonus 4: Lure Modules zijn drie uur lang actief tijdens het evenement

Bonus 5: Incense zijn drie uur lang actief tijdens het evenement

Bonus 6: Trades kosten tijdens en tot vijf uur na het evenement 50% minder Stardust

Bonus 7: Je kunt tussen 14:00 uur en 22:00 uur een extra Special Trade doen. Dat brengt het totaal aan Special Trades dat je deze dag kunt doen op 3.

Exclusieve move van Ursaluna: Obstruct (Dark Charged Attack)

Bonus Raid gevechten: Tussen 17:00 uur en 20:00 uur (lokale tijd) kun je meedoen aan vier-sterren raids met Ursaring. Wie fysiek deelneemt aan die raids en wint, merkt dat Teddiursa 30 minuten blijft rondhangen bij de gym waar je de raid deed. De kans dat deze Teddiursa shiny zijn, is hoger.

Hoe nuttig is deze Community Day?

De Community Day van Teddiursa is de perfecte gelegenheid voor spelers die Ursaluna nog niet in hun Pokédex hebben geregistreerd. Dat is vooral het geval bij nieuwkomers in Pokémon Go.

Dat komt omdat je 100 Teddiursa candy en een volle maan nodig hebt om hem van een Ursaring te laten evolueren in een Ursaluna. Gelukkig is er van zaterdag 12 november 14:00 uur (lokale tijd) tot en met zondag 13 november om 06:00 uur een volle maan te zien in Pokémon Go. Zo heb je genoeg tijd om Ursaluna aan je Pokédex toe te voegen.

Wie de volle maan mist, moet wachten tot de volgende aan de hemel staat. Omdat Pokémon Go dezelfde maanfases als in de realiteit gebruikt zal je pas op dinsdag 8 december een nieuwe volle maan in-game zien verschijnen. Omdat Ursaluna een exclusieve move leert als je een Ursaring laat evolueren tijdens deze Community Day is het ten zeerste aangeraden om mee te doen aan dit evenement en zo kun je deze nieuwe Pokémon zo snel mogelijk aan je verzameling toevoegen.

Naast Ursaluna registreren in je Pokédex, is deze Community Day het perfecte moment om te gaan shiny hunten, omdat je dan makkelijker een shiny Teddiursa kunt vangen. Als je een shiny Teddiursa vangt kun je hem eerst laten evolueren in een shiny Ursaring en daarna in een shiny Ursaluna!

De datum en tijd van de Pokémon Go Community Day Classic van november 2022 uitgelegd

Tijdens de Community Day Classic-evenementen krijg je de kans om mee te doen aan een vorige Community Days van Pokémon Go. Naast tal van bonussen kun je ook een exclusieve aanvallen ontgrendelen die je gemist hebt.

Hieronder ontdek je alles wat je moet weten over de Community Day van november:

Community Day Pokémon: Dratini

Datum: zaterdag 5 november

Tijd: 14:00 uur tot en met 17:00 uur (lokale tijd)

Bonus 1: 3x Catch Stardust

Bonus 2: Lure Modules zijn drie uur lang actief tijdens het evenement

Bonus 3: Incense zijn drie uur lang actief tijdens het evenement

Exclusieve move van Dragonite : Draco Meteor (Dragon Charged Attack)

Hoe nuttig is deze Community Day?

Een van de eerste Community Day Pokémon is terug van weggeweest en dat is niet van de poes!

Dragonite blijft een van de beste Dragon-types in Pokémon Go en is uitstekende keuze als je een team samenstelt voor de Master League. Draco Meteor is ook een van de beste moves die deze Pokémon kan leren. Dus als je een Dragonite met perfecte IV stats en een krachtige aanval, dan is deze dag zeker iets voor jou.

Naast de Go Battle League, is deze Community Day Classic de uitstekend gelegenheid voor alle Pokémon Go-nieuwkomers omdat dragon-types en vooral Dratini een van de moeilijkst te vinden Pokémon is. Tijdens dit evenement kun je hem niet alleen vaak vangen, maar ook genoeg candy verzamelen om Dratini's volledige evolutielijn aan je Pokédex toe te voegen.

Als laatste krijg je tijdens dit evenement de kans om een shiny Dratini te vinden en die laten evolueren in een Shiny Dragonair en Shiny Dragonite.

Zo bereiden spelers zich voor op de Pokémon Go Community Day

Allereerst is de geheime aantrekkingskracht van een Community Day de introductie van de shiny versie van de uitgelichte Pokémon, die makkelijker te vangen is door zijn gebooste vangkans. Dankzij de verhoogde spawnkans zal je er makkelijk een handvol kunnen vangen op zes uur tijd.

In tegenstelling tot Pokémon met een hoge IV, zullen shinies niet voor iedereen op dezelfde plaats tevoorschijn komen - de kans dat je ze in hun shiny-vorm tegenkomt is niet op voorhand bepaald. Als je moeilijkheden ondervindt, probeer ze dan te 'shiny checken', door op de Pokémon te tikken, uit het gevecht te gaan zonder hen te vangen en naar de volgende te gaan.

Als tweede is er ook bonus Field Research. Community Days hebben ook hun eigen special Field Research taken die gebaseerd zijn op de specifieke Pokémon die tijdens die dag in de schijnwerper staat. De beloningen zijn doorgaans uitsluitend consumable items - Berries en andere soortgelijken dingen -, maar het is iets extra dat je kunt voltooien als je speelt.

Als derde zorgt elke Community Day voor Lures die drie uur actief zijn. Dit is de perfecte dag om zoveel mogelijk Pokémon te vangen en dankzij de verhoogde spawn rate is de kans erg groot dat je een shiny zult tegenkomen.

De beste manier om voordeel uit deze bonussen te halen, is door PokéStops uit te kiezen waar je snel te voet naar toe kunt gaan. Wandel erheen en gebruik dan een Lure Module op een of meerdere Pokéstops als er meerdere in de buurt zijn. Zo zorg je er als het ware voor dat je Poké Balls of Berries nooit op raken.

Dit is ook het ideale moment om te experimenteren met een Rainy Lure, Glacial Lure, Mossy Lure of een Magnetic Lure Module. Dat zijn speciale lures, die afhankelijk van de gekozen lure, die specifieke types Pokémon aantrekken. Zo trek je bijvoorbeeld Water of Ice Pokémon aan met een Glacial Lure Module. Die gespecialiseerde Lure Modules kosten 180 PokéCoins in de in-game shop.

Cover image for YouTube videoPokemon Go: Mudkip Community Day Trailer

Er zijn ook specifieke bonussen bij elke Community Day, van gereduceerde hatching afstanden tot verhoogde Stardust en XP. Zelfs zonder bonussen moet je onthouden dat deze Community Day een kans is om veel Pokémon op een korte tijd te vangen, een goede manier is om je achterstand op vlak van Eggs weg te werken, om zelf een Lucky Egg te gebruiken of om via een Star Piece meer stardust te krijgen na het vangen van Pokémon.

Als er een gereduceerde hatch rate is, dan krijg je enkel bonussen op Eggs die je in een incubators zet tijdens de bonusuren van een Community Day. Als je een egg in een incubator steekt voor het event start, dan zal de hatch afstand hetzelfde blijven. Ook als je het niet uitbroedt voor het einde van het evenement, dan blijf je nadien tot het uitkomen van je egg nog steeds profiteren van de verminderde hatch-afstand. Nog snel een egg in een incubator steken vijf minuten voor het einde van het evenement, is zeker geen slecht idee!

Het is ook een goed plan om voor het evenement een grote voorraad Pinap Berries en Great of Ultra Balls aan te leggen. De Pinaps verhogen de hoeveelheid Candy die je krijgt - die zijn handig voor evoluties en power ups die je na het evenement wilt doen - en spelers zijn tijdens het evenement erg snel door hun voorraad aan Poké Balls heen. Als je er geen meer hebt, spin dan bij PokéStops of voltooi dan de recent toegevoegde Field Research-taken.

Vergeet ook niet om de uitgelichte Pokémon te laten evolueren naar zijn derde evolutie om de eclusieve move te ontgrendelen. Meer hierover vind je hieronder...

Pokémon Go Community Day lijst: Alle exclusieve moves en hoe ze werken

Alle Pokémon hebben een exclusieve move als je hun laatste evolutie tijdens een Community Day-weekend bereikt.

Die zijn niet alleen exclusief beschikbaar tijdens deze weekends, maar hij is vaak ook de beste move die hun derde evolutie te bieden heeft en kunnen ervoor zorgen dat ze belangrijk worden in de huidige meta.

Je hebt in totaal twee uur na het einde van de Community Day de tijd om de Pokémon te laten evolueren en hun move vrij te spelen. Spelers moeten dus niet de hele tijd door hun verzameling gaan tijdens het zes uur-durende evenement

Wie toch zijn kans mist en de Pokémon niet laat evolueren tijdens het Community Day weekend en dus de move niet kon ontgrendelen, moet niet panikeren. Je kan ook een Elite TM gebruiken of wachten tot december. In die maand vind een speciaal weekend plaats en daar krijg je nog een kans om de Pokémon van de Community Days van vorig jaar te vangen.

Pokémon Go Community Day lijst met exclusieve moves:

Community Day Pokémon Exclusieve Community Day moveDebuut
Pikachu Surf
januari 2018
Dratini Draco Meteor
februari 2018
Bulbasaur Frenzy Plant
maart 2018
Mareep Dragon Pulse
april 2018
Charmander Blast Burn
mei 2018
Larvitar Smack Down
juni 2018
Squirtle Hydro Cannon
juli 2018
Eevee Last Resort
augustus 2018
Chikorita Frenzy Plant
september 2018
Beldum Meteor Mash
oktober 2018
Cyndaquil Blast Burn
november 2018
TotodileHydro Cannon
januari 2019
SwinubAncient Power
februari 2019
TreekoFrenzy Plant
maart 2019
BagonOutrage
april 2019
TorchicBlast Burn
mei 2019
SlakothBody Slam
juni 2019
MudkipHydro Cannon
juli 2019
RaltsSynchronoise
augustus 2019
TurtwigFrenzy Plant
september 2019
TrapinchEarth Power
oktober 2019
ChimcharBlast Burn
november 2019
PiplupHydro Cannon
januari 2020
RhyhornRock Wrecker
februari 2020
AbraCounter (enkel Alakazam)
april 2020
SeedotBullet Seed (enkel Shiftry)
mei 2020
WeedleDrill Run (enkel Beedrill)
juni 2020
GastlyShadow Punch (enkel Gengar)
juli 2020
MagikarpAqua Tail (Gyarados)
augustus 2020
PorygonTri Attack (Porygon-Z)
september 2020
CharmanderDragon Beath (Charizard)
oktober 2020
ElectabuzzFlamethrower (Electivire)
november 2020
MagmarThunderbolt (Magmortar)
november 2020
MachopPayback (Machamp)
januari 2021
RoseliaBullet Seed - Fast Attack (Roserade)
Weather Ball - Charged Attack (Roserade)
februari 2021
FletchlingIncinerate (Talonflame)
maart 2021
SnivyFrenzy Plant (Serperior)
april 2021
SwabluMoonblast (Altaria)
mei 2021
GibleEarth Power(Garchomp)
juni 2021
TepigBlast Burn (Emboar)
juli 2021
EeveeLast Resort (een gevangen of hatched Eevee)
Scald (Vaporeon)
Zap Cannon (Jolteon)
Superpower (Flareon)
Shadow Ball(Espeon)
Psychic (Umbreon)
Bullet Seed (Leafeon)
Water Pulse (Glaceon)
Psyshock (Sylveon)
augustus 2021
OshawottHydro Cannon and Razor Shell (Samurott)
september 2021
DuskullShadow Ball (Dusknoir)
oktober 2021
ShinxPsychic Fangs (Luxray)
november 2021
SphealPowder Snow - Fast - en Icicle Spear - Charged (Walrein)
januari 2022
HoppipAcrobatics - Charged (Jumpluff)
februari 2022
SandshrewGen 1 Sandslash - Night Slash (Charged)
Alolan Sandslash - Shadow Claw (Fast)
maart 2022
StuffulDrain Punch (Bewear)
april 2022
Alolan GeodudeRollout (Alolan Golem)
mei 2022
DeinoBrutal Swing (Hydreigon)
juni 2022
StarlyGust (Staraptor)
juli 2022

Pokémon Go Community Day Classic lijst: Alle exclusieve moves

Community Day Classic-evenementen in Pokémon Go zetten een Pokémon van een vorige Community Day in de kijker en net zoals bij de reguliere events kun je ook hier ook een Pokémon met een exclusieve aanval ontgrendelen.

De voorwaarden om deze exclusieve moves te ontgrendelen zijn ook hetzelfde - je moet de laatste evolutie van de gekozen Pokémon bereiken en die evolutie moet ofwel plaatsvinden tijdens het event of in de eerste twee uur na het einde van het evenement.

Die moves zijn echter niet altijd de beste aanvallen van deze Pokémon. Wie dit evenement wilt overslaan, kan ook altijd een Elite TM op de laatste evolutie gebruiken om hen alsnog die aanval aan te leren.

Community Day Pokémon Exclusieve Community Day moveDebuut
Bulbasaur Frenzy Plant
januari 2022
MudkipHydro Cannon
april 2022

Veel plezier met de volgende Community Day!

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Pokémon Go

Android, iOS

Related topics
Over de auteur
Redactie avatar

Redactie

Teamwork!

Dit artikel is tot stand gebracht door verschillende Eurogamer Benelux-redacteurs. Teamwork!

Reacties