Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Pokémon GO cheats: wat je moet weten

Waarom heeft Pokémon GO geen cheats?

Voor wie niet van valsspelers houdt hebben we goed nieuws: er bestaan geen Pokémon Go cheats, of toch niet in de traditionele zin. Onderaan deze pagina vind je enkele trucjes die er voor zorgen dat je niet uit je luie zetel moet komen, maar deze raden we enkel aan voor Pokémon trainers die het risico willen lopen om hun account te verliezen.

Geen Pokémon Go cheats?

Pokémon Go is meer dan wat ook een sociale activiteit. Het brengt mensen bij elkaar zoals geen enkele andere app dat tot nu toe wist te doen. Bijna om het uur gaan er verhalen de ronde over een nieuwe Gym, en op internetfora spreken spelers massaal af om samen Pokémon te vangen bij Pokéstops.

Maar naast het samenwerken is er natuurlijk ook bittere rivaliteit. We zijn allemaal mensen van vlees en bloed, en competitie zit in onze aard ingebakken. Daardoor zoekt iedereen naar de beste Pokémon en naar allerlei manieren om de rest de loef af te steken. Sommigen hebben ook al cheats ontdekt in Pokémon Go, om zo heel snel bepaalde voordelen te krijgen. Maar we willen je nu al waarschuwen voor het gebruik van deze cheats: vals spelen kan verregaande gevolgen hebben.

Net zoals vele andere apps is Pokémon Go free-to-play (ook wel afgekort als F2P). Dit betekent dat je niks moet betalen om de game te spelen op je smartphone of ander mobiel apparaat. Zodra je de app activeert, treedt deze in verbinding met de GPS en met het internet. Zo is het altijd duidelijk voor de app waar je bent, om zo de functies van de game te activeren. Dit zijn onder andere Pokéstops, Gyms en welke Pokémon er in je buurt zijn.

Bij F2P-games is er normaal gezien geen enkele manieren om te cheaten. Of toch: er zijn geen officiële cheats. En daarom is het zo gevaarlijk om vals te spelen. Pokémon Go is zo ontzettend populair dat het een globaal fenomeen is en er verschillende bedrijven zijn die 'diensten' verlenen die buiten de game om werken. Zo bieden sommige bedrijven onbeperkte hoeveelheden Pokécoins aan. Daarvoor moet je de naam van je trainer en de regio waarin je speelt doorsturen.

We willen ten sterkste benadrukken dat je niks moet geloven van dit soort beloftes. Deze bedrijven kunnen Pokémon Go niet manipuleren, hoe zeer ze dit ook beweren. Als je toch ingaat op hun aanbod, dan mag je van geluk spreken als er helemaal niks gebeurt. Waarschijnlijker is echter dat je account wordt verbannen door ontwikkelaar Niantic, omdat deze ziet dat je vals probeert te spelen. Nog erger is het wanneer je persoonlijke gegevens worden verspreid naar onbekenden, en je ten slotte ook wordt lastigvallen door virussen.

Risicoloze Pokémon Go cheats: exploits

Wat echter wel een mogelijkheid is, is om gebruik te maken van 'exploits'. Dit zijn trucjes die spelers ontdekken om bepaalde systemen van de game uit te buiten. Vaak zijn het kleine foutjes die de ontwikkelaar over het hoofd heeft gezien en in een toekomstige update aanpakt. Maar tot die tijd kan je er gebruik van maken om bijvoorbeeld meer Pokéballs te verzamelen dan je via de normale weg zou kunnen doen.

Zodra we exploits ontdekken die nuttig en efficiënt zijn, updaten we deze pagina om je er alles over te vertellen. Zo kan je op een legale manier toch serieuze voordelen verwerven in het verslavende Pokémon Go.

Zo is leggen we op onze pagina Pokémon GO - Eggs hatchen (2, 5 en 10 km) bijvoorbeeld uit hoe je makkelijk eggs uitbroedt, zonder maar een stap te zetten.


Risicovolle Pokémon Go cheats

Een bekende cheat die al ruimschoots de ronde heeft gedaan op het internet, is het instellen van een valse locatie op je GPS. Daarvoor lees je ons artikel Pokémon GO hack - GPS spoof en bots voor Android en iOS.

Opnieuw willen we je echter waarschuwen. Het artikel zelf zegt dit ook duidelijk: er zijn risico's verbonden aan het gebruik van de cheat. Je kunt geband worden en het is zelfs mogelijk dat je smartphone schade oploopt. Gebruik dit dus enkel als je bereid bent de risico's te aanvaarden.

Als je echt geen scrupules hebt, kan je ook een Pokémon GO bot proberen. Deze software draai je op je pc.

Het programma stuurt in een vast interval GPS coördinaten naar de server en simuleert op deze manier een natuurlijke wandeling. Vervolgens vindt de software Pokémon in de buurt en gaat het ze automatisch vangen. Een bot kan ook items farmen, eggs hatchen en zelfs Pokémon evolueren. Eigenlijk dus alles wat een speler doet, maar dan sneller.


Meer Pokémon Go tips nodig? Begin eerst bij de Pokémon Go Eggs. Om te weten hoe je de Pokémon Go Legendary Pokémon vangt, moet je eerst weten hoe de Pokémon Go Gyms en Pokémon Go Raids werken. Ook handig om te weten is hoe je zo snel mogelijk Pokémon Go Coins en de nieuwe Pokémon Go Badges verdient. De Pokémon Go Eevee evoluties krijg je op een unieke manier, maar net als altijd heb je natuurlijk ook een hele boel Pokémon Go Candy nodig. Om de nieuwe Pokémon Go Gen 2 Pokémon te evolueren heb je echter Pokémon Go Special Items nodig, zoals de King's Rock, Metal Coat, Up-Grade, Dragon Scale en Sun Stone. Vergeet ook de schattige Pokémon Go Baby Pokémon niet! Om makkelijker de juiste Pokémon te vinden, gebruik je een handige Pokémon Go map, de Pokémon Go Sightings en Nearby trackers op en juiste manier en vervolgens gebruik je Pokémon Go Berries om ze makkelijker te vangen. En vergeet ook je Pokémon Go Buddy niet mee te nemen! Voor de meer 'avontuurlijke' Pokémon-jager zijn er ook nog Pokémon Go cheats of een meer risicovolle Pokémon Go hack.


Welke risico's loop je door te cheaten in Pokémon Go?

Met elke update van de Pokémon Go app wordt Niantic beter met het vinden van cheaters. Als je ontdekt wordt, is de kans groot dat de ontwikkelaar zal ingrijpen.

Ten eerste loop je natuurlijk het risico om je account te verliezen. Dit houdt in dat je trainer en alle Pokémon die je gevangen hebt niet langer beschikbaar zijn. Als de overtreding niet al te ernstig was, kun je met een nieuw personage opnieuw beginnen.

Als de overtreding echter ernstig was, kan Niantic ook je IP-adres voorgoed verbannen. Als dit gebeurd is het helemaal niet zo makkelijk om met een nieuwe account opnieuw te beginnen.

Soms heeft Niantic het echter zelf fout en bannen ze spelers die nooit cheats gebruikt hebben. Onlangs nog konden Belgische spelers van het Proximus-netwerk een dag lang niet spelen. Als je dus denkt dat je het slachtoffer bent van een misverstand en je weet zeker dat je nooit hebt valsgespeeld, stuur dan een bericht naar de supportdienst van Niantic.

Read this next