Skip to main content

Pokémon Go Celebi vangen: elke stap van A Ripple in Time uitgelegd

Doorloop het verhaal om Celebi te krijgen!

Pokémon Go's Celebi is de tweede Mythical Pokémon die in de game te vinden was. Celebi's eerste verschijning was iets helemaal nieuw voor Pokémon Go.

Net zoals Mew komt Celebi tevoorschijn op het einde van een Special Research quest. In zo'n quest moeten spelers een serie opdrachten uitvoeren als deel van een verhaallijn.

Waar het verschil zit, is dat de quest eerst enkel beschikbaar was voor mensen die naar Pokémon Go Fest in Chicago gingen in 2018. De rest van de wereld moest even wachten tot ze ermee aan de slag konden.

Op deze pagina:

Hoe werkt het Celebi event 'A Ripple in Time' in Pokémon Go

Celebi vangen werkt op dezelfde manier als Mew vangen. In de game is er een Special Research genaamd 'A Ripple in Time'. Als je die voltooid, wordt je beloond met een kans om Celebi te vangen.

Standaard Field Research geven je opdrachten die je kan voltooien op elk moment, maar Special Research heeft een verhaallijn die je specifieke stappen laat doorlopen.

De quest is opgedeeld in acht stappen, en elke stap bevat meerdere opdrachten. Als je elke stap van de Special Research quest hebt voltooid, dan krijg je Celebi.

De stappen die je moet doorlopen zijn hetzelfde voor elke speler, dus als je het niet erg vindt om spoilers te lezen, dank an je verdergaan en lezen wat je moet doen om Celebi op te nemen in je Pokédex.

Om te starten moet je de derde stap voltooid hebben in Mew's'A Mythical Discovery' quest. Net zoals bij Mew, is er ook hier geen tijdslimiet, dus je kan je tijd nemen!

Wat weten we nog? Er is een focus op de Gen 2 Johto Pokémon (net zoals Mew een focus legde op de Gen 1 Pokémon), en zodra je het event start, zal je meer Johto Pokémon zien om je op weg te helpen. Je zal ook meer Field Research tegenkomen die met die generatie te maken heeft, als er geen ander event met Field Research gaande is op dat moment.

Als je al op een of andere manier een Celebi hebt (misschien was je wel aanwezig op Go Fest Chicago 2018!), dan zal je beloond worden met Candy waarmee je je Celebi een Power Up kunt geven.

Wat ook interessant is, is dat Celebi dus niet de mysterieuze 'Ultra Bonus Unlock' is die spelers als beloning krijgen als ze succesvol de drie Summer Tour 2018 opdrachten afwerken. Dus wat kan het dan wel zijn?

Wat moet je doen in Celebi's 'A Ripple in Time' stap voor stap

Hier zijn de stappen die je moet nemen om Celebi te vangen in A Ripple in Time. Pas op voor spoilers voordat je verder gaat, want we vertellen alles!

'A Ripple in Time' stap 1 van 8

Beloningen: 10 Pokéballs, Fast TM, Special Incubator

'A Ripple in Time' stap 2 van 8

 • Voeg drie nieuwe Friends toe
 • Vang drie dagen op een rij een Pokémon
 • Evolueer een Grass Pokémon naar de derde evolutie

Beloningen: Sun Stone, 1.500 Stardust, Premium Raid Pass

'A Ripple in Time' stap 3 van 8

Beloningen: kans om Eevee te vangen, King's Rock, Premium Raid Pass

'A Ripple in Time' stap 4 van 8

Beloningen: kans om Eevee te vangen, 2.500 Stardust, Metal Coat

'A Ripple in Time' stap 5 van 8

Beloningen: Star Piece, 15 Pinap Berries, Up-Grade

'A Ripple in Time' stap 6 van 8

 • Bezoek 7 dagen na elkaar een PokéStop
 • Gebruik 25 Pinap Berries bij het vangen van Pokémon
 • Gebruik 2 keer een speciaal evolutie item om een Pokémon te evolueren

Beloningen: 3.500 Stardust, Dragon Scale, 5 Silver Pinap Berries

'A Ripple in Time' stap 7 van 8

 • Vang 40 Grass of Psychic Pokémon
 • Doe een Excellent Curveball Throw
 • Verdien een Gold Johto Medal

Beloningen: 1x Charge TM, 10x Silver Pinap Berries, kans om Celebi te vangen.

'A Ripple in Time' stap 8 van 8

 • Vang Celebi!

Beloningen: 5.500 Stardust, 1x Super Incubator, 20x Celebi Candy.

Hoe Celebi zijn debuut maakte in Pokémon Go

Voor augustus 2018 konden enkel de mensen die meededen met het Pokémon Go Fest in Chicago Celebi vangen.

Dat event was in juli dat jaar en via datamining was men er al achter gekomen dat er een Special Research quest zou zijn voor bezoekers dat de volgende info al vrijgaf:

 • Er zouden in totaal vijf stappen zijn
 • Je zou een egg moeten uitbroeden, Candy verdienen met een Buddy, en PokéStops bezoeken
 • Je moest een Catching Unown, Plusle en Minun vangen
 • Er werd een verhaal gevonden dat vertelde over Celebi's krachten om in de tijd te reizen

Wanneer bezoekers zich registreerden voor het bezoek (spelers moesten een PokéStop bezoeken en een barcode scannen om hun account te registreren), konden ze hiermee starten.

Er was nog een hint dat Celebi op het Go Fest zou zijn via een gesponsorde tweet van Mystic 7. Deze tweet toonde een silhouet van de Pokémon in de invite:

De datamine bleek te kloppen, en Celebi was een dag later te vangen:

Het Pokémon Go Ultra Unlock Part 1: Time event is hier. Wist je al dat je er nu ook Pokémon Go Trading bestaat, waarmee je Pokémon met vrienden kunt ruilen? Of heb je nog meer Pokémon Go tips en tricks nodig? Zoals de nieuwe Pokémon Go Research Quests om de Pokémon Go Mew te vangen. Weet je alles al over Pokémon Go Raids en Pokémon Go Gyms? Denk er ook steeds aan dat je Pokémon Go Eggs kunt uitbroeden, of een Pokémon Go Map kunt gebruiken om de Pokémon Go Legendary Pokémon en Pokémon Go Gen 3 Pokémon van alle verschillende Pokémon Go Types te vangen.

Alles wat je nog moet weten over Celebi en zijn stats in Pokémon Go

Celebi is Pokémon Go's tweede Mythical Pokémon, en de laatste in de Pokédex van Gen 2. Legendary Pokémon zijn dan wel krachtig en kunnen gevangen worden op specifieke manieren in de normale games, maar Mythical Pokémon kan je enkel krijgen door fysiek aanwezig te zijn op speciale events. In latere Pokémon kon het ook eens gebeuren dat er Mythical Pokémon te krijgen waren in online events.

Celebi is zowel Psychic als Grass, en is daardoor zwak voor Fire, Bug, Dark en Ghost aanvallen. Daarnaast zijn ook de stats van deze Pokémon niet geweldig, wat de trend bevestigd dat Mythical Pokémon niet perse ideaal zijn voor competitieve matches in Pokémon Go.

Maar aangezien Celebi zo zeldzaam is, is het toch zeker de tijd en moeite waard om de 'A Ripple in Time' Special Research questline af te werken. Er is namelijk geen manier om een trade te doen voor Celebi.

Celebi en Mew zijn ook niet de laatste Mythical Pokémon. Elke generatie voegt wel een of twee van deze Pokémon toe. In Gen 3 hebben we bijvoorbeeld Jirachi en Deoxys en ook deze krijgen hun eigen Special Research Quests.

Wil je meer weten? Start dan eens bij onze Pokémon Go tips en tricks - de grote gids voor meer tips.

Read this next