Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Pokémon Go Castforms: alle verschillen en weersomstandigheden uitgelegd

Wat zijn castforms en wat is er nodig om ze tevoorschijn te laten komen?

Alle Pokémon Go Castform Pokémon verzamelen is weer een doel om op te mikken wanneer je je eindelijk je Gen 3 Pokédex volledig gevuld hebt.

Vergelijkbaar met Unown in Pokémon Go, zijn er meerdere forms (Pokémon met meerdere uiterlijken) van een Pokémon te vinden in het wild.

In vergelijking met Unown zijn er gelukkig maar een paar verschillende versies die je moet vinden, en zijn ze niet afhankelijk van een evenement of puur geluk, maar afhankelijk van het weer.

Hoeveel Pokémon Go Castform versies zijn er?

Als je alle vormen van Castform wil vangen, dan zijn er in totaal vier forms waar je naar moet uitkijken.

Net zoals Alolan Pokémon en Shinies delen Castforms één plek in de Pokédex maar geeft die ene entry wel alle Castforms weer die je al gevangen hebt.

Elke form heeft een uniek uiterlijk gebaseerd op het type dat ze zijn, deze forms zijn Normal, Sunny, Rainy of Snowy.

Gelukkig toont elke variant die je nog niet gevangen hebt zich als een schaduw op je radar. Zo kan je gemakkelijk zien dat er een form in de buurt is die je nog niet hebt.

In tegenstelling tot Unown, die met elke generatie extra forms kreeg, zijn Castform's vier forms meteen allemaal beschikbaar geworden tijdens de gen 3 update en kunnen ze dus allemaal al gevangen worden. Onder de juiste omstandigheden weliswaar.

Het Pokémon Go Ultra Unlock Part 1: Time event is hier. Wist je al dat je er nu ook Pokémon Go Trading bestaat, waarmee je Pokémon met vrienden kunt ruilen? Of heb je nog meer Pokémon Go tips en tricks nodig? Zoals de nieuwe Pokémon Go Research Quests om de Pokémon Go Mew te vangen. Weet je alles al over Pokémon Go Raids en Pokémon Go Gyms? Denk er ook steeds aan dat je Pokémon Go Eggs kunt uitbroeden, of een Pokémon Go Map kunt gebruiken om de Pokémon Go Legendary Pokémon en Pokémon Go Gen 3 Pokémon van alle verschillende Pokémon Go Types te vangen.

Hoe alle Pokémon Go Castforms vangen

Castforms zijn volledig afhankelijk van het weer in de game. Al is het geen exacte wetenschap, dit zijn de weersomstandigheden die nodig zijn om elke castform te vinden:

CastformWeersomstandigheden
Normal CastformHelder weer, bewolkt, winderig
Sunny CastformZonnig weer (maar ook 's nachts)
Rainy Castform Regen of regenachtig weer
Snowy CastformSneeuw of mist

Wanneer een specifieke Castform verschijnt, zal deze overigens niet van vorm veranderen als het weer ondertussen veranderd. Verschenen is verschenen.

Castforms kunnen ook tevoorschijn komen me Lures en Incense, en dan nemen ze ook de Castform aan van het weer waarin ze oorspronkelijk verschenen.

Wil je meer weten? Start dan eens bij onze Pokémon Go tips en tricks - de grote gids voor meer tips.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article
Follow a topic and we'll email you when we write an article about it.

Pokémon Go

Android, iOS

Related topics
Over de auteur
Redactie avatar

Redactie

Teamwork!

Dit artikel is tot stand gebracht door verschillende Eurogamer Benelux-redacteurs. Teamwork!

Reacties