Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Pokémon Go Buddy Adventure: hoe hartjes krijgen, je Buddy Level verhogen en Best Buddy worden uitgelegd

Het uitgebreide Buddy-systeem uitgelegd

Pokémon Go Buddy Adventure is een grote update voor één van de oudste features in de game.

Net zoals eerder kan je een Buddy kiezen die naast je wandelt en Candy verdient terwijl je op verkenning gaat. Nieuw is dat je Buddy nu ook op de kaart verschijnt en je kan helpen tijdens battles. Ook kan je met je Buddy spelen en hem Berries voeden in AR mode.

Net zoals met Pokémon Friends, kan je je relatie met je Buddy verbeteren. Hoe beter je vriendschap, hoe beter de beloningen die je krijgt van je Buddy.

Op deze pagina:

Wat voegt Buddy Adventure toe in Pokémon Go?

Wanneer je Trainer Level 2 bereikt, activeert Buddy Adventure een aantal nieuwe activiteiten en voordelen:

  • Je kan met je Buddy spelen en hem Berries voeren in AR mode
  • Je Buddy volgt je op de kaart
  • Je Buddy level verhogen heeft verschillende voordelen, waaronder hulp bij het vangen van Pokémon, een CP boost, en items vinden
  • Je kan met tot drie andere spelers dezelfde AR ruimte delen en dus een groepsfoto maken van elkaars Pokémon.

Zoals eerder het geval is kan je met je Buddy wandelen (1km, 3km, 5km or 20km, afhankelijk van hoe zeldzaam de Pokémon is) en zo Candy verdienen. Dit werkt buiten het 'Adventure' systeem, dus zelfs als je je Buddy niet mee op je kaart ziet lopen, verzamelt je Buddy nog steeds Candy.

Je kan tot twintig keer per dag van Buddy wisselen, waardoor je bovenstaande voordelen van meerdere Pokémon kan krijgen.

Hoe met je Buddy spelen en voederen in Pokémon Go

Laten we starten bij de basics. Om met je Buddy te spelen in Pokémon Go, moet je eerst Trainer Level 2 zijn en jezelf een Buddy geven. Tik vervolgens op het buddy icoontje linksonder naast je trainer profiel.

Druk vervolgens op de 'Play'-knop. Je camera zal activeren. Als je in AR-mode bent, moet je eerst een platte oppervlakte vinden. Houdt je camera erop gericht tot er gele voetstapjes verschijnen, en tik vervolgens op die voetstapjes.

Het kan zijn dat de game je waarschuwt dat je te dicht bij je Buddy bent. Neem dan een stap of twee achteruit en je buddy zal verschijnen.

Als je het hier lasting mee hebt, kan je ook AR mode uitzetten in de Settings. Je Pokémon verschijnt dan gewoon op je scherm op een zwarte achtergrond.

Met de Pokémon voor je, kan je ermee spelen door over je Pokémon te wrijven. Je kan de Pokémon ook voeden.

In tegenstelling tot wanneer je een Pokémon wil vangen, kan je niet gewoon op de Berry tikken. Bij je buddy moet je je Berry gooien als een Pokéball in de mond van je Buddy. Je verliest de berry gelukkig niet als je mist.

Wanneer de meter van je Buddy terug vol is (de meter met het Berry icoontje staat bovenaan je scherm als je voedert), zal je Buddy een Adventure starten met jou. Je verzamelt vanaf dan hartjes met die Pokémon.

Hoe met je Buddy op de kaart lopen en op Adventure gaan in Pokémon Go

Om hartjes te verdienen bij je Buddy van bepaalde activiteiten, zoals samen wandelen of samen battles doen, moet je Buddy te zien zijn op de kaart. Alleen dan ben je in 'Adventure' modus. Ze zullen naast je wandelen, vliegen of rollen tot het metertje leeg is en je ze terug moet voederen.

Zorg dus dat je altijd wat Berries klaar hebt voor je Buddy. Drie normale Berries zijn voldoende. Hun humeur zal verbeteren en je krijgt een melding dat je Buddy je vervoegt op een Adventure.

Het duurt ongeveer drie uur voordat de Buddy terug teveel honger heeft om met je mee te lopen. Je kan zien hoeveel honger je Buddy heeft aan de hand van het metertje boven zijn icoontje linksonder.

Je kan die meter altijd terug bijvullen. Je kan tijdens het spelen af en toe een Berry geven, of gewoon drie Berries geven als de meter volledig leeg is.

Belangrijk om te weten is dat als je wisselt tussen Buddies, ze onmiddellijk terug een lege meter krijgen. Je zal ze dus opnieuw moeten voederen. Dit klinkt frustrerend maar het is tegelijk een manier om heel snel veel hartjes te verdienen. Je kan een paar keer heen en weer wisselen tussen Buddy en telkens een hartje verdienen door drie Berries te geven.

Hoe maak je je Buddy 'excited' met of zonder Poffin in Pokémon Go

Wanneer je in Adventure mode bent, kan je activiteiten uitvoeren met je Buddies om hun humeur te verbeteren. Hun beste humeur, 'excited', geeft je ook bepaalde voordelen voor een bepaalde tijd.

Wanneer je buddy 'excited' is (aangeduid door een icoontje omringd door hartjes), krijg je de volgende bonussen:

  • Candy afstanden worden gehalveerd
  • Je max dagelijkse hartjes verhoogt tot 20

Het heeft dus zeker zijn voordelen. Een Pokémon excited krijgen doe je op één van de volgende manieren:

  • Gebruik een Poffin - dit item kan je enkel krijgen door het te kopen in de winkel voor 100 PokéCoins. Dit vult de hartjes volledig voor de rest van de dag
  • Doe genoeg verschillende activiteiten

De tweede manier is 'gratis', maar het is niet gemakkelijk noch erg duidelijk wat je precies moet doen. Je moet 32 'punten' verzamelen door verschillende activiteiten te doen, maar je kan ze niet allemaal tegelijk doen. Elke individuele activiteit kan je maar om het half uur doen, met uitzondering van wandelen.

Dit is hoeveel punten je krijgt van elke activiteit:

Image credit: 7Kishi on reddit

Je kan wel meerdere Battle punten winnen in een half uur, als het allemaal verschillende soorten Battles zijn (Trainer Battle, Team Rocket Grunt battle, Team Rocket Leader battle, Gym Battle, Raid,...) . Daarnaast kan je Souvenirs ontvangen, Presents ontvangen en nieuwe PokéStops bezoeken allemaal onbeperkt doen.

Elke 30 minuten wordt er ook een punt afgetrokken. Je kan dan een activiteit doen om snel terug een punt bij te krijgen.

En wanneer je Buddy 'excited' is, duurt het maar evenlang als wanneer je Buddy goed gegeten heeft: drie uurtjes. En je moet constant activiteiten doen om het zo hoog te houden.

Het kan dus best een gedoe zijn, en de Poffin is de gemakkelijkste manier om hier van af te geraken. Jammer dat het meteen ook de manier is waar Niantic geld voor vraagt. Je Buddy excited krijgen, komt van pas op events zoals een Community Day, maar ironisch genoeg zijn dat net de momenten waarop je zoveel activiteiten hebt, dat het al gemakkelijker is om je Buddy excited te krijgen. Toch raden we aan om Poffins te sparen voor zo'n momenten. Dan kan je maximaal genieten zonder aandacht te moeten besteden aan al die extra randzaken.

Hoe hartjes krijgen en je Buddy Level verhogen level in Pokémon Go

Er zijn vele verschillende dagelijkse interacties die je kan doen met je Buddy. Deze geven je telkens hartjes. Door hartjes te verzamelen bereik je uiteindelijk de 'excited' status voor die dag om eerder genoemde bonussen te krijgen, en krijg je ook hun Buddy level omhoog.

Je kan tot 10 hartjes per dag verdienen (of 20 als je Buddy 'excited' is) door de volgende activiteiten te doen:

ActiviteitWat moet je doenMax hartjes per dag te verdienen
Samen wandelenWandel 2km met je Buddy te zien op de kaart3
Geef je buddy een berryVul de berry meter volledig3
Speel samenAai in AR mode tot je een hartje krijgt1
Battle samenBattle in een Gym, Raid, Team Rocket battle of tegen een andere trainer met je Buddy in je team (en je buddy is te zien op de kaart)1
Neem een fotoNeem een snapshot via het Buddy scherm terwijl je in Adventure mode bent1
Bezoek een nieuwe plekDraai aan een PokéStop of Gym waar je nog niet eerder geweest bent1
BonusVerzamel een Present, Souvenir of bezoek een 'interessante plek' die je Buddy aanduidt3

Belangrijk: je Buddy moet in Adventure mode zijn voordat het telt. Dus bijvoorbeeld, als je in AR mode gaat en met je Buddy speelt voordat je hem Berries geeft zodat hij op de kaart verschijnt, dan krijg je geen hartje voor dat spelen.

Het Pokémon Go Ultra Unlock Part 1: Time event is hier. Wist je al dat je er nu ook Pokémon Go Trading bestaat, waarmee je Pokémon met vrienden kunt ruilen? Of heb je nog meer Pokémon Go tips en tricks nodig? Zoals de nieuwe Pokémon Go Research Quests om de Pokémon Go Mew te vangen. Weet je alles al over Pokémon Go Raids en Pokémon Go Gyms? Denk er ook steeds aan dat je Pokémon Go Eggs kunt uitbroeden, of een Pokémon Go Map kunt gebruiken om de Pokémon Go Legendary Pokémon en Pokémon Go Gen 3 Pokémon van alle verschillende Pokémon Go Types te vangen.

Pokémon Go Buddy levels en voordelen lijst: Hoe lang duurt het om Good, Great, Ultra en Best Buddy level te bereiken

Wanneer je voor het eerst met je Buddy speelt, dan wordt hij een Good Buddy. Dat is het eerste van vier Buddy Levels dat je kan bereiken. Elk Buddy Level voegt nieuwe voordelen toe.

Je Buddy Level stijgt als je een bepaald aantal hartjes verzameld. Hieronder heb je een tabel met elk niveau, de voordelen, en hoeveel hartjes je nodig hebt om dat niveau te bereiken:

Buddy LevelHartjes nodigBonussen
Good Buddy1Adventuring Buddy: je Buddy kan nu op de kaart verschijnen

Readable Mood: je kan zien hoe opgewekt je Buddy is

Find Gifts: Buddies brengen je Gifts wanneer je bijna geen meer hebt
Great Buddy70Catch Assist: Willekeurige kans dat je een Pokémon toch vangt, zelfs als je mist met de Pokéball

Find Presents: Buddy kan nu ook normale items vinden
Ultra Buddy150Find Locations: Buddies helpen je nu om 'interessante plekken' te vinden

Find Souvenirs: Deze vondsten worden bijgehouden op je Buddy scherm
Best Buddy300CP Boost: 1+ level verhoging - Level 40 wordt dus Level 41 terwijl die Pokémon je Buddy is

Best Buddy Ribbon: Speciale badge dat je Buddy kan dragen
Een blik op de laatste beloning - een Best Buddy Ribbon.

Dat je buddy helpt bij het vangen van Pokémon en de CP boost alleen al zorgen dat het de moeite is om je Buddy level zo hoog mogelijk te krijgen. En met de toevoeging van Souvenirs, hebben we ook iets nieuws te verzamelen!

Wil je meer weten? Start dan eens bij onze Pokémon Go tips en tricks - de grote gids voor meer tips.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Pokémon Go

Android, iOS

Related topics
Over de auteur
Redactie avatar

Redactie

Teamwork!

Dit artikel is tot stand gebracht door verschillende Eurogamer Benelux-redacteurs. Teamwork!
Reacties