Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Pokémon Go Battle League: Season 2 rank beloningen, regels en start- en einddatum uitgelegd

Alles wat je moet weten over het nieuwe seizoen van de Pokémon Go Battle League.

De Pokémon Go Battle League neemt de Pokémon Go Battles en brengt dit naar een wereldwijd, competitief niveau waar iedereen aan kan meedoen.

De Go Battle League heeft een eigen structuur, waarbij spelers in Ranks verdeeld worden dat elke Season gereset wordt.

Net zoals Raids kan je gratis of betalend meedoen, met verschillende Go Battle League beloningen afhankelijk van wat je kiest.

Op deze pagina:

Hoe werkt de Pokémon Go Battle League, van Ranks tot Seasons

Er zijn veel aspecten van de Pokémon Go Battle League die we moeten uitleggen maar dit is de basis samengevat:

 • De Pokémon Go Battle League vindt plaats gedurende een 'Season', en roteert door alle drie bestaande Leagues. Leagues zijn categorieën waarin Pokémon in verdeeld worden op basis van hun CP: de Great League (tot 1500 CP), de Ultra League (tot 2500 CP) en de Master League (alle CP). De Battle League roteert door deze drie Leagues elke twee weken.
 • Als je meedoet stijgt je Pokémon Go Battle League Rank. Je start bij Rank 1 en het maximum is Rank 10. Voor elke Rank zijn er andere vereisten waar je aan moet voldoen om naar de volgende Rank te gaan. Dit kan een bepaald aantal battles doen zijn, of een bepaald aantal battles winnen. Wanneer je een bepaalde Rank haalt, kan je Rank niet meer dalen tot het Season eindigt.
 • Je hebt ook een 'battle rating' die stijgt als je win ten daalt als je verliest. Dit bestaat naast het Rank systeem, maar je moet wel een zekere battle rating halen om bij de laatste drie Ranks te geraken. Het geeft je ook iets om in te verbeteren (of met je vrienden te vergelijken) als je Rank 10 hebt bereikt in een Season.
 • Om mee te doen met de Go Battle League moet je eerst 3 km wandelen. Je vooruitgang hiervan wordt getoond in het Battle Screen. Er zijn hier nog een aantal zaken belangrijk: per 'charge' (waar je 3 km voor wandelt) mag je vijf battles doen, en je kan charges 'opslaan'. Dat betekent dat je je charge niet moet gebruiken voordat je mag beginnen wandelen voor je volgende charge. Je mag maximum 3 charges per dag gebruiken, ofwel 15 battles in de Go Battle League.
 • Daarnaast kan je ook na een bepaalde wandelafstand beslissen om PokéCoins te betalen om een charge te kopen. De kostprijs van die charge wordt goedkoper naarmate je dichter bij de 3 km zit. (Update:) tijdens de corona-crisis moet je niet meer wandelen of PokéCoins uitgeven om mee te doen met de Go Battle League!
 • Voor de vijf matches die je speelt in een set kan je beloningen krijgen. Deze beloningen staan onderaan en worden verdeeld in 'free' en 'premium'. Met een Premium Battle Pass (die de Premium Raid Pass vervangt) kan je de premium beloningen krijgen. Belangrijk is dat je in het begin van je vijf battles moet kiezen of je voor de free of premium beloningen gaat. Je kan halverwege bijvoorbeeld niet meer wisselen.
 • Er zijn ook extra beloningen die je krijgt als je in rank stijgt en op het einde van een season.
Cover image for YouTube videoPokémon Go PvP gameplay: Distance battle against an Ultra Friend

Pokémon Go Battle League Season start en einde en Go Battle League level vereisten

Net zoals de voorbije seasons zal Go Battle League Season 2 roteren tussen de Great League, Ultra League en de Master League elke twee weken. Dit zijn de datums waarop alle Leagues lopen:

 • Season 2 Great League: maandag 11 mei tot maandag 1 juni
 • Season 2 Ultra League: maandag 1 juni tot maandag 22 juni
 • Season 2 Master League: maandag 22 juni tot 6 juli
 • Season 2 alle leagues beschikbaar: maandag 6 juli tot maandag 13 juli

Elke League wisselt telkens om 22u's avonds.

De eerste Premier Cup zal ook gehouden worden tijdens Go Battle League Season 2. Deze start maandag 15 juni tegelijk met de Master League en duurt tot het einde van Season 2 op maandag 6 juli.

Er staat geen limiet op de CP van de Pokémon die je kan meenemen naar de Premier Cup, maar Legendary en Mythical Pokémon mogen niet. Een fijne beslissing voor de spelers die het beu zijn om tegen Giratina te vechten.

Go Battle League Season 3 begint op 13 juli.

Pokémon Go Battle League regels en battle beperkingen

Go Battle League battles werken op dezelfde manier als een Battle tegen een Friend, maar er zijn een aantal regels en beperkingen om het fair te maken:

 • Elke keer als je meedoet aan de Go Battle League, moet je een 'set' van vijf matches spelen .
 • Er staat een limiet op het aantal Go League Battles dat je op een dag kan doen, en dat is vijf sets per dag (tot 25 battles dus). Het maakt niet uit of 'free' of 'premium' is.
 • Je kan maar één Pokémon van elke soort in je Battle Team zetten. Geen drie Pikachu's dus.
 • De regels van Battles zijn ook aangepast. Als de Pokémon hun Charged Attacks op hetzelfe moment gebruiken, dan zal de Pokémon met de hoogste Attack eerst gaan. Als deze exact hetzelfde is, wordt de eerste Pokémon willekeurig gekozen.
 • Als je tussen Pokémon wisselt, dan worden alle veranderingen die je aan hun Attack of Defence deed (zoals buffs of debuffs van aanvallen) opnieuw gereset.

Pokémon Go Battle League Rank vereisten

In de Go Battle League moet je door 10 Ranks stijgen per Season. Om een nieuwe Rank te bereiken moet je telkens andere dingen doen, en voor het bereiken van elke Rank krijg je ook andere beloningen. Laten we een kijkje nemen:

Pokémon Go Battle League Ranks lijst

 • Go Battle League Rank 1 - Hier start je automatisch op
 • Go Battle League Rank 2 - Win een bepaald aantal Go League Battles
 • Go Battle League Rank 3 - Win een bepaald aantal Go League Battles
 • Go Battle League Rank 4 - Win een bepaald aantal Go League Battles
 • Go Battle League Rank 5 - Win een bepaald aantal Go League Battles
 • Go Battle League Rank 6 - Win een bepaald aantal Go League Battles
 • Go Battle League Rank 7 - Win een bepaald aantal Go League Battles
 • Go Battle League Rank 8 - Bereik een Go League Battle rating van 2000
 • Go Battle League Rank 9 - Bereik een Go League Battle rating van 2500
 • Go Battle League Rank 10 - Bereik een Go League Battle rating van 3000

Samengevat: voor Ranks 2 tot 7 te bereiken moet je matches winnen, en voor Ranks 8 tot 10 te bereiken moet je je Battle League rating verhogen.

Het Pokémon Go Ultra Unlock Part 1: Time event is hier. Wist je al dat je er nu ook Pokémon Go Trading bestaat, waarmee je Pokémon met vrienden kunt ruilen? Of heb je nog meer Pokémon Go tips en tricks nodig? Zoals de nieuwe Pokémon Go Research Quests om de Pokémon Go Mew te vangen. Weet je alles al over Pokémon Go Raids en Pokémon Go Gyms? Denk er ook steeds aan dat je Pokémon Go Eggs kunt uitbroeden, of een Pokémon Go Map kunt gebruiken om de Pokémon Go Legendary Pokémon en Pokémon Go Gen 3 Pokémon van alle verschillende Pokémon Go Types te vangen.

Pokémon Go Battle League beloningen

Er zijn verschillende soorten beloningen die je kan krijgen in de Go Battle League, maar de belangrijkste zijn de beloningen die je krijgt na het winnen van sets. Je krijgt hier de kans om bepaalde Pokémon te vangen.

De volgende info kan verschillen van season tot season maar op het moment van schrijven zijn dit de Pokémon Go Battle League beloningen:

Go League beloningen voor het winnen van sets

Elke set bestaat uit vijf matches, en je krijgt betere beloningen telkens je een battle wint in zo'n set. Als je elke match wint krijg je dus vijf beloningen.

Voor je begint te spelen, moet je kiezen tussen standaard beloningen of premium beloningen. De standaard beloningen zijn gratis, maar voor de Premium beloningen moet je een Premium Pass gekocht hebben. Premium beloningen houden meestal in dat je gewoon meer items krijgt per win of dat je sneller betere items krijgt.

Je kan de beloningen die je kan krijgen op voorhand zien. Dat maakt het gemakkelijker om te beslissen of je een Premium Pass wil inzetten of niet (want zelfs met een Premium Pass is winnen niet gegarandeerd!).

Mogelijke beloningen in zowel de gratis als premium Battle League zijn:

Alle Go League Rank Pokémon die je kan vangen als beloning

De Pokémon die je kan vangen zijn hetzelfde of je nu voor de gratis of de premium Go Battle League gaat. Wel zijn de Pokémon afhankelijk van je Rank. Als je de gratis versie speelt, dan krijg je gegarandeerd de kans om een Pokémon te vangen na elke drie gewonnen Battles. Als je Premium hebt gekozen, dan kan je al een Pokémon tegenkomen na je eerste gewonnen Battle.

Hoe hoger je Rank, hoe meer Pokémon je kan tegenkomen. Er is ook telkens meer kans dat het om een zeldzame Pokémon gaat. Dit zijn ze:

RankGegarandeerde PokémonAndere mogelijke Pokémon
1MetagrossTepig
Snivy
Oshawatt
2Geen als je Metagross vingPokémon van vorige rank
3 Geen als je Metagross ving Pokémon van vorige rank
4StunfiskBeldum
Skamory
Pokémon van vorige rank
5Geen als je Metagross en Stunfisk ving Pokémon van vorige rank
6Geen als je Metagross en Stunfisk ving Pokémon van vorige rank
7Geen als je Metagross en Stunfisk ving Pokémon van vorige rank
8RuffletLapras
Litwick
Deino
Shieldon
Larvitar
9Scraggy Pokémon van vorige rank
10Pikachu Libre Pokémon van vorige rank

Gegarandeerde Pokémon zijn Pokémon die je zeker en vast zal tegenkomen, zelfs als je niet vaak genoeg gewonnen hebt in een specifieke Rank. Dat betekent dat als je Stunfisk bijvoorbeeld nog niet gezien hebt tegen dat je Rank 8 bereikt, en dan eindelijk een kans krijgt om een Pokémon te vangen, je automatisch Stunkfisk zal krijgen in plaats van Rufflet.

Als je dan Stunfisk gevangen hebt, zal de volgende Pokémon die je kan vangen Rufflet zijn.

Metagross en Stunfisk kom je gegarandeerd tegen op respectievelijk Rank 1 en 4.

Andere Pokémon Go Battle League beloningen

Net zoals in Season 1 krijg je special avatar style items en een nieuwe pose geïnspireerd door Steven Stone als je Rank 10 bereikt.

Steven Stone was de grote Champion van de Hoenn Pokémon League in Pokémon Ruby, Sapphire, Omega Ruby en Alpha Sapphire. Hij is gespecialiseerd in Steel Pokémon, en dat is waarschijnlijk waarom zowel Beldum als Metagross deel uitmaken van de lijst Pokémon die je kan vangen in de Go Battle League dit season.

Je krijgt de kleren die hierboven afgebeeld staan ook als je Rank 7 bereikt. Deze zijn geïnspireerd door Pikachu Libre.

Als je op het einde van het Season rank 7 of hoger bereikt, krijg je ook nog een Elite Fast TM.

Wil je meer weten? Start dan eens bij onze Pokémon Go tips en tricks - de grote gids voor meer tips.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Pokémon Go

Android, iOS

Related topics
Over de auteur
Redactie avatar

Redactie

Teamwork!

Dit artikel is tot stand gebracht door verschillende Eurogamer Benelux-redacteurs. Teamwork!

Reacties