Skip to main content

Pokémon Go Battle: hoe vecht je tegen andere trainers en welke beloning krijg je ervoor

Alles wat je moet weten over de Pokémon Battle in Pokémon Go

Pokémon Go Battles zijn Pokémon gevechten tegen andere spelers, ook wel PvP genoemd (Player versus Player). Zo kan je net als in de normale games of als in de tekenfilm tegen andere trainers en vrienden je Pokémon testen.

Deze update, samen met de Trade update, betekende dat Pokémon Go eindelijk een veelgevraagde feature kregen: de mogelijkheid om tegen andere spelers te vechten met je Pokémon.

Op deze pagina:

Hoe vecht je battles en train je in Pokémon Go

In Pokémon Go kan je een battle doen tegen een andere speler van zodra je Trainer Level 10 of hoger bent.

Als je pas begonnen bent met de game, geen zorgen, het duurt absoluut niet lang om zover te geraken, en je zal tegen dan een hele collectie Pokémon hebben om uit te kiezen.

Zodra je Trainer Level 10 bereikt hebt, zijn er twee manieren om tegen anderen te vechten in Pokémon Go.

Hoe doe je een battle tegen andere spelers in Pokémon Go

Er zijn twee manieren om een Pokémon battle te houden:

 • Lokaal: Open het 'Nearby' menu, dat je onderaan rechts op de kaart ziet. Dit geeft je verschillende Battle opties. Door op de 'Challenge a Trainer' knop te drukken en de QR code op het andere scherm te scannen, kan je een battle starten. Je hoeft hiervoor geen Open the 'Nearby' menu, which is at the bottom right corner of the map screen. This will give you a variety of Battle options. Trap the 'Challenge a Trainer' button and scan the QR code on another player's screen (also found in the same menu). You don't need to be Friends te zijn.
 • Op afstand: Hiervoor moet je wel vrienden zijn, Ultra of Best Friendszelfs. Dan kan je tegen elkaar een battle voeren vanop afstand. Wanneer je er klaar voor bent ga je naar je Friends en kies je de speler waarmee je een battle wil doen. Druk op de Battle knop en ze zullen hier bericht van krijgen. Als ze de uitdaging accepteren, kan de battle beginnen!

Hoe trainen tegen de computer in Pokémon Go

Je kan ook een Pokémon Go battle tegen de computer doen om te trainen. Hiervoor open je het 'Nearby' menu door op de knop rechtsonder te drukken. Hier krijg je verschillende opties voor Battles.

Bovenaan staan de leaders van de drie Teams. Je kan met hen een battle houden om te oefenen en ondertussen ook wat beloningen te krijgen.

Laten we een kijkje nemen bij een battle tegen Blanche:

Bekijk op YouTube

Hoe werken Pokémon Go Battles

Deze info over PvP battles is essentieel:

 • Elke speler in een battle heeft een team van drie Pokémon. In een Raid of Gym zijn dit er zes.
 • Je kan tijdens de battle wisselen tussen deze drie Pokémon.
 • Een battle is niet turn based (zoals in de games). Toch werken ze anders dan in gyms en raids. Nog steeds moet je op je scherm tikken om damage te doen met Fast Moves, maar terwijl moet je voor Charge Moves swipen over je scherm om 'orbs' te vangen wanneer ze verschijnen. Het vraagt dus een beetje meer van je als speler.
 • Ook kan je gebruik maken van Protect Shields om je te verdedigen tegen een aanval. Je kan er maar twee gebruiken per battle dus kies je timing goed: wacht je tot er een sterkere Pokémon tevoorschijn komt of gebruik je deze nu al om het gevecht beter te beginnen?
 • Er zijn drie leagues: Great League, Ultra League en Master League. Elke league heeft een maximum voor de CP van de Pokémon die meedoen, een soort gewichtsklasse dus. De leagues zijn dus niet beperkt tot enkel de beste Pokémon met de hoogste CP. Zwakkere Pokémon met een lagere CP krijgen hun plekje in de spotlight in de Great League. Dit zijn de verschillende maximum CP per league:
  • Great League - max 1500 CP
  • Ultra League - max 2500 CP
  • Master League - geen max CP

Pokémon Go Battle beloningen uitgelegd

Als je een Trainer Battle doet, krijg je achteraf de volgende beloning, of je nu gewonnen hebt of niet:

Je krijgt bovenstaande beloningen echter niet gratis. Je kan maar één keer per dag die beloning krijgen als je traint tegen de computer, en maximum drie keer per dag als je tegen andere spelers vecht.

Naast bovenstaande beloningen, zorgen Trainer Battles er ook voor dat je dichter bij die Ace Trainer Medal komt.

Het Pokémon Go Ultra Unlock Part 1: Time event is hier. Wist je al dat je er nu ook Pokémon Go Trading bestaat, waarmee je Pokémon met vrienden kunt ruilen? Of heb je nog meer Pokémon Go tips en tricks nodig? Zoals de nieuwe Pokémon Go Research Quests om de Pokémon Go Mew te vangen. Weet je alles al over Pokémon Go Raids en Pokémon Go Gyms? Denk er ook steeds aan dat je Pokémon Go Eggs kunt uitbroeden, of een Pokémon Go Map kunt gebruiken om de Pokémon Go Legendary Pokémon en Pokémon Go Gen 3 Pokémon van alle verschillende Pokémon Go Types te vangen.

Wat je nog meer moet weten over Pokémon Go Trainer Battles en gevechten doen

Hierboven hebben we de essentiële informatie al opgeschreven, maar hij zijn nog wat andere handige weetjes:

 • Er zijn geen leaderboards in de game, dus spelers moeten dit zelf bijhouden op een andere plek.
 • De tweede Charge Move wordt tegelijk geïntroduceerd in alle game modes, inclusief gyms en raids. Deze tweede Charge Move komt uit de lijst van moves die de Pokémon nu al kan gebruiken.
 • Individuele Charge Moves herladen op verschillende snelheden. Dat vereist wat extra strategie dan gewoon op het scherm tikken en ze gebruiken zodra je kan.
 • Een tweede Charge Move geven aan een Pokémon kost Candy en Stardust. Deze komt overeen met de Pokémon Buddy afstanden.
 • Uitdagingen van andere spelers om een battle te voeren worden gemeld via een notificatie in de game.
 • Niantic heeft gezegd dat ze interesse hebben om Trainer Battles uit te breider in de toekomst, maar heeft nog niks specifiek gezegd hierover. Zaken als status effects (paralysed, sleep, etc) en Mega Evolutions zijn mogelijkheden.
 • Niantic gaat ook meer tegenstanders introduceren in de game waar je een Battle tegen kunt doen. De Team Rocket Invasions die geïntroduceerd werden in de zomer van 2019 zijn hier het eerste voorbeeld van.
 • Accounts van kinderen kunnen geen battle doen tegen andere trainers, maar wel tegen computergestuurde tegenstanders.
 • Er staat een tijdslimiet op hoelang een Battle kan duren. Als beide Trainers nog Pokémon in leven hebben als de tijd afloopt, dan wordt de winnaar bepaald aan wie de meeste Pokémon over heeft. Als dat gelijkspel is, wordt er gekeken naar welke Trainer nog de meeste HP heeft.
 • Niantic heeft gekeken naar de mogelijkheid om Trainers elk zes Pokémon te geven in een Battle (in vergelijking met het huidige drie Pokémon) maar vond dat een Battle zo te lang duurde en niet in lijn lag met het snelle tempo waar Pokémon Go voor gekend is.
Bekijk op YouTube

Wil je meer weten? Start dan eens bij onze Pokémon Go tips en tricks - de grote gids voor meer tips.

Read this next