Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Pokémon Go Articuno counters, zwaktes en beste Articuno moveset

Zo vang je de legendarische ijsvogel in Pokémon Go!

Articuno, de bevriezende Pokémon en de legendary bird die als eerste in de Pokédex staat, kun je het beste gaan vangen in Pokémon Go raids.

Articuno was een van de eerste legendarische Pokémon die zijn opwachting maakte in Pokémon Go, maar desondanks is het aangeraden om de verschillende counters en zwakke plekken van Articuno te kennen als je hem wilt vangen.

Net zoals bij alle andere Legendary Pokemon in Pokémon Go, zal Articuno enkel verschijnen in five-star raids. Het kan zijn dat je de hulp van een groep andere trainers nodig hebt om Articuno te verslaan en dankzij Remote Raiding kun je dit makkelijk van thuis uit doen.

Articuno maakt opnieuw zijn opwachting tijdens het Season of Go, naast hem komen ook Zapdos en Moltres tevoorschijn in juli 2022.

Op deze pagina:

Articuno counters en zwakke plekken in Pokémon Go

Om Articuno te verslaan in Pokémon Go, moet je zijn counters en zwaktes kennen:

 • Articuno type - Ice en flying
 • Articuno is zwak tegen - Electric, fire, rock en steel Pokémon
 • Articuno counters - Zapdos, Moltres, Entei,Raikou, Metagross, Groudon, Dialga, Garchomp, Rhyperior en Darmanitan
 • Andere Articuno tips - Hoewel je geneigd ben om het gevecht aan te vatten met een sterke fire Pokémon, zal je het toch beter doen als je een van je sterkere rock-types gebruikt. Dankzij Articuno's dubbele flying-type, zullen die type moves iets effectiever zijn.

Articuno CP in Pokémon Go

Hieronder vind je de CP-levels die je mag verwachten in een gevecht tegen Articuno in een raid:

 • CP in raids - 40,165 CP
 • CP na vangst - 1,743 CP
 • CP met maximale weather (Snow) na vangst - 2,179 CP

Beste Articuno Moves in Pokémon Go

Articuno kan deze Fast en Charged moves gebruiken in Pokémon Go:

Articuno.

Fast Moves:

 • Frost Breath (Ice)
 • Ice Shard (Ice)

Charged Moves:

 • Ancient Power (Rock)
 • Blizzard (Ice)
 • Ice Beam (Ice)
 • Icy Wind (Ice)

Alles wat we weten over Articuno

Naast Zapdos en Moltres, maakt Articuno ook deel uit van het eerste legendarische trio dat in de Pokémon franchise voorkwam - de legendary birds.

Door hun verschijning als eerste legendarische trio in de reeks, hebben deze drie vogels de norm gezet van wat spelers verwachten van legendary Pokémon. Daar hoort hun gedeelte type, in dit geval Flying Pokémon, bij maar ook hun gelijkaardige ontwerp dat duidelijk toont wat hun secundaire types zijn. Wat Pokémon lore betreft, deze drie legendary bird Pokémon staan allemaal onder bevel van Lugia.

Zapdos en Moltres zijn de andere leden van het legendarische bird trio.

Articuno wordt vaak gezien als de moeilijkst te vangen Pokémon van de eerste Pokémon games - Red, Blue en Yellow - omdat je hem onder aan de Seafoam Islands kunt vinden.

Niet alleen moeten spelers hun Pokémon gevechtsklaar houden als ze deze multi-level dungeon verkennen, maar worden ze ook vertraagd door de strength puzzels die ze moeten oplossen. Zelfs al ben je van de ene kant naar de andere kant van de eilanden gereisd, dan kan het goed zijn dat je de verstopplek van Articuno over het hoofd ziet.

Jarenlang verdwaalden veel spelers op de Seafoam Islands, wensend dat ze een Escape Rope bij zich hadden, terwijl Articuno zich waarschijnlijk in de diepe grot in zijn klauw aan het lachen was.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Pokémon Go

Android, iOS

Related topics
Over de auteur
Maarten Denoo avatar

Maarten Denoo

Pietje-precies

Keerde het multiplayergeweld de rug toe en verdiept zich nu vooral in actie-RPG’s en co-opgames. Doctoraatsstudent gamen / gokken aan KUL.

Reacties