Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Pokémon Go Arlo, Cliff, Sierra counters en Leader strategie

Alles wat je moet weten over de Team Go Rocket Leaders in Pokémon Go.

Arlo, Cliff en Sierra zijn Team Go Rocket Leaders die je kan vinden in overgenomen PokéStops in Pokémon Go naast de Team Go Rocket Grunts.

Het is aan jou om Arlo, Cliff en Sierra te vinden door Mysterious Components en de Rocket Radar te vinden.

Als je hen verslaat krijg je de kans een unieke Shadow Pokémon te vangen, en deze kan zelfs shiny zijn!

Je moet ze ook alle drie verslaan om het op te kunnen nemen tegen de grote Team Go Rocket baas Giovanni.

Op deze pagina:

Team Go Rocket Leaders en strategie in Pokémon Go uitgelegd

In Team Rocket quests en de Ultra Beast Protection Efforts quest moet je het vroeg of laat opnemen tegen Giovanni, maar voor het zover is moet je eerst de drie Team Go Rocket leaders verslaan.

Hiervoor moet je eerst Mysterious Components krijgen door Grunts te verslaan. Daarmee vorm je de Rocket Radar waarmee je Rocket Leaders kunt vinden. Je kan niet kiezen tegen welke Leader je het opneemt, dat is volledig willekeurig. Als je dus een specifieke Leader zoekt, dan zal je moeten blijven zoeken tot je de juiste vindt.

Dit zijn moeilijke battles en op pure kracht zal je het gevecht niet altijd kunnen winnen. Daarom raden we de volgende strategie aan:

  • Counters zijn heel belangrijk, dus bereid je voor door een Pokémon team samen te stellen met sterke counters.
  • Het Pokémon team van de Leader zal relatief uniek zijn voor die battle. Je kan dus niet helemaal zeker zijn tegen welke Pokémon je het op zal moeten nemen. De kans zit er dik in dat je eerst een gevecht blind moet doen om te weten welke Pokémon ze gebruiken en dan bij een tweede poging kan je een nieuw team samenstellen als reactie op de kennis die je hebt opgedaan.
  • Leaders zullen hun twee shields gebruiken voor jouw eerste twee Charge moves, zonder uitzondering. Idealiter is je eerste Pokémon dus sterk genoeg om lang genoeg te overleven zodat deze twee Charge moves kan gebruiken, en dat zo snel mogelijk. Zodra de Leaders hun shields hebben opgebruikt kan je focussen op veel damage doen. Melmetal is hier een goede keuze voor bijvoorbeeld.
  • Het goede nieuws is dat je zo vaak je wil tegen een Leader kan vechten dus je hebt zeker tijd om te experimenteren.

Uiteindelijk steunt je overwinning op hoe goed je hebt in het samenstellen van een team dat zoveel mogelijk de zwakke plekken van het Pokémon team van de Team Go Rocket Leader uitbuit. Een groot aantal Pokémon om uit te kiezen zal je dus helpen, hoe meer keuze, hoe beter.

Hieronder kan je de huidige mogelijke teams vinden voor elke Team Go Rocket Leader, samen met onze tips welke Pokémon het beste werken als counters.

Cover image for YouTube videoPokémon Go Mysterious Components Gameplay - How to create a Rocket Radar

Arlo counters en team in Pokémon Go

Hieronder staan de huidige mogelijkheden voor het team van Arlo in Pokémon Go. Onderstaande tabel werd in november 2022 geüpdated.

Niet vergeten: de eerste Pokémon is de Pokémon die je kan proberen vangen als je het gevecht wint. De rest worden willekeurig gekozen uit een poule van drie:

Eerste Pokémon Tweede Pokémon Derde Pokémon
Mawile Salamance Dragonite
Staraptor Scizor
Charizard Granbull

Arlo heeft de moeilijkste line-up van de drie leaders en heeft geen gedeelde zwakke plekken die je kunt uitbuiten. Je kunt een Fire en Steel Pokémon, zoals Reshiram of Heatran, gebruiken als een counter voor Mawile, Scizor of Granbull oftewel de Pokémon die Arlo als tweede gebruikt. Machamp is ook een goede optie vanwege zijn brute kracht tegen de drie opties op het einde. Zeker iets om over na te denken.

Tyranitar of Rhyperior met sterke Rock aanvallen zijn sterk tegen alle drie de opties die Arlo kan gebruiken als zijn tweede Pokémon. Dat zijn allemaal Flying types die allemaal zwak zijn tegen Rock Pokémon. Het is mogelijk om andere Rock-types te gebruiken, maar als je Tyranitar en Rhyperior hebt, dan is het ten zeerste aangeraden om hen te gebruiken.

Samengevat heb je tenminste een sterke Fighting Pokémon, Rock Pokémon en oftewel een Steel of Fire Pokémon (idealiter een combinatie, zoals Heatran) nodig als je het tegen Arlo opneemt.

Cliff counters en team in Pokémon Go

Hieronder staan de huidige mogelijkheden voor het team van Cliff in Pokémon Go. Onderstaande tabel werd in november 2022 geüpdated.

Niet vergeten: de eerste Pokémon is de Pokémon die je kan proberen vangen als je het gevecht wint. De rest worden willekeurig gekozen uit een poule van drie:

Eerste Pokémon Tweede Pokémon Derde Pokémon
Machop Pinsir Tyranitar
Crobat Aerodactyl
Amoonguss Camerupt

Cliff gebruikt veel Pokémon met een gedeelde zwakte, maar ondanks dat is plannen wel aangeraden. Tegen Machop gebruik je best een goede Flying of Psychic-Pokémon. Moltres of Charizard met een Flying move zijn goede keuzes en als die een Fire-aanval kunnen, zijn ze ook goed tegen Cliff's tweede Pokémon als die dan gaat voor Pinsir of Amoongus. Uit voorzorg neem je best ook een Electric-type, zoals Zapdos, mee als Crobat zijn tweede Pokémon is.

De derde fase in het gevecht tegen Cliff zijn Pokémon die allemaal zwak zijn tegen Water-types.Kyogre, Gyrados, Sharpedo of Kingler zijn allemaal goede opties.

Samengevat - start met een Psychic of Flying naar keuze, voor de tweede Pokémon gebruik je best een Fire (of Electric-type voor Crobat) en een Water-type bij de derde.

Sierra counters en team in Pokémon Go

Hieronder staan de huidige mogelijkheden voor het team van Sierra in Pokémon Go. Onderstaande tabel werd in november 2022 geüpdated.

Niet vergeten: de eerste Pokémon is de Pokémon die je kan proberen vangen als je het gevecht wint. De rest worden willekeurig gekozen uit een poule van drie:

Eerste Pokémon Tweede Pokémon Derde Pokémon
Sableye Flygon Cradily
Honchkrow Houndoom
Cacturine Snorlax

Van alle drie de leaders is Sierra de makkelijkste om te plannen, omdat dit potentiële team bijna enkel uit Dark-types bestaat die zwak zijn tegen Fairy-Pokémon. Gebruik dus een of twee goede Fairy-types met de aanval Charm, zoals Togekiss, Gardevoir of Granbull als je het jezelf makkelijk wil maken.

Voor de derde optie kies je best een goede Fighting Pokémon met Counter, zoals Machamp of Lucario, om de derde keuze van Sierra te kunnen verslaan.

Samengevat, gebruik een Fairy Pokémon met Charm voor de eerste twee Pokémon van Sierra, schakel voor de laatste over naar een Fighting Pokémon met Counter om ze vrij snel te verslaan.

Het Pokémon Go Ultra Unlock Part 1: Time event is hier. Wist je al dat je er nu ook Pokémon Go Trading bestaat, waarmee je Pokémon met vrienden kunt ruilen? Of heb je nog meer Pokémon Go tips en tricks nodig? Zoals de nieuwe Pokémon Go Research Quests om de Pokémon Go Mew te vangen. Weet je alles al over Pokémon Go Raids en Pokémon Go Gyms? Denk er ook steeds aan dat je Pokémon Go Eggs kunt uitbroeden, of een Pokémon Go Map kunt gebruiken om de Pokémon Go Legendary Pokémon en Pokémon Go Gen 3 Pokémon van alle verschillende Pokémon Go Types te vangen.

Team Go Rocket Leader beloningen in Pokémon Go

Door een Team Go Rocket Leader te verslaan verdien je een aantal mooie beloningen.

Voor elke Team Go Rocket Leader, krijg je 1000 Stardust en twee van de volgende items:

Sierra - een van de Team Go Rocket Leaders.

Je krijgt ook telkens de kans om één van die Team Go Rocket Leader's Shadow Pokémon te vangen. Voor Arlo is dit Scyther, Voor Cliff een Shadow Meowth en voor Sierra is het Sneasel.

Ook leuk: er is voor al deze Shadow Pokémon een kans dat ze shiny zijn!

Om deze Shadow Pokémon te vangen, krijg je 5 Premier Balls om te starten. Afhankelijk van een aantal factoren krijg je een aantal Bonus Poké Balls:

  • Hoeveel van je Pokémon nog in leven zijn na de Trainer Battle
  • Je Purify Pokémon (Purifier) medal rank
  • Je Defeat Team Rocket (Hero) medal rank

Veel geluk met deze Team Go Rocket leaders te verslaan!

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Pokémon Go

Android, iOS

Related topics
Over de auteur
Redactie avatar

Redactie

Teamwork!

Dit artikel is tot stand gebracht door verschillende Eurogamer Benelux-redacteurs. Teamwork!

Reacties