Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Pokémon Black/White laatste DS-delen

Geen plannen om "Pokémon Grey" te maken.

Wat hebben de kleuren blauw, rood, geel en groen, en de edelmetalen robijn, saffier, diamant en parel met elkaar gemeen? Ze draven stuk voor stuk op in de titel van allerhande Pokémon spellen. Die gekke traditie zal binnenkort voortgezet worden met Pokémon Black & White, twee aankomende DS-spellen met de lieve zakmonsters in de hoofdrol.

Nog zo'n traditie is echter dat er ongeveer een jaar na de release van twee nieuwe Pokémon games een derde, vaak superieure game op de markt komt - in dit geval zou dat Pokémon Grey zijn -, maar volgens ontwikkelaar GameFreak zal dat deze keer niet gebeuren.

Tijdens een persevent te Londen liet Mana Ibe, de ontwerper van de Pokémon voor Black & White, weten dat dit voor GameFreak de laatste twee titels binnen de reeks zijn die voor de huidige generatie zullen verschijnen. Er komt met andere woorden geen "director's cut", zoals bijvoorbeeld Pokémon Yellow of Pokémon Crystal.

Wat wij daar vooral uit opmaken? Dat GameFreak helemaal klaar is om in de toekomst de Pokémons naar de gloednieuwe 3DS te brengen!

Pokémon Black & White is vanaf 4 maart in Europa verkrijgbaar.

Gotta catch 'em all!

Reacties