Skip to main content

Pokémon 3D is veelbelovend indie project

Ontdek Johto in first-person.

Pokémon Gold en Silver zijn misschien wel de meest revolutionaire games in de lange lijn van Pokémongames die op consoles en handhelds zijn gepasseerd. Toch vond fan en indie-ontwikkelaar nilllzz dat er nog iets kon worden gedaan met de tweede generatie Pokémongames. Ze helemaal in 3D hermaken, bijvoorbeeld.

De man is druk bezig om de hele Johto regio (en later waarschijnlijk ook het aangrenzende Kanto) om te zetten tot een volledig verkenbare driedimensionale plek. De speler zal het hele continent van New Bark Town tot de Pokémon League in first-person mode kunnen doorlopen.

Een stuk van de wereld werd al naar 3D omgezet door nilllzz en het ziet er geweldig uit. Ook Pokémarkt en -center functionaliteiten lijken al geïmplementeerd. Wie eventjes door het driedimensionaal gras wandelt komt zelfs wilde Pokémon tegen die kunnen worden gevangen als je de nodige Pokéballs hebt.

En het beste van dit alles? Je kan het spel al downloaden. Nou ja, eens nilllzz weer genoeg bandbreedte heeft verzameld om wat downloads toe te laten, natuurlijk. Het spel is momenteel namelijk zo populair dat nillzz zijn downloadkanaal tijdelijk heeft moeten platleggen.

Het project en tal van screenshots kan je bewonderen op deze IndieDB pagina en valt hier (misschien) te downloaden. Het spel zit nog maar aan versie 0.16, dus verwacht niet om al Falkner te kunnen uitdagen. Het kan je echter wel al een goed voorsmaakje geven van wat er nog kan komen als de maker er de moed kan in houden. Onderstaand filmpje toont ook al wat gameplaybeelden.

Dit project is zeker even ambitieus als de PokéMMO waar een ander team momenteel hard aan werkt. En net zoals die game hopen we dat Nintendo ze niet halverwege de ontwikkeling afschiet.

Read this next