Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

PlayStationArc.com eigendom van Sony

Gerucht naam motion controller krijgt vorm.

De motion controller voor de PlayStation 3 mag dan wel recentelijk uitgesteld zijn richting de herfst van dit jaar, het apparaat duikt met de regelmaat van de klok op in onze nieuwssectie. Ook vandaag krijgen we weer wat te horen omtrent het ding, en het gaat alweer om de naam ervan.

Een kleine week geleden ontdekte Jasper dat de motion controller als de "Arc" door het leven zou gaan. Al snel doken er allerlei berichten op dat die benaming onmogelijk zou zijn omdat niemand minder dan Microsoft het drieletterwoord al gebruikt als naam voor een computermuis.

Sony lijkt zich van het laatste echter weinig aan te trekken, want zopas hebben enkele slimme speurders ontdekt dat het Japanse bedrijf in oktober 2009 de domeinnaam 'playstationarc.com' heeft laten vastleggen. Daardoor is het dus zo goed als zeker dat de motion controller als de 'PlayStation Arc' door het leven zal gaan.

Officieel moet Sony nog steeds commentaar geven op dit alles, maar we verwachten dat het bedrijf de naam van hun nieuwe controller pas echt bekend zal maken op de aankomende GDC.

De code waarin te lezen staat dat Sony de eigenaar is van de domeinnaam PlayStationArc.com
Getagged als
Over de auteur
Philip Cremers avatar

Philip Cremers

Contributor

Reacties