Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

PlayStation wil harder inzetten op mobile games

Binnenkort Uncharted en God of War op je smartphone?

PlayStation wil in de toekomst games uitbrengen voor smartphones. Dat blijkt uit een vacature op de website van het bedrijf.

De vacature is voor de positie 'Head of Mobile' bij Sony Interactive Entertainment PlayStation. Wie de job krijgt, wordt verantwoordelijk voor de 'ontwikkeling en strategie van mobile gaming' en 'de toekomst van een studio van wereldklasse'.

De Head of Mobile zal tussen verschillende departementen binnen Sony Interactive Entertainment PlayStation zweven en de verschillende franchises in de stal van Sony omvormen tot mobile games.

"Je krijgt leiding over alle aspecten van de uitbreiding van onze game development activiteiten van consoles en pc's tot mobile en live services met een focus op het succesvol adapteren van PlayStations meest populaire franchises voor mobile," aldus de vacature.

Vorige week kwam nog aan het licht dat Sony in de toekomst harder wil inzetten op bekende blockbusterreeksen en minder de nood voelt om te experimenteren met nieuwe games. Dat succesvolle reeksen zoals Uncharted, God of War, The Last of Us en Gran Turismo een mobile versie krijgen, lijkt dus binnen die strategie te passen.

Getagged als
Over de auteur
Bruce Vandeweyer avatar

Bruce Vandeweyer

Moraalfilosoof

Begon in de kleuterschool met gamen en is sindsdien nooit gestopt. Ontwikkelde de afgelopen jaren een bijna ongezonde Dark Souls obsessie, waarvan hij vandaag probeert af te kicken door zich toe te leggen op adventure en indie games.

Reacties