Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

PlayStation wil harder inzetten op mobile games

Binnenkort Uncharted en God of War op je smartphone?

PlayStation wil in de toekomst games uitbrengen voor smartphones. Dat blijkt uit een vacature op de website van het bedrijf.

De vacature is voor de positie 'Head of Mobile' bij Sony Interactive Entertainment PlayStation. Wie de job krijgt, wordt verantwoordelijk voor de 'ontwikkeling en strategie van mobile gaming' en 'de toekomst van een studio van wereldklasse'.

De Head of Mobile zal tussen verschillende departementen binnen Sony Interactive Entertainment PlayStation zweven en de verschillende franchises in de stal van Sony omvormen tot mobile games.

"Je krijgt leiding over alle aspecten van de uitbreiding van onze game development activiteiten van consoles en pc's tot mobile en live services met een focus op het succesvol adapteren van PlayStations meest populaire franchises voor mobile," aldus de vacature.

Vorige week kwam nog aan het licht dat Sony in de toekomst harder wil inzetten op bekende blockbusterreeksen en minder de nood voelt om te experimenteren met nieuwe games. Dat succesvolle reeksen zoals Uncharted, God of War, The Last of Us en Gran Turismo een mobile versie krijgen, lijkt dus binnen die strategie te passen.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

Related topics
Over de auteur
Bruce Vandeweyer avatar

Bruce Vandeweyer

Afgekickt

Speelt zelf steeds minder en minder games, maar blijft als liefhebber het wereldje volgen.

Reacties