Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

PlayStation VR2 headset specificaties bekend

Een blik in de toekomst.

Sony heeft nieuwe details bekendgemaakt over zijn nieuwe VR-headset. De opvolger van de eerste PlayStation VR heet eenvoudigweg PlayStation VR2. Via een blogpost van Vice President Hideaki Nishino zijn intussen ook alle specificaties van de nieuwe headset bekend.

De PlayStation VR2 bevat een OLED display met een resolutie van 2000×2040 per oog en ondersteunt framerates tot 120Hz. Je hebt ook niet langer een externe camera nodig, aangezien de headset een eigen systeem van 'inside-out tracking' bevat. De headset registreert ook de beweging van je ogen, waardoor je 'intuïtiever met je omgeving kunt interageren'.

Cover image for YouTube videoPlaystation VR2 full announcement (with VR2 Sense controllers)

Ook cable management is tot een minimum beperkt. Je verbindt de PS VR2 met één enkele kabel met je PS5. Daarnaast zijn ook de specificaties van de nieuwe PS VR2 Sense controllers opgelijst. Net zoals de DualSense controller maken die ook gebruik van haptic feedback en adaptive triggers.

Een releasedatum voor de headset is er nog niet. Sony heeft tijdens de presentatie wel de eerste grote exclusieve game voor de headset bekendgemaakt. Guerilla Games werkt momenteel samen met Firesprite Games aan Horizon: Call of the Mountain.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

Related topics
Over de auteur
Michiel De Coninck avatar

Michiel De Coninck

Nostalgicus

Michiel kijkt met veel nostalgie terug naar 'de goede oude tijd', toen de Sega Dreamcast nog hip was en DLC gewoon een expansion heette. Hij heeft verder een onverklaarbare voorliefde voor point-and-click adventure games.

Reacties