Skip to main content

PlayStation VR tracking problemen - Oplossingen en kalibreren

Geen misselijkheid meer.

De PlayStation VR is uit en is het tijd voor het grote publiek om in cyberspace te duiken. Om ervoor te zorgen dat je zonder problemen kan genieten van je VR-ervaring, zijn hier een aantal tips om je PlayStation VR optimaal op te stellen en tracking problemen te voorkomen. Zo blijft de Camera je bewegingen steeds registreren!

Bekijk op YouTube

Wanneer heb je een tracking probleem?

Een tracking-probleem kan zich op verschillende manieren uiten:

  • De virtuele handen/controller bewegen zonder dat jij dat doet
  • De virtuele omgeving beweegt om je heen terwijl jij stil zit of staat
  • Je krijgt een 'Outside of Area'-melding

Hoe los je een tracking probleem op?

De meeste problemen los je op door kleine aanpassing in de instellingen of je omgeving te maken. Controleer allereerst of de PS Camera geen andere lichtbronnen oppikt dan degene op je VR Headset, Move controllers of Dual Shock 4-controller. Er mag geen direct licht op de speler of de camera schijnen, en zorg er tevens voor dat reflectieve oppervlaktes zijn afgedekt of verplaatst. Dit kun je eenvoudig controleren door naar 'Instellingen > Apparaten > PlayStation Camera > PlayStation Camera aanpassen' te gaan.

Bekijk op YouTube

Als alles in je omgeving klopt, controleer dan de kabels. Check of alle kabels van de PlayStation VR en de processor unit goed zijn aangedrukt. Wees er zeker van dat de lampjes op de headset ook daadwerkelijk oplichten. Terwijl je speelt kun je controleren of je goed in het speelveld zit door op de PS-knop van de Dual Shock 4 te klikken, en vervolgens naar 'Pas PlayStation VR aan > Controleer je positie' te gaan. Je zit goed als de headset middenin het venster zit.

Het probleem kan ook uit de PS Camera komen. Controleer ook hier de kabels en wees er zeker van dat beide lenzen schoon zijn gemaakt met een droge doek. Zorg ervoor dat de camera niet meer kan bewegen nadat je alles hebt opgesteld. De optimale afstand van de camera is ongeveer twee meter.

Tot slot kun je de lichten op je apparatuur nog extra kalibreren. Laad alles goed op voordat je begint. Ga naar 'Instellingen > Apparaten > PlayStation VR > Instelling van volglampjes wijzigen' en wees er zeker van dat alle lichten te zien zijn in de locaties die op beeld worden aangegeven. Doe dit met elk apparaat dat je wenst te gebruiken.

Let er ook op dat alle controllers zijn gekoppeld met hetzelfde gebruikersaccount als waar de headset op staat. Schakel bluetooth uit op mobieltjes en andere apparaten in de buurt, dit kan verstoringen veroorzaken. Check via 'Pas PlayStation VR aan > Controleer je positie' of de controllers zichtbaar zijn als je je armen helemaal uitstrekt, zowel horizontaal als verticaal. Als dit allemaal niet werkt, probeer dan je controller te resetten en hem opnieuw te synchroniseren met je PlayStation 4.

Andere problemen met de installatie van de PlayStation VR? Lees dan snel onze PlayStation VR handleiding en tutorial voor installatie en gebruik. Nog meer weten? Check dan ook onze PlayStation VR review, bekijk de hele lijst van PlayStation VR launch games of kijk snel naar de 5 dingen die je absoluut over de PlayStation VR moet weten.

Read this next