Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

PlayStation VR - 5 dingen die je moet weten

Nieuwe realiteit.

Vandaag komt de PlayStation VR uit. Sony hoopt daarmee de markt van de virtual reality te veroveren. Maar wat moet je precies weten over deze headset van de consolefabrikant? Wij zetten de vijf belangrijkste weetjes op een rij.

Je hebt nog apparaten nodig

Heel belangrijk om te weten als je van plan bent om een PlayStation VR te kopen: je hebt nog enkele andere apparaten nodig voor je aan de slag kunt. Eerst en vooral heb je natuurlijk een PlayStation 4 nodig om de games op te draaien. De VR-headset functioneert zowel met de PlayStation 4 Slim als de PlayStation 4 Pro (die in november lanceert).

Je hebt echter ook de PlayStation Camera nodig. Die zit niét in het pakket als je de PlayStation VR koopt en moet je dus afzonderlijk aanschaffen. De nieuwste generatie van die camera's (de zogenaamde PlayStation Camera V2) komt samen met de VR op de markt, maar je kunt ook één van de modellen van de eerste generatie gebruiken.

Je kunt tijdens het gebruik van de PlayStation VR gewoon je DualShock 4 hanteren, maar als je voor de volledige onderdompeling wilt gaan, is het de moeite waard om de PlayStation Move-controllers aan te schaffen. De Camera registreert de positie van die twee controllers en in games vervullen ze de functie van je handen.

Wil je helemaal in de wereld van virtual reality verdwijnen, overweeg dan ook om een goede headset te kopen. Er zitten standaard echter oortjes bij de bundel die een redelijk goede audiokwaliteit bieden.

Ga verder naar het volgende PlayStation VR feit.

Over de auteur
Carl Vander Maelen avatar

Carl Vander Maelen

Muggenzifter

Gepassioneerde gitarist die games zoveel als mogelijk in zijn doctoraat in het Recht probeert te betrekken.

Reacties