Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

PlayStation Vita TV onthuld

Vita-games en meer stream je ermee naar je tv.

Sony kondigt de PlayStation Vita TV aan. Via dit apparaatje speel je Vita-, PSone- en PSP-games op je televisiescherm. Het doosje ondersteunt ook videostreams.

Het kleine apparaat bevat gleuven voor PlayStation Vita-spellen en geheugenkaarten. Je bestuurt de games met een DualShock 3-controller. Naast de PlayStation Vita-software, ondersteunt het kastje ook PSone Classics en PSP-games. Via PlayStation Vita TV speel je de games niet enkel op een groter scherm dan de handheld waarvoor ze gemaakt zijn, je hebt de originele hardware niet meer nodig.

Indien je de PlayStation Vita TV verbindt met de PlayStation 4, krijg je de mogelijkheid de handheldspellen via Sony's next-gen console te spelen. Ook beschikt het apparaat over videostreaming (zoals het Amerikaanse Hulu).

14 november verschijnt PlayStation Vita TV in Japan voor een prijs van ¥9.480 (omgerekend €73). Een bundel met daarin een 8GB Vita-geheugenkaart en DualShock 3-controller kost ¥14.980 (€114). Europese prijzen en een releasedatum zijn onbekend, hoewel wel al is gehint naar een release buiten Japan.

Volledige specificaties vind je onder de aankondigingsvideo.

Getagged als
Over de auteur
Dirk Schuit avatar

Dirk Schuit

Zieltjesverliezer

Dirk is een Einzelgänger met een voorliefde voor co-op.

Reacties