Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

PlayStation Studios werkt aan meer dan 25 nieuwe games

Meer dan de helft daarvan zijn volledig nieuwe IP's.

PlayStation Studios-topman Hermen Hulst heeft in een interview met Wired onthuld dat er momenteel meer dan 25 nieuwe titels voor de PlayStation 5 in ontwikkeling zijn. Meer dan de helft daarvan zijn bovendien gebaseerd op volledig nieuwe IP, en dus geen sequels voor bestaande games.

Enkele van de titels van PlayStation Studios zijn uiteraard bekend. Zo zijn Horizon Forbidden West, Ratchet and Clank: Rift Apart, God of War: Ragnarok en Gran Turismo 7 allemaal volop in ontwikkeling. Los daarvan zijn er dus nog meer dan 20 nieuwe games voor de PS5 in de maak.

Bekijk op YouTube

Volgens Hermen Hulst vind je in die toekomstige line-up zowel AAA-games als indie-games. "Er is een enorme variatie van games uit verschillende landen in zowel grote als kleine genres", aldus Hulst.

De afgelopen maanden rekruteerde playStation Studios bovendien nog wat nieuw talent. Zo werkt de nieuwe studio van Jade Raymond aan een titel voor de PlayStation 5, en is er ook een nieuwe multiplayergame van enkele voormalige Destiny-ontwikkelaars in de maak.

Wie nog geen PlayStation 5 heeft, blijft dus best waakzaak. Sony verwacht immers nog PlayStation 5 leveringsproblemen tot 2022.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

God of War Ragnarok

Video Game

Gran Turismo 7

PS4, PS5

See 2 more

Horizon Forbidden West

PS4, PS5, PC

Related topics
Over de auteur
Michiel De Coninck avatar

Michiel De Coninck

Nostalgicus

Michiel kijkt met veel nostalgie terug naar 'de goede oude tijd', toen de Sega Dreamcast nog hip was en DLC gewoon een expansion heette. Hij heeft verder een onverklaarbare voorliefde voor point-and-click adventure games.
Reacties