Skip to main content

PlayStation Store voor PS3 en Vita blijft dan toch open

De PSP gaat wel voor de bijl.

Nadat Sony vorige maand aankondigde dat de PlayStation Store voor de PlayStation 3, PlayStation Vita en PlayStation Portable zou sluiten, komt het bedrijf nu terug op die uitspraak. Die nieuwe beslissing komt er na heel wat protest van de fans.

Volgens Sony Interactive Entertainment-topman Jim Ryan heeft Sony die fans luid en duidelijk gehoord. Het blijft dus ook na de zomer mogelijk om games voor de PlayStation 3 en PlayStation Vita digitaal te kopen. De afzonderlijke PlayStation Store voor de PSP sluit nog steeds op 2 juli, al blijft het ook nadien mogelijk om PSP-games te kopen via de Vita Store.

Bekijk op YouTube

"We begrijpen nu dat velen onder jullie nog steeds games voor de PS3 en PS Vita willen kopen in de nabije toekomst, en ik ben blij dat we een oplossing hebben gevonden om de verkoop verder te zetten", aldus Ryan.

Nieuwe games voor de beide consoles hoef je uiteraard niet meer te verwachten. Sony zet immers volop in op de verkoop van de PlayStation 5. Met succes, want de PlayStation 5 is momenteel de snelst verkopende console ooit in de VS.

Read this next