Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

PlayStation Store voor PS3 en Vita blijft dan toch open

De PSP gaat wel voor de bijl.

Nadat Sony vorige maand aankondigde dat de PlayStation Store voor de PlayStation 3, PlayStation Vita en PlayStation Portable zou sluiten, komt het bedrijf nu terug op die uitspraak. Die nieuwe beslissing komt er na heel wat protest van de fans.

Volgens Sony Interactive Entertainment-topman Jim Ryan heeft Sony die fans luid en duidelijk gehoord. Het blijft dus ook na de zomer mogelijk om games voor de PlayStation 3 en PlayStation Vita digitaal te kopen. De afzonderlijke PlayStation Store voor de PSP sluit nog steeds op 2 juli, al blijft het ook nadien mogelijk om PSP-games te kopen via de Vita Store.

"We begrijpen nu dat velen onder jullie nog steeds games voor de PS3 en PS Vita willen kopen in de nabije toekomst, en ik ben blij dat we een oplossing hebben gevonden om de verkoop verder te zetten", aldus Ryan.

Nieuwe games voor de beide consoles hoef je uiteraard niet meer te verwachten. Sony zet immers volop in op de verkoop van de PlayStation 5. Met succes, want de PlayStation 5 is momenteel de snelst verkopende console ooit in de VS.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article
Follow a topic and we'll email you when we write an article about it.

PlayStation Vita

PlayStation Vita

PSP-3000

PSP

Related topics
Over de auteur
Michiel De Coninck avatar

Michiel De Coninck

Nostalgicus

Michiel kijkt met veel nostalgie terug naar 'de goede oude tijd', toen de Sega Dreamcast nog hip was en DLC gewoon een expansion heette. Hij heeft verder een onverklaarbare voorliefde voor point-and-click adventure games.

Reacties