Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Playstation Plus heeft online opslag

Dankzij de meest recente firmware update.

Afgelopen woensdag is het Playstation Network eventjes ontoegankelijk geweest, zoals sommigen onder jullie ongetwijfeld gemerkt zullen hebben. Maar het was voor de goede zaak: Sony heeft van die gelegenheid gebruik gemaakt om alles op punt te stellen voor firmware-update 3.60, die je ondertussen reeds kunt downloaden.

De belangrijkste nieuwe feature die de upgrade met zich meebrengt is de mogelijkheid om gesavede gamedata op een Playstation Network server te plaatsen, exclusief voor Playstation Plus gebruikers. Hierdoor kan je een spel weer oppikken waar je geëindigd was op eender welke PS3-console, op voorwaarde dat de game in kwestie op de consoles geïnstalleerd staat natuurlijk.

De bijzonder handige functie heeft wel een paar beperkingen. Zo kan je per account maximum 150 MB of 1000 savebestanden opslaan. Savedata met een kopieerbeveiliging kan je ook up- en downloaden naar de server, maar telkens dat gebeurt is moet je weer 24 uur wachten voor je het bestand nog eens kunt downloaden. Als je het Playstation Plus abonnement stopzet blijven je bestanden nog 6 maanden bewaard, maar je kunt er dan wel niet meer aan vooraleer je weer lid bent geworden.

Getagged als

Over de auteur

Odin van Schoote avatar

Odin van Schoote

Benelux Editor

Odin is redacteur sinds januari 2010 en kan het best worden omschreven als een blonde God. Ook heeft hij iets met parallelle universa naar het schijnt.

Reacties