Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

PlayStation Now - Prijs, games en PC-versie

Streamen op PlayStation en pc.

Je hebt de laatste maanden ongetwijfeld al eens de naam PlayStation Now zien passeren. De nieuwe dienst van Sony biedt heel wat nieuwe mogelijkheden om te gamen, maar wat is PlayStation Now nu eigenlijk? Wij zetten de belangrijkste informatie even op een rij.

Streamingdienst

PlayStation Now is een streamingdienst waarmee je PlayStation 3-games op je PlayStation 4, PlayStation 3, PlayStation Vita en ook op de pc (daarover later meer) kan spelen. Allerlei games staan opgeslagen op de cloud (die wordt beheerd door Sony en technologiebedrijf Gaikai) en kan jij ze naar believen streamen. Vergelijk het met Netflix, maar dan voor games.

Het is dus belangrijk om op te merken dat de dienst volledig via streaming werkt. De games nemen geen ruimte in beslag op je harde schijf, gezien ze niet geïnstalleerd worden op je console. Een belangrijk gevolg is dat je steeds een internetverbinding (van minimaal 5 mbps) moet hebben om van de dienst gebruik te kunnen maken. Bij het opzetten van het systeem, test de dienst of je internetverbinding snel genoeg is.

Welke games?

PlayStation Now heeft een heel ruim aanbod aan games. Naast kleinere pareltjes zoals bijvoorbeeld Flower en Catherine, zijn er ook klassiekers zoals Ico en F.E.A.R. en een hele reeks toptitels zoals de God of War-games en de Batman: Arkham-games voorhanden. De dienst krijgt ook regelmatig updates, waardoor er nieuwe games beschikbaar zijn.

Sony-topman Eric Lempel gaf eerder in een interview aan dat Sony onderzoekt of het ook PlayStation 1- en PlayStation 2-games via PlayStation Now kan aanbieden. Er is op dit moment echter nog geen duidelijkheid of dit er ook effectief komt, en wanneer dit zou zijn.

Abonnementsprijzen

De dienst werkt met maandabonnementen. Voor één maand betaal je 16,99 euro, maar als je de app downloadt krijgt je een gratis proefperiode van 7 dagen. Deze periode wordt bij afloop automatisch verlengd tot een maandelijks abonnement, dus wees op tijd om te annuleren als je geen verlenging wel. Vergeet trouwens niet om je bankkaart bij de hand te houden als je de dienst wil activeren!

Als je je abonnement op de dienst wil opzeggen, dan kan je dit 24 uur voor de afloop van een periode doen.

PC-versie

Er is sinds kort ook een PlayStation Now pc app. Daardoor kan je via je pc gebruik maken van de dienst, en op die manier PlayStation-games spelen op je pc. Om dit te doen heb je wel een PlayStation 4-controller nodig, die je vervolgens met een USB-kabel aansluit op je pc. Er komt echter ook een Dualshock 4 Bluetooth dongle voor wie draadloos wil spelen.

Om PlayStation Now te gebruiken op pc zijn er de volgende systeemvereisten:

  • Windows 7, 8.1 of 10
  • 3,5 GHz Intel Core i3, 3,8 GHz AMD A10 of sneller
  • 300 MB opslagruimte of meer, en zeker 2 GB intern geheugen
  • Geluidskaart en een vrije USB poort
  • Een internetverbinding met een snelheid van 5 Mbps of hoger

Beschikbaarheid

PlayStation Now in de Benelux is al een tijdje beschikbaar als open bèta. Dit vormde het officiële startsein voor de dienst in de Benelux. In Noord-Amerika en Groot-Brittannië is de dienst al meer dan een jaar verkrijgbaar.

Voorlopig is PlayStation Now enkel te gebruiken op de PlayStation 4 en pc. De PlayStation 3 en PlayStation Vita krijgen de dienst op een later tijdstip. Het is echter nog niet duidelijk wanneer dit is.

Onderwerpen in dit artikel

Volg onderwerpen en we e-mailen je wanneer we iets nieuws publiceren over dit onderwerp.  Beheer de instellingen voor je meldingen.

Over de auteur
Carl Vander Maelen avatar

Carl Vander Maelen

Muggenzifter

Gepassioneerde gitarist die games zoveel als mogelijk in zijn doctoraat in het Recht probeert te betrekken.

Reacties