Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

PlayStation Network levert meer geld op dan volledige omzet van Nintendo

PS4 inmiddels ruim 40 miljoen keer verkocht.

Uit recente fiscale jaarcijfers blijkt dat het PlayStation Network van Sony meer geld oplevert dan de volledige omzet van Nintendo.

Het afgelopen fiscale jaar heeft het PlayStation Network 529.1 miljard yen omgezet. Nintendo heeft in dezelfde periode 504.4 miljard yen omgezet. Daarbij heeft Sony 88.7 miljard yen winst gemaakt, tegenover 32.8 miljard yen winst voor Nintendo.

Sony heeft de omzet voornamelijk aan de verkoop van de PlayStation 4 te danken. Zo is de console inmiddels meer dan 40 miljoen keer verkocht. Nintendo heeft 12,8 miljoen Wii U's verkocht.

Sony verdient geld aan iedere game die het via het PlayStation Network verkoopt. Daar komen nog de inkomsten uit de PlayStation Plus-abonnementen bij. Nintendo biedt geen soortgelijke abonnementen aan.

De releasedatum van de Nintendo NX is onlangs bekendgemaakt. Er is nog weinig bekend over de nieuwe console. De geruchten over de Nintendo NX hebben we wel voor je op een rijtje gezet.


Nog even tijd? Lees dan ook:

Over de auteur

Johnny van Spronsen avatar

Johnny van Spronsen

Barbaar

Johnny is killer dan het staal dat zijn tegenstanders doorklieft. Hij verplettert vijanden, drijft de overlevenden lachend voor zich uit en luistert met plezier naar de klaagzang van de verliezers.

Reacties

More Nieuws

Meest recente artikelen